welkom

Welkom bij opa Jan

zaterdag, oktober 02, 2010

Maxime Verhagen

noemde het congres "een feest der democratie"
Gisteren had ik u al gewaarschuwd dat het hele gebeuren een wassen neus zou worden.
Iedereen heeft geluld en niemand heeft consequenties getrokken.
Zij trokken schouder aan schouder met gesloten rijen de congreshal uit.
De dissidenten zij stemden tegen maar waren voor, Doekle Terpstra blijft gewoon zitten want de meerderheid behaalde geen 95 procent.
Ja zo durf ik ook een standpunt in te nemen, in verkiezingen en congressen is er nog nooit iemand geweest die bij een stemming een meerderheid haalde van 95 procent, uitgezonderd dictatoriale staten.
Door akkoord te gaan met het regeer en gedoog akkoord heeft dus het CDA de democratie overboord gegooid door toedoen van de heer Maxime Verhagen.
Zijn brallerige "Feest der Democratie" toont aan dat de man en zijn volgelingen geen begrip hebben van democratie. Het woordenboek verklaart nl het volgende;

Democratie is een bestuursvorm,
"Deze bestuursvorm is gebaseerd op het menselijke gelijkheidsideaal."

Link naar democratie.

Het gelijkheidsbeginsel of gelijkheidsideaal is een algemeen principe dat iedere burger (wettelijk) gelijke rechten en een gelijke behandeling in gelijke gevallen toekent. Het gelijkheidsbeginsel kan gerekend worden tot de gelijkheidsrechten onder de grondrechten en/of mensenrechtenen is vastgelegd in veel internationale verdragen.
"In de Nederlandse grondwet is het verankerd in artikel 1. Het beginsel heeft met name betrekking op gelijke behandeling ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, nationaliteit, hetero- of homoseksuele gerichtheid of burgerlijke staat."

Link naar gelijkheidsbeginsel.

Dit is toch duidelijk genoeg voor een oprecht Gristen denk ik, toch denken onze gristenen er anders over,voorstel mijnerzijds noem het CDA in het vervolg PVVA.
"Partij Voor de Vrijheid Aanhangers"

Mag ik u allen en in het bijzonder de Gristenen onder u een mooie zegenrijke zondag toe wensen.

Link naar het feest der democratie.

Geen opmerkingen: