welkom

Welkom bij opa Jan

maandag, januari 01, 2007

De Waarheid



Is dat het op oudejaarsavond gewoon een rotzootje was.De politie probeert ons wijs te maken dat het allemaal gladjes is verlopen. Ja hoor oom agent je hebt gelijk.
Een 71 jarige inwoner uit Scherpenisse schoot een 17 jarige in zijn voet.
HENDRIK-IDO-AMBACHT - In Hendrik-Ido-Ambacht is maandag kort na de jaarwisseling een 36-jarige man uit Barendrecht om het leven gekomen toen 'vuurwerk' in zijn gezicht ontplofte. (mortierbom)
Slopen
Het ging om onder meer postbussen en bushokjes. ''Noem het en ze hebben het gesloopt.''
In Hendrik-Ido-Ambacht zette de politie honden in om een groep dronken jongeren in bedwang te houden. Twee van hen raakten gewond, vijf werden aangehouden. Eerder had een onbekende op dezelfde plek de voorruit van een brandweerauto vernield.

In Limburg raakte omstreeks hetzelfde tijdstip een 38-jarige Kosovaar zeer ernstig gewond nadat 21 kilo vuurwerk in zijn gezicht ontplofte. De man probeerde de lont van de vuurwerkbom met een sigaret aan te steken. Voor zijn leven wordt gevreesd.

In het Zuid-Limburgse Vaesrade raakte een man zwaargewond toen een vuurpijl in zijn gezicht explodeerde. De man liep daarbij meerdere botbreuken en brandwonden op, maar verkeert niet meer in levensgevaar, aldus de politie.
In Puttershoek veegden de ME en agenten met politiehonden het Oranjeplein leeg nadat jongeren met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten hadden gegooid. In Voorschoten gooiden omstanders ook met stenen en zwaar vuurwerk naar de politie en de brandweer, die een illegaal vreugdevuur probeerde te blussen.

In Leiden werden politie en brandweer ook bekogeld. Ook werden er lawinepijlen richting de hulpverleners afgevuurd. „Dat laatste gebeurde vooral door jongeren rond de 14 jaar oud”, aldus de politie.(en dan is het niet zo erg) Op een andere plek in de stad werden de ruiten van voertuigen van de politie en brandweer ingegooid.

In Rijnwoude bliezen onbekenden de voorgevel van het politiebureau op. Volgens een woordvoerder van het politiekorps Hollands Midden kon in enkele gevallen ambulancepersoneel alleen in actie komen onder begeleiding van de politie, omdat omstanders de paramedici het werk beletten.

Grote branden waren er onder meer in het Groningse Zoutkamp, waar zondagavond op een terrein van de gemeente duizenden kliko's in brand vlogen, en in het centrum van Leeuwarden, waar verschillende panden werden getroffen. De Friese gemeente denkt dat de schade in de miljoenen euro's loopt. (ANP)
Een 26-jarige inwoner van Nunspeet die tijdens de jaarwisseling gewond dacht te zijn geraakt door vuurwerk, bleek bij nader inzien getroffen door een kogel.

De waarheid is dat men achter de feiten aanhuppelt, onze overheid heeft zelfs toestemming gegeven om nog zwaarder vuurwerk te verkopen, dat beloofd wat voor volgend jaar.

1 opmerking:

IngKey zei

Kan je nagaan wat er allemaal moet gebeuren voor ze het niet meer zo gladjes vinden!
Heeft Mozart het allemaal goed doorstaan. Roxy raakte zowaar gewend al de knallen. ze lag 's avonds rustig te slapen op mijn bed, terwijl ik af en toe recht op op de bank zat van de harde knallen!

Liefs van Ingrid