welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, oktober 15, 2010

Taliban

Waarschijnlijk heb ik niet goed geluisterd of niet goed gelezen, maar meen me te herinneren dat de heer Middelkoop vertelde dat het zo goed ging in Afghanistan, het begon echt een fijn land te worden als we hem en zijn Amerikaanse opponent hoorden.
Het gaat zo goed daar dat men bijna terug bij af is, tenminste als ik de krant goed lees, of lees ik nu weer verkeerd.
Hulpverleners moeten niet alleen bij de Afghaanse autoriteiten toestemming vragen, nee het wordt zelfs aangeraden om ook bij de Taliban toestemming vragen om te mogen, ja u leest het goed, om te mogen helpen.
Het blijkt nl dat de, volgens Middelkoop, bijna verslagen Taliban in het grootste gedeelte van Afghanistan "de baas" is.
Het totaal aantal aanslagen vergeleken met vorig jaar is met 50 procent gestegen. De onderzoekers kunnen maar een conclusie trekken: het wordt steeds onveiliger in Afghanistan
Dus nog heel even, dan gaat Hamid Karzai samen met de Taliban de klok weer 100 jaar terug zetten.
In ieder geval weet u nu waarom opa het verschrikkelijk vind dat er zoveel jonge mensen het leven gelaten hebben in die zandbak, waar bovendien nog eens miljarden belastinggeld ingestoken is, alleen omdat Balkenende, Middelkoop en nog een paar van die dwazen de Amerikanen naar de bek moesten lullen.
Hoe moet dit overkomen bij de familieleden van de gesneuvelden, dat Obama nu ineens het licht ziet in gesprekken met de Taliban.
Daar had men in 2001 aan moeten beginnen, dan waren die 3000 mannen en vrouwen nu nog in leven geweest.

Link naar Taliban.( NGO, niet gouvernementele organisaties)

Link naar Obama die inziet dat de Taliban niet te verslaan is.

Geen opmerkingen: