welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, mei 11, 2011

We bedoelen er niets mee


Maar aan de ramen van de PVV fractie hingen wel de zg Prinsenvlaggen, dus geen rood wit blauw, maar oranje blanje bleu.
Ze vinden deze vlag zo mooi zeggen zij, vooral PVV kamerlid Wim Kortenoeven was er bijzonder trots op, helaas voor de PVV of moet ik zeggen dank zij de PVV wordt Nederland nu geconfronteerd met het gebrek aan denkvermogen binnen de partij of men is bewust aan het provoceren.
De oude Prinsenvlag, is in de dertiger jaren in gebruik genomen door de NSB en dat Geert Wilders fan is van een Groot-Nederland wisten we al.
Bij die eenheidsgedachte hoort de Prinsenvlag. Het oranje-blanje-bleu van dat dundoek werd sinds de Unie van Utrecht (1579) als nationaal symbool aangenomen, maar die associatie heeft niemand meer sinds ene Anton Mussert besloot dat het oranje-wit-blauw zijn NSB wel goed stond.
Gevolg: Wilhelmina over de zeik en per Koninklijk Besluit werd het oranje blanje bleu van de Prinsenvlag in 1937 veranderd in het rood-wit-blauw van nu.
Anno vandaag duikt de Prinsenvlag vooral op in – verrassing – rechtsradicale kringen.
De kans dat Henk en Ingrid het niet begrijpen acht ik aanwezig, echter buiten deze 1,5 miljoen minder geslaagden in de maatschappij,weet de rest van Nederland weet dondersgoed waar deze vlag voor staat.
Het staat voor het gedachtegoed van de PVV, en ja hoe kan het ook anders, van het Stormfront.

Link naar het artikel.
Link naar het Stormfront.

Geen opmerkingen: