welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, augustus 16, 2006

Gevoel

Wat overkomt je als de gevoelens de overhand krijgen. Kan u verzekeren dat dit verschillende emoties oproept. Verdriet omdat er naasten zijn die moeten lijden en dat lijden zo knap weten te aanvaarden dat je daar stil van wordt. Gevoelens van onmacht over de houding van de mens. Vanwege 2 ontvoerde soldaten is Libanon een poel van ellende geworden, Libanon waar de geweldige dichter/schrijver Khalil Gibran geboren is. Waar honderden doden zijn gevallen omdat er zonodig iemand op een fluitje had gefloten dat er gestreden moest worden. Gisteren om 7 uur in de morgen was er weer iemand die op het fluitje blies en de mens de dwaze mens stopte met moorden. Oh mens wordt toch eens wakker, laat u niet opjutten, heeft die dode Libanese bejaarde u iets gedaan? Hezbollah strijder heeft het joodse meisje u iets misdaan. Nee het zijn uw leiders die kans zien u zover te krijgen dat u blindelings gaat moorden. Waar blijft de kracht van de spreuk die de VN gebruikt :“Dan zullen zij hun zwaarden tot ploegscharen omsmeden en hun speren tot snoeimessen; geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen en zij zullen de oorlog niet meer leren” (Jesaja 2:4). Is dan werkelijk alles tevergeefs?
En toch zijn er ook mooie momenten in het leven zoals ik die ervaar,de ontmoeting met een bijzonder mens die ondanks het leeftijdverschil zoveel kan gaan betekenen.
Die ook gevoelens heeft waardoor er een samensmeltend geheel gaat ontstaan. Gelukkig is de mens die zijn gevoelens laat prevaleren.

1 opmerking:

IngKey zei

Tja Opa, volgens mij zal de mens het nooit leren. Blijf daarom vooral naar de mooie dingen van het leven kijken, al is dat soms nog zo moeilijk. Gelukkig zijn ze er wel. :-)