welkom

Welkom bij opa Jan

donderdag, september 30, 2010

Begrijpt u het nog?

Als het CDA zaterdag ja zegt tegen het akkoord, dan staat volgende week het eerste kabinet Rutte op de trappen in aanwezigheid van hare grajesteit.
Of moet ik zeggen het eerste kabinet Wilders?
Want Rutte en Verhagen worden door Wilders gedoogd.
Nu weet u net zo goed as ik dat in Nederland al decennia lang een gedoogbeleid wordt gevoerd, dus zoveel nieuws is er niet onder de zon.
U en ik en veel politici gedogen dat velen misbruik maken van sociale wetten en uitkeringen, u en ik en veel politici gedogen dat medelanders het verdommen om in te burgeren. Gedogen is feitelijk de basis van onze "knuffel politiek."
Het is een mooi woord, ligt prettig op de tong, mooie ronde "O" klank niettemin ontgaat ons de betekenis van het woord nog als eens, gedogen is niet het meest aanbevelenswaardige woord als het om het dagelijks leven of om een nieuw kabinet gaat.
De letterlijke betekenis vanuit verschillende woordenboeken luidt;
" Niet optreden tegen iets wat eigenlijk niet mag.
Oogluikend toelaten wat eigenlijk onwettig is.
Tolereren, dulden, toelaten, toestaan, verdragen, veroorloven."


De hoofdzaak is dat Geert Wilders als een spin in het web zit en voorlopig alle slagen heeft binnen gehaald, wat hem weer electorale winst op gaat leveren.
Indien hij kans ziet om zich tot maart 2011 een beetje in te houden gaat hij tijdens de staten verkiezing zijn grote slag slaan.

Link naar gedogen.

Geen opmerkingen: