welkom

Welkom bij opa Jan

zaterdag, maart 09, 2013

Plons


Het is alweer een aantal jaren geleden dat wij de moed bezaten om  ’s avonds laat tot diep in de nacht te gaan kajakken, ja inderdaad, rare mensen zijn wij.
Het gebeurde op een mooie zomeravond dat we besloten om een paar uur te gaan peddelen, zo rond half elf in de avond in de kajak en gaan met die banaan.
De rust op het water straalt vrede uit, je glijdt langs dommelende futen, meerkoeten, eenden en ga zo maar door, soms zie je de rug van een grote vis naast je, totale duisternis bestaat niet, je kunt alles zien, het uitspansel is zo groots,niets lijkt op de haastige wereld die het  overdag is.
Tijdens één van die tochten, kwamen wij op de Vlaardingervaart langs de boerderij van  Chiem van Houweninge, bekend van menige TV serie, tevens bekend van de feestjes die hij gaf, die avond gaf hij weer eens een feestje, de stemming was opperbest hoorden wij tijdens het langs varen.
Toen wij op de terugweg langskwamen waren een aantal  gasten al naar huis en één iemand was nog bezig om zijn auto op het smalle weggetje, aan de ene kant een hek aan de andere kant een sloot, te keren.
Dit ging met nogal wat kabaal gepaard, zo van “stukkie naar voren, stukkie naar achteren, stop!”
Wij lagen in het riet onzichtbaar voor iedereen te luisteren naar de worstelingen van de chauffeur om de auto in de goede richting te krijgen en wie ben ik om niet een beetje mee te helpen, dus elke keer als er geroepen werd “stukkie naar voren” riep ik “stop”, “stukkie naar achteren”, waarop ik riep “stop”. Na een aantal malen, terwijl wij krom lagen van het lachen, riep de chauffeur, “Wie is die klootzak die steeds stop roept”, daarna het geluid van teveel gas op het pedaal en een grote plonssss. Tijd voor ons om wijselijk de mond te houden, slap van de lach zijn we naar de haven gepeddeld, alwaar we een sleepwagen zagen rijden richting de plons.
De volgende dag lazen we in de krant dat een hoog geplaatst politie persoon tijdens een bezoek aan een vriend met zijn auto te water was geraakt, het was te donker, de weg te smal en de sloot te diep.
Niemand repte over een stem uit de duisternis die ten grondslag lag aan de onfortuinlijke duik van de hoog geplaatste. Nog steeds kunnen wij er om lachen, hoe zo baldadige jeugd, deze  twee bejaarden konden er ook wat van.

Geen opmerkingen: