welkom

Welkom bij opa Jan

donderdag, januari 28, 2010

Niet te begrijpen

Vandaag, grote kop in de kranten;"LONDEN - Leiders van de taliban hebben in het diepste geheim gesproken met de VN-gezant in Afghanistan, Kai Eide."
en
"De Afghaanse president Hamid Karzai zei donderdag op de Afghanistan-top in Londen dat hij gematigde Taliban-leiders wil betrekken bij een vredesproces."

De Taliban heeft van Afghanistan een puinhoop gemaakt, zij hebben er voor gezorgd dat de klok daar eeuwen werd terug gedraaid met streng Islamitische wetten.
Meisjes mochten niet meer naar school, vrouwen moesten de burka of de nikaab dragen, televisie werd verboden. Het volk werd geknecht, vandaar dat de nooit lerende westerse wereld daar wel even orde op zaken ging stellen, met het gevolg dat er sinds 2001 al meer dan 1600 militairen zijn gesneuveld, dan praat ik niet eens over de burger bevolking.
Nu gaat de eerlijk gekozen door en door corrupte president Karzai onderhandelen met dat stel gore moordenaars om tot een overeenkomst te komen en de westerse wereld juicht dit toe!
Arme vrouwen, arme ouders, arme kinderen van die 1600 nutteloos gesneuvelde militairen.
Als dit rampzalige plan doorgaat mogen over 3 jaar de meisjes niet meer naar school, lopen de vrouwen weer in een nikaab of burka en is Afghanistan weer teruggeworpen in de pré historie.

Link naar de Taliban

Link naar de Volkskrant.
Link naar Trouw,1600 doden.

Geen opmerkingen: