welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, juni 24, 2008

Zimbabwe

Dit begint toch echt een gotspe te worden zoals meneer Mugabe in zijn concentratiekamp te keer gaat. De totale oppositie wordt geslagen, gemarteld, gedood of opgesloten, gewoon omdat deze wrede dictator de verkiezingen heeft verloren.
Het opmerkelijke van de hele situatie, alle Afrikaanse landen mompelen wel iets maar ze doen niets. De beschaafde Westerse wereld die voor veel minder Irak is binnengevallen laat niets van zich horen, buiten wat diplomatiek gemurmel.
Nederland overweegt wat diplomatieke sancties, wat dat ook voor mag stellen. Zij geloven echt nog dat meneer Mugabe, die al zoveel gemoord heeft zich druk maakt of luistert naar wat een Nederlandse diplomaat te zeggen heeft. Bovendien is er niet één, ik herhaal, niet één Nederlandse diplomaat die de "guts" heeft om meneer Mugabe de les te lezen. Om aan alle twijfels een eind te maken wie zijn wij als "gristelijke" natie om een man van de troon te stoten die alleen door God van de troon kan worden verwijderd, zoals hij zelf zegt.
Nee Nederland vecht liever een oorlog in een land waar geen eer te behalen valt, maar waar mee zij meneer Bush de kont likken.

Geen opmerkingen: