welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, december 25, 2009

Lef hebben

Er was eens een klink, geen klink van een deur maar een minister die zo heette, deze man hanteerde in alles wat hij deed met een vroom gezicht de botte bijl en zij (het volk) zagen dat het fout was, maar zij hebben hem zelf gekozen toch?
Deze Klink presteerde het in navolging van zijn voorgangers te beginnen bij Els Borst, Aart Jan de Geus en last but not least Hans Hoogervorst, ons totale verzorgings pakket uit te kleden en onbetaalbaar te maken.
Hij komt nu tot de conclusie dat de "Spoedeisende Hulp"ondermaats is. Geen enkele spoedeisende hulp voldoet aan de gestelde normen. Hij gaat dus nu zwarte pieten uitdelen, echter deze gristen vergeet dat als je met één vinger naar iemand wijst er 4 naar jezelf wijzen.
Hij heeft ziekenhuizen de strop om de nek gehangen, zij moeten winst maken, vandaar dat de ziekenhuizen met steeds minder mensen meer moeten doen.
Echter wat zegt onze minister Ab Klink;"Hij eist niet dat ziekenhuizen direct aan alle eisen voldoen. „Dat zou betekenen dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg na handhaving per direct zou moeten overgaan tot sluiting van (zeer) vele SEH’s. Dit vind ik niet wenselijk.”
Deze paardelul vraagt zich niet af wat er zou gebeuren als dit inderdaad het geval zou zijn. Hoe haal je het in je botte hersens om te overwegen SEH's te sluiten, waar moeten noodgevallen dan naar toe?
Zo iets is aangesteld als minister van volksgezondheid, is het niet om te huilen?

Link naar het artikel

Link naar volgend artikel

1 opmerking:

Simon. zei

Het moet niet gekker worden hier in Nederland.
Wat zitten er toch een hoop .....
In deze regering!