welkom

Welkom bij opa Jan

zondag, februari 25, 2007

Waar is de tijd gebleven

Sinds Geert Wilders zijn terechte opmerkingen maakte over een dubbele nationaliteit en de halfslachtige houding van de kamer en vooral van de kamervoorzitter, ja het is een vrouw, niettegenstaande zij van ander kunne is wordt ze toch voorzitter genoemd. Laten we een stukje terug gegaan in de tijd, de tijd dat elke Nederlander nog uit volle borst onderstaande liederen uit het hoofd en met het hart mee kon zingen.
Zij worden tegenwoordig op de scholen niet meer geleerd. Het zou kunnen dat je met deze liederen tegen de tere? zieltjes van onze medelander stoot.
Zoals de zwarten trots zeggen : "Black is beautiful"
Laten wij trots zijn om Nederlander te zijn!


Waar de blanke top der duinen

Wie Neerlandsbloed

Geniet nog maar ff van deze liederen voordat zij door Balkenende 4 verboden worden.
Kopje thee? Koekje erbij?
Gedurende de laatste 2 moeilijke oorlogsjaren 1943-1945, veel mannen waren naar Duitsland afgevoerd om de oorlogs machinerie op gang te houden, kwamen veel vrouwen met hun kroost bij elkaar, hongerig,geen eten, koud, geen verwarming, vel over been. In die tijd zaten zij bij elkaar en zongen zich moed in met liedjes uit onderstaande Top dertig. Dat was de tijd waarin velen boven zichzelf uitstegen. Dierbare tijd, kostbare tijd! Ben er trots op deze tijd meegemaakt te hebben.

Zie ook de, Top Dertig

maandag, februari 19, 2007

Liefde

Ik mis haar nog steeds.
Het is al weer jaren geleden dat we elkaar ontmoetten, maar vergeten doe ik die dag nooit. Jij had de mooiste bruine ogen van de wereld en prachtig licht krullend zwart haar. Ja, je was iets te dik vond je zelf naar de maatstaven van die tijd. Na kennis gemaakt te hebben besloten we samen door het park te wandelen, je was zo blij en gelukkig zomaar vrij te kunnen wandelen met iemand die jou lief en aardig vond. Ik denk dat op dat moment de vonk oversloeg en je mijn hart veroverde. Het klinkt of beter gezegd het is vreemd dat we na één uur besloten samen verder te gaan. Nooit, never nooit, hebben we beiden één ogenblik spijt gehad van deze beslissing. We vertrouwden elkaar en het was echte onbaatzuchtige liefde. Ruim 3½ jaar duurde deze zorgeloze periode, toen werd je ziek, een afwijking aan je hart. Samen hebben we gevochten en na een zware operatie knapte je wonderbaarlijk op. Een heerlijke tijd volgde, we gingen op vakantie, we konden weer lachen en genoten van elke dag. Tot het moment dat we weer op vakantie waren en een zwaar hart infarct mij trof. Daarna veranderde mijn leven totaal, durfde niets meer, had geen zin om naar buiten te gaan kortom alles was me te veel. Zal nooit de dag vergeten dat jij het echt zat was en me verplichtte mee naar buiten te gaan eerst een klein stukje, maar de stukjes werden stukken en de stukken werden wandelingen van meer dan een uur. Je hebt me aangemoedigd tot en met en daar ben ik je nog dankbaar voor. Nog 4 jaar hebben we de grootste pret gehad, leefden alleen voor elkaar. Op zekere dag vond ik je in de gang, liggend, bijna totaal verlamd, schuim op je mond. Hersenbloeding had je getroffen, ondanks dat haakte je aan het leven en hebben we nog ruim een jaar met elkaar mogen delen. Toen was onze tijd op en ben je overleden. Nog steeds staat je urn in mijn kamer met je foto er naast. Vergeten doe ik je nooit, bedankt voor je liefde, bedankt voor je trouw, je ziet na 5 jaar woon je nog steeds in mijn hart. Dag lieve Tinka.

zondag, februari 18, 2007

Bidden

In de kerk hebben zij met 500 mensen voor je gebeden, maar als je dood bent heb je daar weinig aan, als het dan bovendien nog eens tegen je wil is om van uit Gods Huis begraven te worden (met bidprentje) wordt het nog minder.Als de z.g. notabelen en aanverwante dikke nekken trekkers, lees familie, dan ook nog eens de foto van je geliefde bij je kist weghalen en haar bovendien negeren omdat zij misschien meer aandacht zou krijgen als b.g. notabelen, kijk dan ben je pas echt blij dat je dood bent omdat zij nooit voor en met jou hebben geleefd, je het liefste op aarde nooit hebben gegund, voor dat je de pijp uit was je bedrijf al verkwanseld hebben, dan hebben ze niet begrepen wat er boven je kaart stond "Niets in het leven is vanzelfsprekend, geniet van alle dingen, beteken iets voor een ander", aldus John.

Zij betekenen alleen iets voor zichzelf

Ach, dat ik als kind leer bidden, zelfs "doggie"doet mee.


zaterdag, februari 17, 2007

Ach zo

Ut is me het dagje wel, arme Bram, eerst noemen ze hem maffiamaatje, dan moet hij onderduiken, gattes jochie wat een ellende nu. Echt zielig voor je hoor. Je bent gespecialiseerd om criminelen uit de bak te houden en daarbij bedoel ik dus niet het kruimeldiefje, nee jij en je familie zien kans om de grootste misdadiger uit het gevang te houden en nu moet je vluchten voor hetgeen jij zelf uit het gevang tracht te houden. Zo zie je maar, ook de familie Moscovitch kan niet "Jahweh en Samaël" tegelijkertijd dienen.
Laten we de dienst maar besluiten met een vrolijk lied uit de gezangenbundel van Johan in't Leer. Jahweh zij met U en Opa neemt een pilsie.

donderdag, februari 15, 2007

Politiek

Ja ja, wij gristenen kunnen er wat van, zelfs nog iets meer als de partij van de rode roos u weet wel van Wouter de Boskabouter. In het verkiezings programma, CDA en CU stond nadrukkelijk dat een dubbele nationaliteit niet wenselijk is!
Nu fietsen de nieuwe coalitiegenoten over Verdonk en Wilders heen omdat zij vinden dat meneer Aboutaleb en Mevrouw Albayrak met 2 petten op zouden kunnen zitten en daardoor aan belangenverstrengeling zouden kunnen doen. Mevr. Verbeet (PVDA) heeft als kamervoorzitster de heer Sietse Fritsma (PVV) het woord ontnomen.
Hierbij de verkiezings slogans van beide gristelijke partijen.
CDA-Weekbulletin
op website geplaatst op 10-10-2006


Mirjam Sterk: ‘Nationaliteit is in principe niet een deelbaar begrip, het bepaalt in welk land je standbeen zich bevindt. De keuze voor Nederland en het Nederlanderschap wordt daardoor weer het uitgangspunt’.

Tweede Kamer 2006 U bent hier:
ChristenUnie.nlStandpuntenProgramma'sTweede Kamer


Afschaffen van de dubbele nationaliteit.
Dat dient de integratie.

Ach Lieve heer behoedt ons voor de gristenen want nog ff en zij ruilen de bijbel in voor de koran.

woensdag, februari 14, 2007

Somewhere












"Niets in het leven is vanzelfsprekend, geniet van alle dingen, beteken iets voor een ander", aldus John
John van Gorp werd slechts 39 jaar


Lieve Esther,
Somewhere over the rainbow
Way up high
There's a land that I heard of
Once in a lullaby

Somewhere over the rainbow
Skies are blue
And the dreams that you dare to dream
Really do come true

Liefs en sterkte "de Schipper"

dinsdag, februari 13, 2007

If tomorrow

Voor M, ouder worden is confronterend.

zondag, februari 11, 2007

A piece of cake

Dinsdag is het weer zover, les 2 van computers voor 55 plussers. Practisch alle leerlingen,(bejaarden) terug van vorig jaar. Wat toen een nog een spel was, wordt nu werkelijkheid en dat valt niet altijd mee, vooral niet als een aantal dames denkt op een gezelligheidsclubje te zitten. Opa houdt niet van eindeloze en oeverloze monologen, maar ouderen aanzet om het zelf te doen. Want dat is de beste manier.Het interesseert deze mensen geen dubbeltje wat een processor is, hoeveel Gig een harde schijf is, wat een videokaart is en ga zo maar door. Zij willen, E-mailen, chatten, de krant lezen en brieven schrijven. Als het goed zijn zij de eerste 3 punten meester en zijn we nu bezig aan het maken van een document, adressenbestand, invoegen van plaatjes cq foto's.Nu daar krijgt opa echt grijze haren van voor zover mogelijk. De ene mens is sneller als de andere, maar als die ene mens alvast met die andere ene mens gaat zitten kwebbelen, dan raken de andere de weg kwijt. Dus toch maar besloten om dit weekeinde te besteden aan het op papier zetten van het werken met Word, tegelijkertijd hopend dat de "andere"het dan thuis nog eens kunnen oefenen.
Hier uit blijkt maar weer dat vrijwilligerswerk een nuttige tijdsbesteding is, het houdt je van de straat en uit de kroeg, waarvan acte.
Zo gaat les 2 in ieder geval niet, alhoewel?

Laat me

Vallen. Opstaan. Opnieuw beginnen. Afscheid nemen. Verbazen, steeds weer opnieuw. Versteld staan over ervaringen. De plotselinge diepgang in een blog. Het lang verwachtte overlijden van iemand. De eenzame strijd die sommigen voeren tegen onrecht en bureaucratie. De arrogantie van omhoog gevallen nitwits, die alleen nog maar aan zichzelf denken. Pluche zit zo lekker, kent u dat? Waar gaat dit over? Over niets veronderstel ik, het gewone dagelijkse leven en dan kom je plotseling de markante kop van Ramses Shaffy tegen, zo oud, zo versleten, maar zo mooi. De uitstraling, de begeestering. Dat heeft mijn dag goed gemaakt. Dag vrienden, let niet op mij maar geniet.

maandag, februari 05, 2007

Tijdloos

Heeft geen commentaar nodig, gewoon simpel genieten.

Topbankier heeft sokken met gaten

Paul Wolfowitz, de president van de Wereldbank, is eigenlijk een onverzorgde sloeber. Tijdens een bezoekje aan een moskee in Turkije bleek namelijk, toen de president zijn schoenen uit moest doen, dat Wolfowitz sokken met gaten draagt. En dat terwijl de beste man een slordige 300.000 euro per jaar verdient.

Tevens bevat Wolfowoitz’ broek een aantal witte vlekken, waarvan de oorsprong vooralsnog onbekend is.


Voor die centen kan je natuurlijk niet steeds nieuw sokken kopen
Heeft zeker geen oma die ze ff voor hem stopt

vrijdag, februari 02, 2007

Vlinders






Het is al weer 48 jaar geleden dat wij elkaar leerden kennen, nog steeds zijn we bij elkaar. Ouderwets? Naar tegenwoordige maatstaven wel.
Toch is er ook in ons leven genoeg gepasseerd en is het nog steeds fijn om samen te zijn. Speciaal voor jou van Miel Cools "Er was een tijd"