welkom

Welkom bij opa Jan

donderdag, januari 26, 2006

Ut is koud


Het is vandaag erg guurtjes buiten, maar binnen is het goed toeven, vanmiddag kreeg ik zomaar 3 DVD's cadeau van iemand die ik wel eens help met computerprogramma's. Nooit op gerekend maar wel erg lief toch? Heb trouwens na de laatste verdrietige weken alleen maar leuke, lieve en aardige reacties van mensen rondom mij. Opmerkelijk is het leeftijdsverschil jonge mensen die met opa mailen, chatten, zeg maar gewoon leuk contact hebben.
Corrie is weer helemaal happy in Blijdorp is een francois langoer geboren oftewel een oranje bladaap, dus weet opa al waar zij morgen naar toe gaat ; naar Diergaarde Blijdorp het is ook een schatje om te zien. Moeder Nanpi verzorgt haar baby goed en krijgt ook veel hulp van Shibi, de grootmoeder van het jong. Zij houden het jong veilig tussen hen in geklemd. Bij langoeren is het gebruikelijk dat de vrouwtjes gezamenlijk de jongen vertroetelen of om de beurt babysitten
In de 2e kamer gaat niet alles er even netjes aan toe, als je dit artike leest blijkt toch dat het grootste deel uit zakkenvullers bestaat en dan voornamelijk uit uw en mijn zakken.
Kamerfracties sjoemelen met financiën
Tweede-Kamerfracties rommelen massaal met hun boekhouding. De partijen dienen voor tienduizenden euro's onterechte declaraties in. Dat staat in een geheim onderzoek, dat in het bezit is van RTL Nieuws.
BoetesDe partijen krijgen 116.000 euro per Kamerlid. Het geld is vooral bedoeld om het ondersteunend personeel te betalen. Ze geven het echter uit aan cadeaus, verkeersboetes en mediatrainingen. FoutenZo probeerde de LPF een verkeersboete van 288 euro te declareren. Ook de VVD wilde zo'n boete declareren en probeerde daarnaast ook nog ruim 12.000 euro van het fractiebudget af te boeken, terwijl die kosten door Europarlementariërs waren gemaakt.CDAHet CDA diende maar liefst 32.000 euro aan verkeerde declaraties in. Kort na de verkiezingen in 2002 werd aan de gehele fractie een mediatraining gegeven, terwijl de Kamerleden nog níet officieel beëdigd waren. Verder kocht de partij een cadeau van ongeveer 2000 euro voor de toen kersverse premier.

Voor heden is het wel weer genoeg, voor straks slaap lekker en het weekeinde staat weer voor de deur dus wenst opa u allen heel fijne dagen.

1 opmerking:

IngKey zei

Ach, wat zegt leeftijd eigenlijk? Het zijn maar cijfertjes. Het is de 'leeftijd' van de geest die telt. Jong blijven van geest, dat is belangrijk.