welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, augustus 18, 2010

De Telegraaf,

had vandaag een artikel over de te verwachten kortingen op de pensioenen, men deed het daarin voorkomen alsof pensioen een uitkering is,een uitkering krijg je, pensioen is iets wat je tijdens je werkzame leven hebt opgebouwd, premies die van je salaris werden, worden ingehouden, dus een beetje domme vergelijking zou Maxima zeggen beste journalist.
Het lijkt in het artikel alsof het een goedheid is dat je pensioen ontvangt, ja het moet toch niet gekker worden.
Weet u wat goedheid is?
Een Turkse Koerd die zo zielig is, hier met open armen ontvangen, een prachtige woning geven waar een autochtone landgenoot niet voor aan de bak komt, een inburgeringcursus geven van 7000 euro plus een uitkering en huursubsidie een mooie dubbeldeur koelkast, bovendien in een prachtige auto rijden en dit alles op kosten van de Nederlandse belastingbetaler.
De nieuwkomer heeft zelf nooit ergens voor betaald en heeft nog noten op zijn zang ook!
Dan vraagt de Telegraaf of ik als pensionada ook bij één van de genoemde pensioenfondsen ben aangesloten en of ik daar melding van wil maken, dus bij deze de reactie aan de Telegraaf;

Geachte, ook ik behoor tot één der gelukkigen die waarschijnlijk volgend jaar te maken krijg met korting op mijn ABP pensioen.
Het is van de zotte dat voor alle woekeraars een tegemoetkoming is, denk aan de gokkers van Isave. Waar is Wouter de Boskabouter nu om voor de ouderen op te komen?
Toen het ABP in de zestiger jaren volgens de staat teveel vermogen had werd dat afgeroomd en nu wil dezelfde staat de gepensioneerde op laten draaien voor de zg crisis.
Uw krant lezende is het net alsof opgebouwd pensioen een uitkering is wilt u er wel rekening mee houden dat mensen dit pensioen dus geen uitkering zelf hebben opgebouwd, u doet het voorkomen alsof wij begunstigd worden, hoe komt u er bij de meesten van ons hebben hier meer als 40 jaar voor betaald, hoezo uitkering. n het vervolg moet u zich eerst in de materie verdiepen want hier gaat u kort door de bocht.

Geen opmerkingen: