welkom

Welkom bij opa Jan

zaterdag, augustus 25, 2007

Na het Zuur, het Zoet

Kunt u zich nog deze Potterachtige uitspraak van meneer Balkenende herinneren?
Wat hij dus het zoet noemde is nog erger als het voorgaande zuur!
De koopkracht gaat in het komende jaar achteruit, waarvan acte, is dit het z.g. zoet?
Voor de ouderen onder ons kan dit meer als 1% bedragen. Als AOWer spreek ik daarvoor mijn dank uit!

Ziekenhuizen moeten 400 miljoen bezuinigen.De ziekenhuizen moeten volgend jaar 160 miljoen euro inleveren. Dat bedrag loopt jaarlijks op tot vierhonderd miljoen in 2011. Dat schrijft minister Ab Klink van Volksgezondheid aan de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Daarmee werkt de minister de tegenvallers op zijn begroting deels weg. De ziekenhuizen verzetten zich tegen de korting.
Daarmee werkt minkukel Klink de tegenvallers op zijn begroting weg.
Gaat u dus maar dood dat spaart ook al wat uit!

Weet U waar die 400 miljoen vandaan kunnen worden gehaald zonder dat wij daar een cent voor in moeten leveren??? Uit deze bodemloze put genaamd "Uruzgan";
Het kabinet stopte geld in duizenden kleine projecten, maar duurzame ontwikkeling komt moeizaam van de grond. Tussen augustus 2006 en augustus 2007 tekende Nederland voor 20,2 miljoen euro aan contracten voor de ontwikkeling van Uruzgan. Die som is onderdeel van een veel hoger bedrag dat in Afghanistan wordt besteed, en staat los van de 600 miljoen euro die Defensie in twee jaar uitgeeft aan de missie. (de Volkskrant 25-08-07)


Miljardenclash tussen Bos en corporaties.
Tussen minister Bos van Financiƫn en de woningbouwverenigingen is een hevige strijd ontbrand. Inzet: de miljardenreserves van de corporaties. ,,Heel platvloers gaat het inderdaad daarover'', zegt Jan van der Moolen, directeur van toezichthouder Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV).
Boskabouter Wouter is helemaal vergeten dat hij uit een rood nest komt, net eender als de rest Links lullen en Rechts vullen.
Stemt U de volgende keer weer PVDA??????

Probleemwijken ‘slecht gekozen’
De veertig wijken van minister Vogelaar (Wonen, Werken en Integratie, PvdA) zijn niet goed gekozen. Dat stellen drie onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam.

Enkele buurten in de veertig wijken horen volgens de onderzoekers tot de beste van Nederland. Het is de eerste wetenschappelijke kritiek op de lijst van veertig wijken die extra geld moeten krijgen van het kabinet. Eerder kwam er al kritiek van verschillende gemeenten.
Mevrouw Vogeldinges lult maar wat, als het maar van een knuffelachtige mentaliteit getuigt. Als zij nu eens begint met medelanders te leren dat wij gewend zijn gordijnen voor de ramen te hebben in plaats van lappen, dan gaan die wijken er al een stuk aantrekkelijker uitzien.

Geen opmerkingen: