welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, juli 29, 2008

Hoe is het mogelijk?

Als opa iets wil beginnen, noem maar wat een timmerbedrijfje, een snoepjeswinkel of een school dan moet hij beschikken over de benodigde papieren, de benodigde diploma's en ga zo maar door. Dit geldt echter niet als je een "moslimschool" gaat beginnen zoals blijkt.

"'Stel kwaliteitseis aan bestuurders moslimschool'"

Is dit dan niet het geval vraagt opa zich af? Nee schijnbaar niet, op alle gebieden is Nederland overgereguleerd, behalve als het gaat om Moslimscholen die de laatste tijd nog al eens negatief (wat heet) in het nieuws staan. Begrijpelijk echter na het lezen van dit artikel.

Goed Nederlands spreken, een hbo-opleiding of hoger, werkervaring in Nederland. Die eisen moeten gesteld worden aan leden van islamitische schoolbesturen, schrijft onderwijskundige Edu Dumasy.

De auteur heeft zelf op moslimscholen gewerkt, onder meer voor een schoolbestuur waar verschillende islamitische basisscholen onder vielen. „Het waren ondeskundige schoolbestuurders die werken vanuit een religieuze in plaats van pedagogische visie. Ze leggen daarbij geregeld op ondemocratische wijze hun wil op aan andere medewerkers”, vertelt Dumasy. Vaak spraken ze zeer gebrekkig Nederlands. ,,Ik kon ze nauwelijks verstaan.''

En dat alles valt dan onder de noemer, "wij zijn geintegreerd.", dat ons parlement dit gelooft daar verbaas ik me niet over, want daar leven zelfs de manlijke politici met een "burka"over de kop.
Maar U verstandige lezer weet toch wel beter?

Link naar het artikel.

Arts

'Arts moet rekening houden met religie patiënt'

Huisartsen moeten rekening houden met de religieuze en culturele opvattingen van patiënten. Dat vindt de helft (49 procent) van de ondervraagden in een onderzoek dat dinsdag is gepresenteerd door onderzoeksintituut NIVEL.

NIVEL heeft de enquête gehouden na de commotie die vorig jaar ontstond toen een moslimechtpaar hulp weigerde van een mannelijke gynaecoloog.

Vroeger hoorde je hier niet van, maar sinds de hoofddoekjes hun intrede hebben gedaan komen er steeds meer regeltjes waar een arts rekening mee moet houden.
Ten eerste moet hij beschikken over een bijzonder grote spreekkamer want de hele boeren familie wil mee naar binnen, ten tweede moet hij praten met handen en voeten want niemand van de boerenfamilie spreekt Nederlands en het belangrijkste punt is dat de echtgenoot van het hoofdoekje de arts in elkaar mag slaan als deze tracht het hoofddoekje te onderzoeken en is daarna nog verplicht om een vrouwlijke arts op te roepen.
Als klap op de vuurpijl is 49 % van de geënquêteerden het eens met de stelling dat de arts rekening moet houden met de religie van de patient.

Wie zei nu laatst dat wij niet geislamiseerd zijn?

Link naar het artikel.

ikke nie begrijpen

"'Dapper man' stierf in lift"
U weet wel die medelander die niet helemaal zuiver op de graat bleek te zijn. Het feit dat hij koelbloedig vermoord is in zijn eigen lift zal mij verder worst zijn.
Wat ik niet begrijp is het volgende:
De man had een vals paspoort met een andere naam wel met zijn eigen foto.
De man was illegaal in Nederland.
De man had een eigen woning in het flat Gooioord (Amsterdam)
De man was een kleine drugsdealer.

Als opa als blanke Nederlander dit allemaal in "Dapper man"'s land van herkomst zou flikken was hij al tig maal dat land uitgedonderd.
Je hoort mij niets zeggen over een corrupt systeem hier, hoor.

Link naar het artikel.

Afscheid

Weet niet hoe het U vergaat, Paul de Leeuw heeft geen stem waarvan je zegt, gut o gut wat heeft die man een prachtige stem, wat hij wel heeft is de gave "gevoel" in zijn songs te leggen. Prachtig vind ik bijvoorbeeld "de Steen" en "Afscheid", vandaar dat opa onderstaande clip heeft gemaakt. Heeft niets te maken met somber zijn dat u dit vooral niet denkt. Gewoon een prachtig nummer.


De in deze clip getoonde grafkisten zoals de gitaar, het bootje, de rolbox, de beschilderde, zijn gewoon leverbaar bj de duurdere begrafenis ondernemer.

maandag, juli 28, 2008

Uruzgan

Ja hoor daar gaan we weer, weet u nog uiterlijk 2008 trekken we ons terug uit Uruzgan, werd het met een vroom sausje, kan niet anders met een Balkenende, Rouvoet en Eimertje van Middelkoop.
Maar wat zit opa nu weer te lezen?
Ja hoor we plakken er nog een jaartje of zo aan vast. Lees en huiver:

"Uruzgan: missie verlengd tot 2010"
Yep hier staat tot 2010 Opa heeft uiteraard door de oorlogsjaren weinig onderricht genoten maar er staat duidelijk dat de laatste militair met Kerstmis 2010 weer thuis is, levend of tussen 6 plankjes dat maakt niet uit.
Waar het mij om gaat is; Kerstmis 2010 is bijna 2011 of ben ik nu gek?
Nederland wordt de komende twee jaar door 200 militairen uit Frankrijk, Slowakije, Hongarije en Tsjechië ondersteund.
Zo worden wij Nederlanders regelmatig in de maling genomen door onze leiders en maar vol houden dat wij het voorrecht hebben in een "democratie" te leven.
"An me hoela" zou wijlen mijn moeder zeggen. wat dit gezegde betekent. laat ik aan de vrije gedachte van de lezer over.
Link naar het artikel.

Bulgarije

"wil vertrouwen EU herwinnen"
SOFIA - In Bulgarije is gefraudeerd met ruim 32 miljoen euro aan landbouwsubsidies. Dat hebben Bulgaarse media woensdag bericht. Europese fraudebestrijders ontdekten onregelmatigheden zoals vervalste documenten, belastingfraude en het witwassen van geld.
En nu is de subsidie van 486 miljoen voor onbepaalde tijd opgeschort.
Maarre, das geen enkel probleem hoor voor de Bulgaren want
"De regering wil het tekort door de gemiste Europese subsidies tijdelijk aanzuiveren uit het begrotingsoverschot, dat bijna twee miljard euro beloopt."
Het land van melk en honing, Nederland,is als opa naar onderstaand overzicht kijkt van het ministerie van financien; toch een stuk slechter af want wij staan voor ruim 1 miljard in de min en dus gaan onze belastingcentjes naar een stel oplichters in een corrupt Oostblokland.

Uitgaven en Inkomsten collectieve sector 2007

Het Rijk, de Sociale Zekerheid en Zorg samen noemen we de collectieve sector

Uitgaven totaal
€ 205,7 miljard

Rijk
€ 101,5 miljard

Sociale Zekerheid
€ 58,4 miljard

Zorg
€ 45,7 miljard


Inkomsten totaal
€ 204,4 miljard

Belastingen
€ 130,9miljard

Premies
€ 73,5 miljard
Link naar ministerie van financien

Kan U het nog volgen? Opa niet en dat heeft niets met de warmte te maken.

Ja Ja



HARDINXVELD-GIESSENDAM - De twee Roemenen die het op het jonge schaap Hilly hadden gemunt, wilden het dier opeten.
,,In een dronken bui besloten ze daarom het dier te slachten,’’ zegt politiewoordvoerder Gijs Herwig.
De dronken mannen werden meegenomen voor verhoor. Op het politiebureau vertelden ze dat ze het dier in een wurggreep hadden gehouden en vervolgens hadden geslacht. Het vlees wilden ze thuis bereiden en oppeuzelen.
"Het duo mocht zondag van de politie naar huis."

Tuurlijk stuur je zulke mensen naar huis, stel voor dat je ze opsluit, krijg je dat gezijk weer over discriminatie, plus dat je eindeloze rapporten moet maken op de computer terwijl je maar met 2 vingers kan typen. Prima gedaan hoor. mannen!

zaterdag, juli 26, 2008

Radio 100% NL




Ja, dat is echt wel een leuk station, goed ze draaien vaak dezelfde platen maar er is gelukkig niemand die er dom tussendoor zit te praten, dat is ook de reden dat opa nooit meer naar de rampenzender Radio Rijnmond luistert, dat is inderdaad een ramp steeds maar weer het oeverloze gezwets aan te moeten horen van zogenaamde presentatoren/trices.
Zit nu al een paar weken naar 100%nl te luisteren, krijg je elk uur een irritante jingle te horen van Daphne Deckers, u weet wel dat omhooggevallen huppelkutje die nog steeds denkt dat zij het zwarte garen heeft uitgevonden.
Zij begint haar begroeting met "Hi" dan gaat ze over naar "jij" en tot slot heeft ze het over "mijn" radioprogramma en of wij daar ideetjes voor hebben. Het idee dat mij spontaan te binnen schiet is dat Mevrouw huppelkutje Deckers bij het presenteren van een programma het beste haar mond dicht kan houden.
Opa wil muziek en niet de mening van Daphne over het krijgen van kinderen, het hebben van sex of iets dergelijks, om zwanger te worden moet ze bij Richard zijn en dat gaat automatisch als ze voldoende sex hebben.Vandaar dat opa haar een berichtje heeft gestuurd, voor mijn part drukt ze na enig tandengeknars op de "delete" knop, maakt niet uit, want het mailtje staat gewoon op dit blog.

Het lijkt me leuk als U,Mevrouw Deckers begint de luisteraar met U aan te spreken en niet met "JÏJ", het lijkt me ook verstandig dat U niet zo de nadruk legt op "MIJN" programma. Het is tegenwoordig mode om te praten over "mijn" of "ik" zoals de heren en dames politici dit doen. U weet donders goeed net als onze bewindslieden dat het niet "mijn programma"is en het geld dat Koenders aan oorlogzuchtige naties geeft geeft niet zijn geld, maar ons geld is.
U weet wel normen en waarden.
Opa heeft niet met U in de klas gezeten toch?
U moet gewoon muziek presenteren en meer niet.
Anders gaat 100%.nl ook weer naar de gallemiezen want niemand zit op meningen van presentatoren te wachten mevrouw Deckers.
Met de meeste hoogachting, Jan de Wit

maandag, juli 21, 2008

Oude man.

Oude man
Stil zat hij op het bankje langs de waterkant, zijn handen ineengestrengeld, het water kabbelde langzaam voorbij.
Zo ook zijn gedachten, hoeveel zouden hier voor hem gezeten hebben, een lach gleed over zijn gezicht want het water kabbelde al eeuwen op dezelfde manier langs hetzelfde plekje.
Alle mensen voor hem lieten hier, net als hij, hun gedachten de vrije loop.
Zouden er vergelijkingen te trekken zijn tussen al die levens? Hij betwijfelde het, tussen twee vingers draaide hij een krul in zijn grijze snor. Terug kijkend kwam hij tot de conclusie dat het leven hem meer downs als ups had gebracht. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen, misschien was ik te opvliegend of te fel, net hoe je het noemen wilt, kan me toch niet herinneren iemand met opzet pijn te hebben gedaan.
Dat zullen zij die hier voor mij zaten ook wel gedacht hebben, waarom zou het leven feitelijk een feest moeten zijn.
Het leven dat aan hem voorbij trok was nu niet bepaald één groot feest geweest, als de ene brand geblust was ontstond de volgende weer en waren al die brandjes nu echt mijn schuld?
Heb ik het goed gedaan of waar heb ik het fout gedaan? Hij zuchtte diep terwijl een reiger hem verwijtend aan keek omdat er niets te pakken viel. Ja de reiger had liever een visser op dat plekje, kon hij tenminste nog eens makkelijk een visje verschalken.
Zelf was hij ook een makkelijke prooi geweest, te veel maakten misbruik van zijn gave om geen “nee” te kunnen zeggen, zich te druk makend om onrechtvaardigheden anderen aangedaan.
Ach, rijk zou ik er toch niet van geworden zijn en in m’n laatste jas zitten geen zakken.
Het werd killer, hij rilde en besloot om weer eens verder te gaan en kwam opstaand tot de conclusie dat door de diepte punten in zijn leven de hoogte punten alles goed maakten.

zondag, juli 20, 2008

Dictatuur? Ja!

"Waarschuwing café Lindeboom"
Café Lindeboom, dat zich afgelopen woensdag aansloot bij de Enige en Universele Rokerskerk van God, heeft gisteren een waarschuwing gekregen van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Desondanks blijft uitbater Co Busch roken in zijn etablissement.

Mijn God als er nu toch mensen zijn die graag een peuk roken in een gezellige kroeg, wat is daar dan op tegen? Wat zegt U meneer Balkenende; Regels?
Gaat dit niet een beetje ver.Als er zaken zijn waar niet wordt gerookt waarom ga je dan als niet roker in een rokerszaak werken?
Alles in naam van de zogenaamde volksgezondheid?
Laat me niet lachen, de vuiligheid die het verkeer de lucht inslingert is vele malen ernstiger toch hoor ik niemand zeggen dat het verkeer verboden moet worden.
De schade die alcohol aanricht is vele malen groter en toch is er niemand die alcohol verbied.
De schade die legale medicijnen aanrichten zijn vaak veel ernstiger dan men denkt.
Meedoen aan een zinloze oorlog waar ook ter wereld levert meer slachtoffers op dan er in de rokerskroegen zouden kunnen vallen.
Geef toch vooral "het volk" niet de kans om zelf iets te beslissen.
Wat is het volgende wat we gaan verbieden, meneer Balkenende? Te lang leven? Verboden om ziek te worden? Gaan we straks bepaalde beroepen ook verbieden? Verrek, heb ik dat niet eerder gehoord? Komen de Duitse 'Berufsverbote' weer terug?

Finagle's Law

Of "de wet van bedrog" is niet zo bekend als "de wet van Murphy" maar is daarom niet minder waar.
"De Wet van Bedrog luidt "Als iets mis kan gaan, dan gaat het mis - op het slechtst denkbare moment". is een uitspraak van John W Campbell.
Wat in dit geval betekent dat een overspeler het gore lef heeft, terwijl hij nog niet eens is gescheiden een HYves profiel aan te maken met zijn nieuwe geliefde.
Alleen in staat is om eisen te stellen, maar geen plichten t.o.v. zijn kinderen hoeft te vervullen. Dat voor haar, de derde keer op rij, de aanvraag voor bijstand wordt afgewezen wegens incomplete gegevens die alleen hij kan leveren. Hij met zijn new love en een nieuwe auto op vakantie gaat, terwijl zijn kinderen zijn aangewezen op de goedheid van anderen.
Dat het aangevraagde goedkope telefoon/internet abonnement wegens technische problemen niet kan worden uitgevoerd.
Kijk dat noemen ze nu "de wet van bedrog" by John W Campbell

zaterdag, juli 19, 2008

Donner

Meneer Donner bent u nu helemaal bedondert.

"Donner: Pensioenleeftijd naar 70 jaar."

VVD-Kamerlid Stef Blok wil eigenlijk niet reageren op het 'zoveelste idiote idee' van Donner. "Vorig jaar riep hij dat hij het ontslagrecht ging aanpassen, daar is ook niets van terechtgekomen."
Het komt er op neer dat iedereen in de kamer over hem heen rolt, maar hem eens een schop onder zijn vette kont geven is er niet bij. Dat had uiteraard allang eerder moeten gebeuren. Maar u weet hoe het gaat in ons kikkerlandje, "we dronken een glas enzovoort."
Deze man uit een gezin van fijne gereformeerden wil terug naar de tijd van zijn voorouders, de tijd dat je tot aan je laatste snik mocht werken. Dit kabinet moet eens stoppen met het dempen van bodemloze putten, lees ontwikelingshulp, het pamperen van asielzoekers, het verwennen van bewust werkeloze autoch en allochtonen. Zodra dit prioriteit heeft mag je terugkomen om te praten over de pensioenleeftijd.

Voor dit kabinet waar deze werledvreemde meneer Donner ook toebehoort, is er maar één goede Nederlander en dat is die Nederlander die net voor zijn AOW de pijp uitgaat.
Stemt U volgende keer weer CDA of PVDA?

vrijdag, juli 18, 2008

Brief aan Dilly

Hallo lieve kleindochter,
alles overziende is er maar een beperkt aantal mensen die een duidelijke stelling inneemt.Je krijgt wel van alle kanten gelijk, maar wat is de waarde van gelijk hebben als er niets veranderd. Er is geen volk meer dat op durft te staan om te strijden tegen onrechtvaardigheid. De hele wereld laat het zich welgevallen, kijk naar Irak, Zimbabwe, Afghanistan,de dingen die daar gebeuren zijn mensonterend en toch lopen wij allen achter big brother George Bush aan.

Het verloochenen van je roots is tegenwoordig "bon ton", probeer vooaral niet de "trotse Nederlander" uit te hangen, want je word voor je het weet uitgemaakt voor racist.
Als je als columnist te kritisch bent, krijg je een uitnodiging om op het "polit"bureau te verschijnen. Dit is dan wat we noemen het land van de vrije meningsuiting.
Mag ik ff een teiltje.
Lieve Lai, laten wij dan toch maar tegen windmolens blijven strijden en laten ons dansen en lachen
Knuffel van opa.

zondag, juli 13, 2008

Zeg me,

"dat het niet zo is."
Maar het is wel zo, kleine grote zus.
Bladerend door foto's zie ik het verleden herleven. Helaas is jou de tijd niet vergund om later ook op het verleden terug te kijken. Vijftien jaar heeft jou strijd geduurd, vijftien jaar van martelende onzekerheid. Onzekerheid die op je zestigste verjaardag 8 mei j.l. zekerheid werd toen de dokter je vertelde, gewoon zoals je een pond suiker koopt, het is over. Weet je, ik ben er nog steeds niet aan toe. Heb nog steeds de neiging om op knopje 5 van de telefoon te drukken
Dag lieverd.

zaterdag, juli 12, 2008

Balkenende

"wil niet ingaan op zaak-Spijkers."

Premier Balkenende heeft gisteren geweigerd in te gaan op de zaak-Spijkers. Hem werd na afloop van de ministerraad de vraag gesteld waarom het kabinet druk heeft uitgeoefend op Pieter van Vollenhoven om zich als vertrouwenspersoon voor klokkenluider Fred Spijkers terug te trekken.

Van Vollenhoven had publiekelijk aangeboden te helpen het al 23 jaar slepende conflict tussen de exmedewerker van Defensie en de staat op te lossen. Na druk van premier Balkenende en minister van Justitie Hirsch Ballin zou hij er echter van hebben afgezien zich op dit gevoelige dossier te storten.

Hoezo, geen bananenrepubliek?

Deze 2 mannen die de bek vol hebben over normen en waarden lappen alle normen en waarden aan hun achterste als het hun zo uitkomt.

Voor hen die niet meer weten waar het over gaat, ( omdat men denkt dat het klootjesvolk kort van geheugen is volgens de heren de heren parlementariers)

Fred Spijkers was maatschappelijk werker bij Defensie. In 1984 werd hij op non-actief gezet nadat hij had geweigerd te liegen tegen de weduwe van een militair. Hoewel de fouten van Defensie zijn toegegeven en een regeling met Spijkers werd getroffen, is die nooit uitgevoerd.

Spijkers kan nog steeds niet beschikken over de anderhalf miljoen euro die hem is toegezegd. (HET PAROOL)

Waar het op neer komt is dat Fred Spijkers tegen de weduwe van een mijn specialist moest vertellen dat haar man door eigen nalatigheid was omgekomen, terwijl is gebleken dat de betreffende landmijn ondeugdelijk was. Lees om een duidelijker beeld te krijgen de volgende link "Fred Spijkers", of hoe een eerlijk man door onze "staatslieden" kapot wordt gemaakt, toen 1984 en nu nog 2008 probeert men de zaak in de beroemde doofpot te houden.

Uitgevonden!

"AIVD mag journalist afluisteren ."
De AIVD besloot begin 2006 twee journalisten van de krant af te luisteren, nadat zij informatie uit vertrouwelijke, staatsgeheime stukken van de BVD (voorganger van de AIVD) hadden gepubliceerd.
De verslaggevers Joost de Haas en Bart Mos schreven begin 2006 dat staatsgeheime dossiers van de BVD over 'topcrimineel' Mink K. in handen van criminelen waren gevallen. De journalisten hadden de documenten zelf ook in hun bezit gekregen.

Het komt er dus op neer dat bijna heel Nederland weet had van deze documenten, "behalve de AIVD"
Zijn journalisten en de rest van Nederland nu zo wakker of zit de AIVD te slapen.
Opa houdt het op het laatste, want dat Theo en de Goddelijke Kale vermoord zouden worden hadden ze ook al niet in de smiezen.

Waar het nu op neer komt is dat de rechter vind dat journalisten die denken iets te weten "afgeluisterd mogen" worden, nu daar zakt me de broek van af.

Huis Mozambique

Ut is maar dat u het weet, ons toekomstig vorstenpaar doet aan ontwikkelingshulp, uiteraard van Uw en mijn centen, maar toch.
Wat gaan ze namelijk doen, zij laten een vakantieoptrekje maken in Mozambique. Dat wordt gebouwd door de daar woonachtige armlastigen, die laat je dan voor een kutloontje zich te pletter werken en je hebt je bijdrage aan een achtergebleven gebied weer geleverd.Ook vrienden van het paar doen er aan mee, zo bericht de krant, zijn waarschijnlijk ook uitbuiters. Over 100 jaar komen de Mozambikanen ook naar Nederland om genoegdoening te krijgen vanwege uitbuiting. Zijne Koninklijke Hoogheid vergelijkt zich nl met zijn vader de veel te jong overleden Prins Claus. Geloof mij onze koninklijke hoogheid zal nooit en te nimmer in de voetsporen van zijn vader kunnen treden want hij heeft daar de guts niet voor.
Als hij werkelijk zoveel op zou hebben met de bevolking van Mozambique dan zou hij gewoon het geld aan de mensen schenken. Maar deze meneer moet overal wijzer van worden. Hiep hiep hiep, leve de nieuwe koning!

woensdag, juli 09, 2008

Integratie

"Lesje integratie van Zijne Majesteit de Koning."
De Marokkaanse koning roept ambassadeur op het matje: waarom zeurt Nederland weer over de dubbele nationaliteit?

"‘Wegens de levenslange trouw van alle Marokkanen aan Zijne Majesteit de Koning, Leider van de Gelovigen, en overeenkomstig de geldende wetten, kan het afstaan van de Marokkaanse nationaliteit niet worden toegestaan.’"

Hij wil dat meer Marokkaanse kinderen in het buitenland onderwijs krijgen in de Arabische taal en de Marokkaanse cultuur.

