welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, januari 30, 2008

Minister president

Premier: 'Nieuw logo geen kopie'

Naar aanleiding van vragen over het nieuwe logo van de rijksoverheid, gesteld door de SP verklaarde Harrie Potter dat het logo wel degelijk nieuwe elementen bevat.
De sukkel wist ze alleen niet te benoemen dus zal opa het voor hem doen. Let op zoek de verschillen in het oude en nieuwe logo.


"Vroeger" dus het logo van 1907 bezaten we nog politici met "ballen" zie het onderste logo.
Dat kan van de huidige kabinetten Balkenende niet gezegd worden, vandaar dat zij een nieuw logo nodig hebben. Toch denkt opa dat het kwartje bij Harrie Potter niet gevallen is! In ieder geval hulde aan de ontwerpers die een niet bedoeld maar evengoed duidelijk signaal hebben afgegeven.

klik op de foto's voor vergroting.

maandag, januari 28, 2008

Uitverkoop?

"café Familia"
"Explosief in café was handgranaat"

Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Zij onderzoekt nog hoe de granaat heeft kunnen exploderen en of iemand die bijvoorbeeld bij de horecazaak naar binnen heeft gegooid.

Das niet zo moeilijk, "er was een Fin en die trok aan de pin."

Maar ja omdat wij altijd de kool en de geit sparen en niet willen weten wat er allemaal in ons land gebeurt, houden we het er maar op dat die "handgranaat" van iemand is geleend die net is vrijgesproken van vermeende terroristische activiteiten en dat het ding spontaan met uitgetrokken pin naar binnen vloog.
Opmerkelijk dat dit nieuws een soort schokgolf op marokko.nl teweeg bracht.



Misschien alvast een toekomstige oefening????

vrijdag, januari 25, 2008

Bijstand!

"Langer vakantie in bijstand mogelijk"


DEN HAAG - In de bijstand blijven langere vakanties dan vier weken per jaar mogelijk voor uitkeringsgerechtigden van wie wordt verwacht dat ze niet (meer) aan het werk gaan.

Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde dinsdag in met een voorstel hiertoe van staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken). De man van de 2 paspoorten.
Dan is er natuurlijk de stem nog van de Nederlands denkende parlementariërs zoals de heren Nicolai (VVD) en Fritsma (PVV), volgens hen is het oneerlijk ten opzichte van de ''hardwerkende Nederlander'' die vaak genoegen moet nemen met vier weken vakantie.
Volgens Fritsma worden ook vooral allochtonen bevoordeeld, omdat zijn vaker in de bijstand zitten en familie in het buitenland willen bezoeken.

Kijk opa zit niet in de "bijstand" heeft van zijn 15e tot zijn 60e hard gewerkt en is al blij als hij per jaar 14 dagen met vakantie kan, hoe is het dan in Godsnaam mogelijk dat "bijstanders" menen recht te hebben op 13 weken vakantie in het buitenland, heb ik het dan verkeerd gedaan, is bijstand met aanvullende subsidies hoger als AOW met een klein pensioentje?
Oh ja, sorry, ik vergeet dat een deel van mijn zuurverdiende centjes bestemd zijn voor uitkeringstrekkers die 13 weken op vakantie naar het buitenland willen.

Inburgeren

"Vogelaar bekijkt miljoenenverlies inburgering."

Hoe bedoelt U? Verlies?
DEN HAAG (ANP) - Minister Ella Vogelaar voor Integratie laat uitrekenen hoeveel miljoenen verloren zijn gegaan door het debacle van de nieuwe inburgeringswet.
Hoewel het kabinet meer mensen kennis wil laten maken met de Nederlandse taal en samenleving, hebben vorig jaar nauwelijks mensen zo'n cursus bezocht.
Volgens verschillende opleidingscentra is de schade 60 miljoen euro.

Natuurlijk heeft muts Vogeldinges met haar gebrek aan kennis de zaak totaal verkeerd ingeschat. Zij is, en met haar vele regenten er van uit gegaan dat de allochtoon dit wel zou waarderen. Maar de allochtoon lacht zich rot waarom zouden we inburgeren, het grootste deel denkt zoals Bouchra Ismaili die ronduit tegen Nederlanders zegt; "Jullie zijn de allochtonen,val dood, bekeer je tot de islam"
Dus moeten wij straks inburgeren in een Islamitische samenleving, niet waar Bouchra?
Uiteraard met dank aan mevrouw Ella Vogeldinges! Zij koopt ook alvast haar kleding in een Marokkaans mode shoppie, haar eerste "Burka" hangt al klaar.

Van Paaier tot Graaier

Bos wil niet altijd opdraven in Kamer

DEN HAAG - Minister van Financiën en vicepremier Wouter Bos vindt dat zijn aanwezigheid bij debatten met de Tweede Kamer niet altijd zinvol is.

Uiteraard buiten beschouwing latend dat ik zijn aanwezigheid in de 2e kamer en het kabinet niet zinvol vind. Eerstens hij zit daar alleen om het groot kapitaal nog meer macht te geven, als dat is gebeurd gaat hij terug naar zijn grote liefde Koninklijke Shell en nog een aantal niet te verwaarlozen commissariaten, "dus is het te begrijpen dat hij zijn aanwezigheid vooral als het gaat om ouderen beleid niet zinvol vond."

Want wat zei Wouter onze Boskabouter? ",,Ik heb het idee dat ik wel wat beters te doen had,’’ zei Bos.

Dat iets beters te doen hebben ligt waarschijnlijk op het vlak van commissariaten versieren voor de wat moeilijker jaren, zie Wim Kok.

Het verschil tussen Kok en Bos is gering, ook Wim Kok sprak graag over; “exorbitante zelfverrijking”, en wat gebeurd? Nu moet hij noodgedwongen allerlei bijbaantjes aanvaarden. Zo is hij commissaris bij TNT Post, ING, Stork, KLM en Shell. Voor het bijwonen van enkele vergaderingen per jaar ontving Kok aanvankelijk vergoedingen tussen de 22.000 euro (KLM) en 104.000 euro (Shell) op jaarbasis. In 2006 waren die inkomsten naar verluidt opgelopen tot ruim 250.000 euro. Dit zijn alleen zijn commissariaten.
Opa heeft er minimaal 10 jaar voor nodig om binnen te krijgen wat hij in één jaar krijgt. Hoe zo PVDA.

Eén van de beste zinnen door Wouter uitgesproken luidde;"dit land verdient zoveel beter”.
Wouter gaat die belofte vast en zeker waarmaken. Alleen jammer dat hij eerst bij zichzelf gaat beginnen.

Dat bedoel ik!



Ter dood veroordeelde student ’dacht veel na’
"Afghanistan"

Sayad Parwez Kambaksh (23), die dinsdag ter dood werd veroordeeld wegens kritiek op de islam, staat bekend als een goede, nette student journalistiek.

Parwez haalde een kritische tekst over de positie van de vrouw in de islam van internet en deelde die uit onder zijn medestudenten.
Op 27 oktober werd de student door drie mannen uit zijn huis gehaald en naar de gevangenis gebracht. Zijn zaak werd niet door reguliere politiemensen maar door een raad voor religieuze zaken gehoord.
De raad adviseerde de rechtbank Parwez de doodstraf op te leggen.
De rechtbank volgde die raad dinsdag op, in een zitting achter gesloten deuren. Hij werd binnengebracht, maar kreeg geen gelegenheid om zich te verdedigen.

Of de doodstraf ook in werkelijkheid wordt uitgevoerd is nog niet bekend. Maar het is wel van belang te weten voor welk misdadig systeem Nederlandse militairen hun leven geven.

Sprookjes



of zoals de engelsen zeggen "Fairy tales" kunnen tegenwoordig ook al niet meer, wat schetst mijn verbazing dat niet alleen Nederland door de knieën gaat voor de Islam, maar ook Engeland! Het leuke sprookje van de "drie kleine biggetjes" wordt daar afgeschaft omdat het, schrik niet, bepaalde bevolkingsgroepen tegen de haren in strijkt. Uiteraard weet u wel om welke zielige malloten het gaat.
Dat Eurobia een paard van Troje heeft binnengehaald is géén sprookje maar bittere waarheid!


Volgens Wikipedia; Een paard van Troje is een gewenste zaak die ergens met plezier wordt binnengehaald, maar waarin een ongewenste lading is verborgen. Kort gezegd: zijn eigen ondergang argeloos bewerkstelligen.

Slaap lekker vrienden, wij worden pas wakker als het te laat is.
"de drie kleine biggetjes", waren wij maar zoals het derde varkentje.

woensdag, januari 23, 2008

Alah Akbar

We hebben het weer fijn voor elkaar.

Het Nederlandse rechtsysteem moet eens goed onderhanden genomen worden, je blijft hier lachen om de uitspraken en kronkel redeneringen die de rechterlijke macht uit hun strotten perst. Als opa zo stom zou lullen zat hij allang in een inrichting. Moet er nu eerst in een druk centrum een zelfmoordaanslag gepleegd worden voordat de ogen dezer magistraten open gaan?
Durft de politiek zijn verantwoording niet te nemen? Mijn god wat een stel onderkruipende lamzakken zijn dat.
Een stelletje ongeregeld met kappen over hun hoofd en figuren in djebella's
"plannen" aanslagen op een El Al vliegtuig,lopen rond met plattegronden van de 2e kamer, men wil hen niet gezinde kamerleden vermoorden, lopen met machine pistolen rond, smijten met handgranaten en volgens meneer de rechter zijn het geen "terroristen."
Volgens Wikipedia quote; "Van Dale XIV definieert terrorisme als: (het plegen van) gewelddaden (individuele of collectieve aanslagen, gijzelingen, verwoestingen) ter demoralisering van de bevolking om een politiek doel te bereiken.
Het Nederlandse Wetboek van Strafrecht beschouwt terrorisme als een misdrijf met een terroristisch oogmerk. Artikel 83a geeft de definitie van een terroristisch oogmerk: Onder terroristisch oogmerk wordt verstaan het oogmerk om de bevolking of een deel der bevolking van een land ernstige vrees aan te jagen, dan wel een overheid of internationale organisatie wederrechtelijk te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden, dan wel de fundamentele politieke, constitutionele, economische of sociale structuren van een land of een internationale organisatie ernstig te ontwrichten of te vernietigen.

Ik heb zo langzamerhand het gevoel, nee, herstel, wetenschap dat een groot deel van onze bevolking inmiddels "ernstige vrees" ervaart,
en dat de sociale structuren van ons land al aardig ontwricht worden. Zie de kwestie Bouchra Ismaili (ook PVDA)zij vind over ons Nederlanders ‘val dood’, ‘bekeer je tot de islam’ en ‘jullie zijn hier de allochtonen!!!’. bovendien blijkt zij haar naam te hebben gezet onder een petitie van de moslimbeweging Hizb ut-Tahrir.
U weet wel, de club die de vrijheid van meningsuiting wil verbieden en vind dat er hoognodig een grote bomaanslag in Nederland plaats moet vinden, de hele wereld één grote moslimstaat en onze lieve Bouchra is het hier mee eens anders zou zij haar handtekening niet onder het manifest hebben gezet.
Gelukkig heeft de PVDA afd. Rotterdam Charlois tijdig ingezien dat men geen behoefte heeft aan infiltranten uit een haatzaaiende club zoals Hizb ut-Tahrir en heeft men haar verzocht op te stappen.
Het is nu alleen maar te hopen dat ook de landelijke PVDA eens gaat kijken hoeveel "Bouchra's" , man/vrouw er rondlopen. Zij biedt zelfs niet eens haar excuses aan, ze zegt gewoon "ik neem hier afstand van en heb niets toe te voegen."
Bouchra bedankt namens de moslimkiezers die jij nu zo te kijk zet, tevens bedankt voor de steun die je (dom als je bent) aan Geert Wilders en Rita Verdonk hebt gegeven.
Schaam je!

maandag, januari 21, 2008

We leren het nooit!

"College van Delft steunt rappers met Wildershaat!"

De omstreden Delftse rapgroep Scheme015 mag op scholen lesgeven over zijn muziek en straatcultuur.
De formatie raakte onlangs in opspraak met enkele ’haatnummers’ waarin Geert Wilders (PVV) met Hitler wordt vergeleken.
Was Hitler je vader?,’ vragen de Delftenaren zich rappend af.
Het zou ook beter zijn geweest als Wilders dood was geboren.
Deze track wordt je motherfucking grafsteen.
Deze track maakt je af. Ik schop je in je graf, dit is je straf.

