welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, juni 20, 2007

Kwetsbaar

Wat is kwetsbaar, een vraag die vanmiddag speelde tijdens een gesprek met een oudere man, ouder dus als opa om alle twijfels aangaande wat is oud te voorkomen. Het is iemand die veelvuldig mijn krabbels op het "blog" volgt.
We kunnen onder het genot van een goede fles wijn uren zitten praten over het leven en alles wat daar rond omheen draait.
Persoonlijk geniet ik van dat soort gesprekken, je leert een ander er beter door kennen, je wordt er vaak wijzer van. Hij zou het niet kunnen vertelde hij om persoonlijke gevoelens op een blog te ventileren vanwege het feit dat anderen daar misbruik van zouden kunnen maken.
Gedeeltelijk ben ik dat met hem eens, er zijn altijd mensen die misbruik maken van noem het maar "zwakke punten". Op zich niet leuk maar je leert wel onderscheid maken tussen verschillende mensen.
Hij wilde zich sterk en onafhankelijk opstellen en zij die hem wat aandeden, gewoon terug pakken.
Op mijn vraag of dit hem voldoening schonk moest hij ontkennend antwoorden, integendeel hij hield er een ontevreden gevoel aan over en dat is jammer want hieruit blijkt dat ondanks een gewonnen situatie men toch verliezer kan zijn.

Wanneer je verliest, verlies de les die je er van hebt geleerd niet.
Respect voor jezelf, Respect voor anderen en neem verantwoordelijkheid voor al je daden.
Onthoud dat niet krijgen wat je wilt soms het beste is wat je kon overkomen.
Dalai Lama

Aan het einde van de dag heerlijk ontspannen met het Rosenberg Trio
maakt het leven tot een feest.

Geen opmerkingen: