welkom

Welkom bij opa Jan

zondag, februari 26, 2006

Kritische noot?

Ja, het wordt wel weer eens tijd voor een kritische noot.
Simon ergert zich, Henk is ook verontrust, dan mag ik toch niet achterblijven, ja het is een poosje stil geweest, persoonlijke omstandigheden, sorry.
Als Holybewoner valt het me op dat de wijkagent bijna niet meer zichtbaar is in de wijk, valt me ook op als er een keer een aantal politiemannen/vrouwen staan controleren, zij niet eens meer opmerken wanneer er verkeersovertredingen worden gemaakt. Tegen de rijrichting inrijden op een fietspad is tegenwoordig schijnbaar niet meer verboden. De tramovergang Lepelaarsingel prachtig beveiligd met allerlei toeters en bellen en lichten wordt genegeerd, geen hond (sorry agent) die er op let. Jong en oud negeren de verkeerslichten massaal.
De ambtenaar die het fietspad bij de Loper heeft uitgevonden verdiend een lintje. Komend van Schiedam is er een fraai fietspad dat door zou moeten gaan tot aan de Vlaardinger Vaart, maar helaas bij de doorgang Loper houdt het verhaal op. Je kunt links of rechts maar niet rechtdoor. Resultaat? Men fietst over de hobbels in de trambaan aangebracht of brengt de bloemist tot wanhoop door over het voetgangersgedeelte te fietsen. Ja, de politiek houdt echt alles in de gaten. De zogenaamde “wetlands”voor de Wenenweg zijn nu al een stinkende modderpoel aan het worden, waar afval in gedumpt wordt. Soms heb ik het vermoeden dat er in deze wijk geen politici wonen, want waar je niet komt kan je ook niets zien. Er worden weer beloften gedaan dat de politiek het nog beter gaat doen, opa gelooft er niets van tenzij het roer wordt omgegooid en dat beslist U, Vlaardingse kiezers. Ga 7 maart naar de stembus, beken kleur en laat zien dat het anders kan. Stop met het stemmen op figuren die geen vlees en geen vis zijn. Helaas moet ik constateren dat teveel mensen het nog steeds geen bal interesseert wie of wat aan de macht is; “Het is toch allemaal één pot nat”. Tijd om daar verandering in te brengen, vergelijk de verkiezing folders die u in de bus vindt gooi die niet direct in de prullenbak.
Maak op 7 maart een keus, blijf niet thuis, STEM, dat is de mening van opa Jan
en waar stemt opa Jan op juist!

2 opmerkingen:

IngKey zei

Ik wilde dit jaar ook maar eens op de SP gaan stemmen, blijkt deze partij echter niet vertegenwoordigd te zijn hier in Beverwijk!

Het leven van opa Jan zei

jij hebt ook altijd pechhhhhhhhh!
Doe het straks maar landelijk, sk6 verzekerd.