Maar het college van burgemeester en wethouders vindt dit geen bezwaar.

"Het zijn gewoon muzikanten die lekker muziek willen maken." zegt de woordvoerster van de gemeente.
Lekker college heeft men in Delft.

Ja hoor praat het maar weer goed, opa mag medelanders niet beledigen want dan staat de politie voor de deur, en wordt er gegild "Discriminatie"

Humor

kan dat nog wel in deze tijd?
Of zijn we weer op onze Rif teentjes getrapt?

"We worden bedreigd"

zaterdag, januari 19, 2008

Missie?


Gesneuvelde militairen terug naar Nederland
KANDAHAR - De lichamen van de in Uruzgan gesneuvelde korporaal Aldert Poortema en soldaat der eerste klasse Wesley Schol worden vrijdag vervoerd naar Nederland.

Zij hebben deel genomen aan “De zinloze missie”
Een missie heeft pas dan zin, als er aan het doel van de missie wordt voldaan. Helaas neemt het kabinet Balken ellende, steeds weer de verkeerde beslissingen. Wat Uruzgan betreft staat nu vast dat in 2010 Nederland Uruzgan voor gezien houd.
Volgens mijn bescheiden mening is Nederland er naar toe gegaan om vrede, stabiliteit en opbouw van het land te realiseren.
Uiteraard heeft zoiets tijd nodig, het is onmogelijk om daar een datum aan vast te prikken, zoals Balkenende en schavuiten doen, het kan niet zo zijn dat een iel schriel zielig figuurtje als ons minister presidentje bepaalt wanneer Afghanistan in staat is om zijn eigen boontjes te doppen.
Het komt er nu op neer dat het kabinet voornemens is om nog 2 jaar lang Nederlandse soldaten naar Uruzgan te sturen, waarvan de consequentie is dat er (helaas) een aantal van hen zullen sneuvelen, voor een missie die Balkenende en trawanten nooit van plan zijn af te maken.
Hulde voor zo een laf beleid, wijlen Joop den Uijl zei altijd, goed onthouden “twee dingen”, hetgeen ook geldt voor dit onderwerp, of je had er nooit naar toe moeten gaan, of je maakt de “missie” af.
Onze politici laten zich leiden door het commentaar van de bevolking die men vanwege electorale winst naar de bek probeert te praten. Vandaar dat men (het gestelde doel “opbouw,” wat op het ogenblik niet haalbaar is, en “oorlog” wat nu aan de orde is) zich af gaat vragen, hoe lang doen wij er nog aan mee? Dat weten we dus bij deze medio Augustus 2010 zijn onze troepen minus een aantal weer terug in Nederland, en is het in Afghanistan nog steeds een zootje.
Moraal van dit verhaal, Afghanistan heeft een te groot aantal Nederlandse levens geëist plus een paar miljard euro’s en de Afghaan op zich is er geen fuck wijzer van geworden.
Met dank aan de “regentencultuur” van ons kabinet.

Van Dale;
re•gen•ten•cul•tuur (dev)
1,cultuur waarin regenten de macht onderling delen en een grote afstand tot het volk hebben.

vrijdag, januari 18, 2008

Taal achterstand?


"Miljoenen extra voor leerlingen met achterstand"
Den Haag, 18 jan. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs trekt 70 miljoen euro extra uit voor onderwijs aan kinderen met een taalachterstand.
Met de miljoenen wil Dijksma peuters met een taalachterstand beter Nederlands leren. M.a.w. deze kinderen spreken slecht of geen nederlands. Om je kind Nederlands te leren spreken heb je geen HBO nodig, je moet gewoon zorgen dat je als "mederlandse ouder" de taal van het land beheerst, en het thuis ook gebruikt als voertaal.
Maar zoals het een goed PVDA member betaamt trekt Sharon de geldkraan open!
Deze PVDA muts is een echte jojo, want toen het om Nederlandse hogeropgeleide vrouwen ging, dacht zij heel anders, want;
Zij kwam nota bene in maart 2006 in het nieuws toen ze het thuisblijven van een hoogopgeleide vrouw 'kapitaalvernietiging' noemde en ervoor pleitte om deze vrouwen een deel van de kosten van hun opleiding te laten terugbetalen.

