welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, januari 31, 2007

Srebrenica

In de nieuwe Checkpoint, het maandblad voor veteranen deze keer aandacht voor een aantal Dutchbat 3 veteranen. Mijn God wat zijn zij en wij bedonderd.
Quote; De VN deed niets en Mladic en consorten richtten een moordpartij aan. "Onze patrouilles hadden geen enkel nut. Het waren lange wandelingen, maar verder? " Je realiseert je dat het een opgave is zonder einde. Dan voel je je intens verdrietig, boos en machteloos."" Het is te gek voor woorden maar de Serviërs maakten de dienst uit." "Niet de VN maar Mladic was de baas." "De Dutchbatter schampert over de beroerde bewapening die of niet werkte of waarvan de benodigde minutie ontbrak. Je had 2 magazijntjes met 2 keer 10 patronen. Op goed geluk met je blauwe helm op."
Conclusie sinds 1940 heeft defensie nog niets geleerd want ook toen werd Jan soldaat met 10 patronen en een karabijn uit de 1e wereldoorlog de Grebbeberg opgestuurd.
Om het Volk en Vaderland te redden.
Loopt het echter mis laten we voor de zekerheid Jan soldaat gewoon als eerste vallen, toch? Een oer degelijke nederlandse methode die je altijd achteraf met een lintje kan verbloemen. Zo heeft Hare Majesteit besloten en uiteraard met dank aan de man die toen onze heldhaftige minister van defensie was. Kent u hem nog?
Ach, dit was ook wel aardig, zo dacht men de Duitsers tegen te houden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja, waarschijnlijk dus het is