De ambassadeur kreeg, volgens het officiële persbureau MAP, ook een lesje integratie mee naar huis: ‘Succesvolle en duurzame integratie wordt niet bereikt door gedwongen ontworteling en het doorsnijden van juridische en geestelijke banden (...) met het Koninkrijk Marokko.’

Minister Hirsch Ballin (Justitie) beloofde de Tweede Kamer vorige week dit onderwerp opnieuw in Rabat ter sprake te brengen, omdat een immigrant die Nederlander wil worden nu eenmaal afstand moet doen van zijn oude nationaliteit, uitzonderingen daargelaten. Maar het tweetal herhaalde dat de Marokkaanse regering het opgeven van de Marokkaanse nationaliteit ‘categorisch afwijst’.

Je zou kunnen beginnen politici met een dubbel paspoort de kamer en de politiek uit te schoppen. Dan zou men ook nog kunnen overwegen, door mij van harte aanbevolen, die dubbele gewoon terugsturen naar hun koning, hetgeen 3 vliegen in 1 klap zouden zijn.
A; hij of zij heeft geen dubbel paspoort meer,B; de Koning heeft minder inkomsten,
C; het spaart ons miljoenen aan uitkeringen.

Nog ff PVDA

Niks wordt duurder door de euro.
Het kwartje van Kok krijgt u terug.
Niemand gaat er financieel op achteruit.
Nu bezuinigen is later oogsten.
Wij hebben niks tegen homo's.
U hoeft niet meer te gaan betalen.
Integratie werkt!
Een nee tijdens het referendum betekent ook nee.
Iedereen is voor de wet gelijk.
Wij zijn tegen de JSF.
Deze oorlog gaan we tot de bodem onderzoeken.
Europa staat voor democratie en transparantie.
De schoolboeken worden dit jaar gratis.
Wij vinden de vrijheid van meningsuiting heel belangrijk.
Wij regelen uw kinderopvang.
Er komen dit jaar geen extra belastingen bij.
De belastingen gaan volgend jaar omlaag.
Na het zuur komt het zoet.
Natuurlijk luisteren we naar u.
De laagste inkomens worden gespaard.
De minister heeft kordaat gehandeld.
Subsidie is er niet om te verspillen.
Dat heeft u mij niet horen zeggen.
Wij zijn alleen tegen de uitwassen.
Deze wachtgeldregeling is geheel terecht.
Wij doen niet aan populisme.
U moet JA stemmen anders gaat het licht uit.
De overheid is er voor de burgers.

"Is het gek Wouter dat de PVDA bij de start van het zomer reces nog maar op 15 zetels staat, een soort splinterpartijtje dat de dienst in Nederland uitmaakt."
Ga maar lekker 12 weken doorbetaald op je krent zitten prakkizeren hoe je het klootjesvolk nog meer kan uitknijpen.

dinsdag, juli 08, 2008

Opvallend

Is het u wel eens opgevalen dat mensen die bij je komen met hun sores en problemen, niet thuis zijn als je zelf problemen hebt?

zondag, juli 06, 2008

Verbazingwekkend!

Tieners verdacht van moord 16-jarige
Als je zoiets leest schrik je toch wel even, niet dan?

De Britse politie heeft vijf jongeren gearresteerd die verdacht worden van de moord op de 16-jarige Shakilus Townsend. Het gaat om vier jongens en een meisje in de leeftijd van 16 tot 22 jaar. Het slachtoffer is de achttiende tiener die dit jaar wordt vermoord in Londen.

Het is me nog al wat, 2 maal met een mes gestoken, een honkbalknuppel en wat booties deden de rest, de meeste mensen kunnen daar niet tegen, zo ook deze jongeman.

Tot je de foto's van de arme ziel ziet,dan ga je toch ff anders denken.


zaterdag, juli 05, 2008

Overpeinzing

Soms zijn dingen die vanzelfsprekend waren niet meer mogelijk bij het ouder worden.
Soms heb je het gevoel tijd verprutst te hebben.
Soms heb je het gevoel dingen verkeerd te hebben gedaan.
Soms merk je dat je geestelijke weerstand minder wordt.
Soms heb je het gevoel dat deze wereld jou wereld niet meer is.
Soms denk je heeft het allemaal nog wel zin.
Soms heb je gehaat terwijl mededogen op zijn plaats was geweest.
Soms heb je lief gehad zonder dat liefde beantwoord werd.
Soms dacht je vrienden te hebben, vriendschap uit eigenbelang.
Soms blijf ik geloven dat alles zin heeft.
Soms heb ik mijn twijfels wat ik geloof te geloven.



Maar weet zeker dat een open mind en muziek bindende factoren zijn in het leven.

vrijdag, juli 04, 2008

'Moslims voelen zich joods'

Tenminste dat vind de eerste Islamitische minister van Groot Britannie de heer Shahid Malik.
Deze meneer lult dus duidelijk uit zijn nek, want hoe kan een moslim zich joods voelen.
Joden werken hard, zijn volledig geintegreerd, vallen niemand lastig en ik heb nog nooit gehoord dat er 6 miljoen moslims vergast zijn. Dus meneer Malik er is geen enkele overeenkomst tussen moslims en joden. Jammer, dat iedereen door je zielige verhaaltje heen prikt behalve uiteraard de "upperten"

"Op de een of andere manier is het zo dat het goed is om mensen aan te vallen, zo lang het maar moslims zijn. En je hoeft je niet druk te maken om de feiten, want mensen zullen toch een oogje dichtknijpen", aldus Malik.

Kijk dat gevoel hebben Nederlanders in de grote steden ook. Alleen zijn het daar de autochtonen die aangevallen worden.

Pas als u deze beelden hebt gezien brave borst Malik, dan weet U wat jodenvervolging heeft betekent. U bent in 1971 geboren wat weet U dan van de martelweg der joden in de 2e wereldoorlog, schande dat u dit als argument gebruikt.


Link

Mag ik ff?

Weledelgestrenge heer, Mr. J.A. *********,

Waarschijnlijk denkt U dit lezende, waar bemoeit deze oude man zich mee. Maar als Nederlands burger mag ik mijn mening nog steeds vrij uiten.
Enige dingen moeten mij van het hart betreffende de echtscheidings procedure van onze dochter *.*.** ***.
Gedurende het eerste gesprek dat U met haar voerde, stelde U dat de Sociale dienst geen optie was. Wat mij toen al vreemd over kwam. Het blijkt zelfs dat als haar EX zo vriendelijk zijn om mee te werken zij nu al een uitkering zou ontvangen, bovendien is gebleken dat zelfs de kosten door haar gemaakt en aan U overgemaakt ook voor een gedeeltelijke vergoeding in aanmerking zouden zijn gekomen, doordat zij als net burger gelijk heeft betaald, zich zelf te kort heeft gedaan daar de Sociale dienst zou zijn bijgesprongen, voelt U waar de schoen wringt?
U heeft haar ook verteld, telefonisch, dat u geen mailtje had ontvangen waarin zij af wilde zien van het 4 gesprek omdat haar EX zich nooit aan zijn woord zou houden, zoals gebleken!
Heel opmerkelijk dat U mij dus een mailtje stuurt waarin U haar verzoekt telefonisch contact met U op te nemen, U dit nooit ontvangen mailtje als aanhangsel mee heeft verzonden, waarschijnlijk op beantwoorden geklikt?
Neem dus tegelijkertijd aan dat U ook het gewijzigde telefoon nummer van haar hebt ontvangen.
Na afloop van het 4 gesprek, dat voor haar negatief is afgelopen, al bent U waarschijnlijk een andere mening toegedaan, heeft U gezegd dat haar vader op U moest vertrouwen, nu moet ik U eerlijk bekennen dat mijn vertrouwen in de totale Nederlandse rechtsgang wederom in een negatieve spiraal is terecht gekomen gezien de ellendige toestand waarin onze dochter nu verkeert.
De EX die overspel pleegt heeft het beter voor elkaar dan zij die in de steek is gelaten.
Hoop niet dat deze mail U als beledigend over komt, want dat is geenzins mijn bedoeling, het zijn alleen de zorgen die een oude man over zijn dochter heeft.
Verblijvend met de meeste hoogachting J.M. de Wit.

Kijk lieve mensen, opa is wel oud en lichamelijk versleten, maar nog steeds niet dement. Bovendien zijn er weinigen die uit een roder nest stammen als opa, Moeder met een hoofdletter was SDAPer in hart en nieren en pa met kleine letters was een echte communist, het opstandige (zoals veel mensen het noemen) is mij met de paplepel ingegoten.

woensdag, juli 02, 2008

Puppy



"Schotse moslims boos om puppy."

Het is weer raak in de serie "Hoe maakt een Moslim zich belachelijk."
In bovenstaande advertentie gaat het over een telefoonnummer,de dienders in Tayside hadden een advertentie geplaatst met daarop een lief klein zwart hondje en het nieuwe nummer van de Schotse politie.
JaJa U raadt het al, onze moslim vrienden vonden dat dit niet kon, een hond is onrein en dienden zij dus een klacht in.
Iedereen in paniek je kan toch niet zomaar een bevolkingsdeel lastigvallen met een foto van een hondje?
Het telefoonnummer is niet van belang, denkelijk wordt dit alleen maar tegen hen gebruikt.
In ieder geval de "Instanties" onderzoeken deze klucht.
Wie riep daar dat we niet geislamiseerd worden?
LINK

Overheid

Is zo een dankbaar onderwerp je komt er niet over uitgeluld cq geschreven.
Vooral als het over automatisering gaat, daar worden miljarden ingestopt die er nooit meer uitkomen, gewoon door de ondeskundigheid van onze parlementariers. Software ontwikkelen is iets anders als dom lullen hetgeen onze geachte 2e kamerleden en hun ambtenaartjes als dagelijkse bezigheid hebben.

