welkom

Welkom bij opa Jan

zondag, februari 25, 2007

Waar is de tijd gebleven

Sinds Geert Wilders zijn terechte opmerkingen maakte over een dubbele nationaliteit en de halfslachtige houding van de kamer en vooral van de kamervoorzitter, ja het is een vrouw, niettegenstaande zij van ander kunne is wordt ze toch voorzitter genoemd. Laten we een stukje terug gegaan in de tijd, de tijd dat elke Nederlander nog uit volle borst onderstaande liederen uit het hoofd en met het hart mee kon zingen.
Zij worden tegenwoordig op de scholen niet meer geleerd. Het zou kunnen dat je met deze liederen tegen de tere? zieltjes van onze medelander stoot.
Zoals de zwarten trots zeggen : "Black is beautiful"
Laten wij trots zijn om Nederlander te zijn!


Waar de blanke top der duinen

Wie Neerlandsbloed

Geniet nog maar ff van deze liederen voordat zij door Balkenende 4 verboden worden.
Kopje thee? Koekje erbij?
Gedurende de laatste 2 moeilijke oorlogsjaren 1943-1945, veel mannen waren naar Duitsland afgevoerd om de oorlogs machinerie op gang te houden, kwamen veel vrouwen met hun kroost bij elkaar, hongerig,geen eten, koud, geen verwarming, vel over been. In die tijd zaten zij bij elkaar en zongen zich moed in met liedjes uit onderstaande Top dertig. Dat was de tijd waarin velen boven zichzelf uitstegen. Dierbare tijd, kostbare tijd! Ben er trots op deze tijd meegemaakt te hebben.

Zie ook de, Top Dertig

Geen opmerkingen: