welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, augustus 19, 2008

Reanimatie

De laatste tijd is het reanimatiebeleid weer eens aan de orde. Kwestie van wel of niet reanimeren. Wat in deze opmerkelijk is, elke loog, goog, deskundige, noem maar op heeft hier zo zijn of haar mening over.
Men schuift de houding van instellingen waar deze vraag actueel is af met de dooddoener, ja het is goedkoper in deze tijd van bezuinigingen. Zo plaatst men een eerlijke discussie gelijk in het hoekje waar alles om draait "het is goedkoper"
Misschien beste brave schriftgeleerden is het beter eens uit de boeken te komen en naar de mensen te gaan waar het betrekking op heeft.
Want de mensen waar het om gaat in dit geval de 70 plussers die hoor ik niet. Bovendien, is mijn mening, is het niet alleen voor de 70 plussers belangrijk maar ook voor de veel jongeren onder ons. Vraagt men zich wel eens af of het wel zo prettig is om gereanimeerd te worden,of na een beroerte levenslang "kwijlend" in een rolstoel te mogen vertoeven. Is het wel zo prettig om na een hartstilstand weer terug in het leven geschopt te worden. Ben bang dat een groot aantal van deze mensen zeggen,waartoe ik ook behoor, voor mij had het niet nodig geweest.
Natuurlijk als je weer wakker wordt, ben je blij, pas later gaat blijken welke prijs je betaalt voor de reanimatie. Het zal voor een ieder verschillend zijn,maar waar het mij om gaat is dat allerlei verenigingen, artsen, specialisten en ga zo maar door er een mening over hebben, mijn vraag aan deze mensen is; "Hebben jullie het zelf ervaren?"
"Dus niet"
Iemand moet toch de knuppel in het hoenderhok gooien, vandaar "Respect"voor de instellingen die dit aan de orde durven stellen.

Link naar het artikel

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Net als dat ze ons vragen donor te worden??
Ik heb dit meegemaakt bij mijn vader.
Hij was er niet blij mee.....kreeg hij daarna nog een hele lijdensweg doordat hij kanker had.

Anoniem zei

Ik denk dat dit persoons gebonden is.
Het zou het beste zijn om net als een donorcodisiel dit bij je te dragen.
Of duidelijk kenbaar te maken aan het huis waar je verblijft.
Of een tato op de borststreek?