"Digitaal debacle achtervolgt overheid."

De overheid struikelt van het ene naar het andere digitale debacle. Stemmachines, OV-Chipkaart, internetverkiezingen: allemaal blijken ze fraudegevoelig. En elke keer is de verbijstering groot.

Project na project eindigt in een mislukking omdat men alleen maar kijkt of de software werkt. Men let er niet op of het systeem fraudegevoelig is.

OV chipkaart, toegangspasjes overheidsgebouwen, stemmachines,via internet stemmen (waterschappen)
Al deze projecten hebben de belasting betaler al een paar miljard euries gekost.
Resultaat nul, nul!
De hoge heren begrijpen nog steeds niet dat als je een project gaat beginnen, zet er dan niet teveel instanties op, ontwikkel het in alle openbaarheid. Tot slot laat je er een stel hackers mee stoeien, eind resultaat = een goed werkend systeem.
Dus "Overheid" blijf in de kamer gewoon dom lullen en bemoei je niet met de ontwikkeling van automatiserings projecten.

LINK

'Medicijnmix risico'



DEN HAAG - Het aantal ouderen dat een combinatie van medicijnen krijgt voorgeschreven dat dodelijk kan zijn, is de afgelopen vijftien jaar verdubbeld. Drie op de honderd 70-plussers slikten in 2005 zo'n gevaarlijke combinatie. Vijftien jaar geleden betrof het nog 1,5 procent van de ouderen.
Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum. De groei wordt vooral veroorzaakt doordat artsen steeds vaker het gebruik van spironolacton, een bepaalde soort plaspil, en bloedverdunners voorschrijven voor patiënten met hartfalen. Maar de combinatie kan ook leiden tot een verhoogd kaliumgehalte in het bloed, wat dodelijk is. De onderzoekers noemen de uitkomsten alarmerend.

Ja Ja en als ik tegen de heren specialisten zeg dat ik van hun pillen ziek wordt, zeggen zij steevast, "Dat komt niet door mijn pillen"
Nee hoor het komt altijd door de pillen van die andere specialist.

dinsdag, juli 01, 2008

Oh ja?



"Mugabe: 'Westen kan dood vallen'"
Op de top van de Afrikaanse Unie in Egypte zei woordvoerder George Charamba: "Het Westen heeft geen recht van spreken. Jullie kunnen jezelf duizend keer verhangen."

De regeringen van EU-landen bekijken momenteel een reeks sancties die kunnen worden opgelegd aan Zimbabwe. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van huidig EU-voorzitter Frankrijk inmiddels laten weten.

"U weet wat dat betekent; We dronken een glas deden een plas en alles bleef zoals het was."
Hoe weet opa dat? Gewoon omdat in 2001 de toenmalige CDA fractie riep om stopzetting van de ontwikelingshulp omdat Mugabe zo moordlustig was. LINK
Het is nu 2008, Mugabe lacht en blijft gewoon aan de macht.
Het CDA is ook aan de macht en vind het dus allemaal wel goed.
Er zijn landen voor minder binnengevallen.

Ook dat nog

"Amsterdam staat stil bij slavernijverleden"

Dinsdag is in Amsterdam de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in de voormalige Nederlanse koloniën, die dag precies 145 jaar geleden.
Het ware beter als men daar niet bij stil staat maar gewoon doorloopt.
Opa wordt een beetje moe van dat gezemel over slavernij verleden, zij die het gedaan hebben zijn allang dood, zo ook zij die geleden hebben. Tel uit je winst, laten wij maar weer eens lekker zielig doen. Vergeet echter niet dat hetgeen men 145 jaar geleden verdiend heeft aan slavenhandel dit al ruimschoots is terug betaald via uitkeringen voor werkschuwtuig, bolletjesslikkers,oplichters en ontwikkelingshulp.

Link

Groot Nieuws

"Kroonprins wil praten over poep"

Ut is toch een kanjer he? Al jaren praat hij peop en nu gaat hij nog over peop praten ook. Das toch lachen of niet soms Zijne koninklijke Hoogheid praat over poep alsof er geen belangrijker onderwerpen zijn, dat moet straks Koning van Nederland worden. Wij allemaal juichen, hoera wij hebben een Koninklijke Poep Koning eindelijk kunnen we lekker over poep zijken.


Link