welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, mei 29, 2009

4 Juni 2009

Europese verkiezingen, u doet toch ook mee? Uiteraard is opa's keus snel gemaakt, lijst 14, who the fuck is lijst 14, ja ja PVV, ik heb nl schoon genoeg van al onze gevestigede partijen. Wat echter opvalt zijn de partijen die meedingen om uw gunst, alleen al bij het lezen van de kieslijst lopen de tranen over de wangen.
Heeft u bv al eens gehoord van "Newropeans" of "Europa Voordelig & Duurzaam" of "Solidaire" en de "Europese Klokkenluiders Partij" of "de Groenen" en de "Liberaal Democratische Partij", de "Partij voor Europese Politiek" Pep genaamd, en tot slot "Libertas"

Bij elkaar leveren alle partijen 289 kandidaten, die het allemaaal zo goed met u voor hebben, dat je er een brok van in den keel krijgt.
Of, let wel ik zeg of zouden zij het doen om 1 maal per maand in Brussel te verschijnen en daar mee 100.000, ja u leest het goed 1 ton per jaar te vangen buiten hotelkosten en onkostenvergoeding zoals daar zijn, bezoekjes aan sexclubs, je partner op de loonlijst, aanschaf van luxe dingen, gezellige reisjes met een vriendinnetje.

En wij stom klootjesvolk doen daar aan mee, de gehele EU kost u en mij handenvol geld waar u niets maar dan ook niets voor terug krijgt. Integendeel u wordt steeds meer in uw vrijheid en verworven rechten beknot.

Link naar het ARTIKEL

Als je alles op een rijtje zet verdienen de leden van het Europees parlement verschrikkelijk veel in verhouding met wat ze moeten doen voor het geld. En dan hebben we het nog niet gehad over de reiskosten vergoedingen die ze krijgen. En denkelijk zijn de hotels waarin ze overnachten bij een week vergaderen ook niet armoedig. Wat ook opvallend is, is dat er grote verschillen zitten in de onderlinge salarissen van de Europese leden. Dit willen ze dan ook gaan weg werken (lees bovenstaand artikel) met een salaris van 8.600 euro per maand, als je dan een klein rekensommetje maakt:
8.600 x 785 leden = 81'012'000 euro per jaar. Dat is nog steeds genoeg om een ontwikkelingsland goed op weg te helpen. Het antwoord op onze hoofdvraag “Verdienen europarlementariërs te veel in verhouding tot de prestaties?” is dan ook zeker ja!

Link naar ARTIKEL

1 opmerking:

Simon. zei

Hier worden nu de nieuwe rijken geboren!
Geloof het, of geloof het niet!
Klaag dan niet later als je al je hard verdiende spaarcentjes naar deze zakkenvullers gaan!
Kijk naar "Uw" voorvaderen die gingen gebukt onder hun werkzaamheden van hun Bazen.
Gelijk een Hond want die heeft ook een Baas!