welkom

Welkom bij opa Jan

zaterdag, januari 08, 2011

Overdreven

In Rotterdam werd vandaag afscheid genomen van Coen Moulijn, in zijn tijd een begenadigd voetballer, voor een Feyenoord supporter van die tijd de beste ter wereld, maar hij was net zoals iedere voetballer aan vergankelijkheid onderhevig. Voetballers gaan nu eenmaal niet langer mee als 10- 15 jaar.
De waarde die zij hebben voor het bestel zijn uitermate gering, hoe sympathiek, aardig of leuk zij ook mogen zijn.
Als club ben je daar terecht trots op maar wat er de laatste dagen in Rotjeknor gebeurde is bij het absurde af.
Enkele vervelende vragen mijnerzijds, wat heeft Coen betekent voor de opbouw van Nederland? Antwoord; tegen een bal getrapt.
Heeft hij Nederland wereldkampioen voetbal gemaakt? Antwoord, nee!
Coen was een fijn mens een goed mens een aardig mens zoals er zovelen zijn, gaan we al die andere aardige mensen ook zo een plechtigheid geven? Antwoord, nee!
De mensheid is de weg kwijt, de maatschappij is verhard en toch moet men zijn affectie kwijt, voor elkaar doen we het niet meer, te druk, geen tijd, volle agenda, maar een happening voor een overleden voetballer een vermoord persoon, etc, het maakt dat de mensen hun emoties kunnen uiten.Arm volk.

Tenenkrommend verhaal van Ahmed Aboutaleb, hij was verdomme nog niet eens geboren toen Coen al gestopt was met voetballen,"Aboutaleb (1961) groeide op als zoon van een imam in Beni Sidel, een klein dorp in het Marokkaanse Rifgebergte, in de provincie Nador. Op 17 oktober 1976, op vijftienjarige leeftijd, kwam hij met zijn moeder en broers naar Nederland."

Tijdens de plechtigheid;"Aboutaleb roemde de voetbalkwaliteiten van de Feyenoorder van de Eeuw. 'Hij had de beste voorzet van de wereld', betoogde hij.
De burgemeester eerde Moulijn ook voor zijn grote aandeel dat hij na de oorlog in de wederopbouw van de stad heeft gehad."


Alstublieft Rotterdammers, stroop de mouwen op en ga aan de slag, maar bespaar ons dit sentimentele gedoe!

Link naar het artikel.

Geen opmerkingen: