welkom

Welkom bij opa Jan

maandag, december 25, 2006

Zal ik of zal ik niet

Kindje wiegen
Ook in talrijke andere plaatsen in het katholieke zuiden werd maandag kindje wiegen gehouden.(telegraaf maandag 25 december 16.56)
Kerstmis is in feite gewoon een heidens feest.
Toen de katholieke kerk er achter kwam dat de heidenen met hun feest van het licht (eind december) kortste dag 21 december, meer volgelingen kregen dan de kerk, heeft men de smoes verzonnen dat Jezus ook rond die tijd geboren werd en men zo het feest van het licht een religieuze wending gaf. Jammer genoeg is de grote meerderheid der gelovigen zelf te lui om de geschiedenis te onderzoeken (mits er als zodanig iets te geloven valt) Jezus is eind october geboren en niet in december. Wie was het ook al weer die zei; "Geloof is opium voor het volk". Dat men dan in het zuiden gaat "kindje wiegen" is toch in wezen van de gekke, dat kindje had nu ruim 2000 jaar geweest en zou het beslist niet op prijs hebben gesteld dat zijn volgelingen er zulke waanzin op na houden. Als je daar nog bij in ogenschouw neemt de opgedofte figuren met een hemelse blik in hun ogen, een paus die in 60 talen (goh wat knap) ieder een zalig kerstfeest wenst, terwijl elders in de wereld duizenden mensen en kinderen worden afgeslacht tijdens het feest der geboorte des heilands en tijdens het "kindje wiegen" welt bij opa de vraag op; "Is er soms iemand die een teiltje voor me heeft?"
Rond kijkend in de wereld zijn "religie beleidende machtshebbers" de oorzaak van de puinhoop waar we in leven. Opa wenst U allen een goede nachtrust toe en droom lekker verder.

Geen opmerkingen: