welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, april 21, 2010

Coma zuipen

"Het zal toch je kind maar zijn!"



Je hoort het steeds meer, jongeren die zich bewust vol laten lopen met alcohol, met of zonder aansporing van vrienden.
Het schijnt iets te zijn waardoor je als vol wordt aangezien. Nu het inderdaad de spuigaten uit begint te lopen gaat men er zich druk over maken, maar kan men het tij nog keren, ik ben bang van niet.
Reden? Een groot deel van onze jeugd is verzadigd en met alle luxe omringd. Zij moeten toch ergens een kick van krijgen?
Vaak gebeurt het om erbij te horen, een schreeuw om aandacht, gebrek aan liefde, gescheiden ouders, dus is het te simpel om te stellen we gaan de leeftijdsgrens verhogen van 16 naar 18, daar los je het probleem niet mee op!
Veel meer van belang is om te voorkomen dat opgroeiende kinderen hier in vervallen.
Ouders moeten eens gaan beseffen dat negen maanden wachten op het wondertje, niet het eindstation is, nee, dan begint het pas!
Ouders moeten zich eens gaan realiseren dat het wondertje het helemaal niet zo fijn vindt om na een paar maanden gedumpt te worden in een creche.
Dat als het wondertje op gaat groeien hij of zij de sleutel om het nekkie lang niet zo fijn vind alsdat Pa en Ma denken!
Natuurlijk weten Pa en Ma donders goed dat het wondertje met materialistische zegeningen best tevreden gehouden kan worden om eigen schuldgevoel te verminderen.
Maar de prijs die Pa en Ma betalen voor hun carrière, kan wel eens een heel hoge gaan worden.


Link naar het artikel.

1 opmerking:

Simon. zei

Als je niet werkt dan ga je maar zuipen !
Wij hadden daar geen tijd en puf meer voor je ging naar bed!