Mag opa die 70 miljoen "kapitaalvernietiging" noemen, want als ouders thuis Nederlands spreken, krijgen kinderen geen taal achterstand.

D66



Heeft opa toch altijd gedacht dat het referendum een "hot item" was voor D66. Dat door de kroon aangestelde burgervaders moet afgelopen zijn.
De eerste die van zijn geloof viel was onze Thom de Graaf, hij liet zich fijn aanstellen als burgervader, niks geen gesodemieter met referenda's die zijn alleen maar leuk als je in de "oppositie" zit. Maar het wordt nog erger, lees en huiver!
NRC.nl
Den Haag, 18 jan, De Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf (D66) wil dat het burgemeestersreferendum wordt afgeschaft.
Hoewel De Graaf altijd een pleitbezorger is geweest van de gekozen burgemeester, is het referendum volgens hem niet het goede instrument. ,,Het referendum is niet langer een opstapje naar de gekozen burgemeester, maar een afstapje.''

Maar ik lees op de site van "D66"

Referendum
Bestuurders moeten er natuurlijk voor zorgen dat burgers op meer manieren dan alleen via de verkiezingen betrokken zijn bij de beslissingen die worden genomen.

Daarom wil D66 dat burgers op buurt, stadsdeel, gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees niveau zelf beslissingen kunnen nemen. D66 is voorstander van het invoeren van een correctief en raadgevend referendum.

Ook van het raadplegend referendum is D66 voorstander, dit biedt mensen de mogelijkheid zich uit te spreken over alternatieve voorstellen (meerkeuzereferendum/preferendum).

Overigens is voor dit laatste geen wettelijke basis nodig. Wij vinden dat partijen zich van tevoren moeten committeren aan de uitslag van een referendum.

Beste Thommie, je bent echt een afvallige geworden, tegen de regels ingaan waar jezelf zo'n grote mond over had, maar dat was "vroegah"

la vie en rose

Grace Jones 1977, wat een raffinement, luister naar die goddelijke stem en geniet van dat goddelijke lichaam!



Nog even voor het slapen gaan. Welterusten en tot morgen. Deo Valente,( Zo de Heere wil!)

woensdag, januari 16, 2008

Anarchie?



Brief aan gemeenten om Koranfilm
DEN HAAG - Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft alle burgemeesters opgeroepen ,,extra alert’’ te zijn op spanningen die kunnen ontstaan door de Koranfilm van Geert Wilders.

Overleg ministers over Koranfilm
DEN HAAG - Een groep ministers heeft gisteravond op het Catshuis overleg gevoerd over de mogelijke consequenties van de Koranfilm waar politicus Geert Wilders aan werkt.

Extra toezicht bij koranfilm van Geert Wilders
ROTTERDAM - Als de beloofde koranfilm van Kamerlid Geert Wilders uitkomt, houdt de gemeente er rekening mee dat onder moslims onrust ontstaat.

Moefti waarschuwt Wilders
Als de Islam-film van Geert Wilders leidt tot geweld, is dat zijn eigen schuld. Dat heeft groot-moefti Ahmad Badr al-Din al-Hassoun van Syrië gezegd tijdens zijn bezoek aan het Europees Parlement.

Wat een paniek zeg, Geert Wilders lacht zich rot, komt er wel een film? Zo heeft hij al aandacht genoeg en dat klote kabinet Balkenende doet er nog een scheppie bovenop.

Beste Jan Peter en Wouter plus aanhangsel André, zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om de stop uit het bad te trekken en op te donderen jullie drijven Nederland de afgrond in, nog even en er heerst totale anarchie in dit land van pappen en nat houden.

Vader


Een kleine knaap zat op de bus te wachten, naast een man die een boek aan het lezen was. Plots ziet de jongen dat de man de boord van zijn hemd achterste voor draagt. De knaap vraagt de man waarom hij zijn boord zo draagt.

Zegt de man, die eigenlijk een priester is, : 'Ik ben een Vader'.
Waarop de jongen: 'Mijn vader draagt zijn boord niet zoals u.'
De pastoor kijkt op van zijn boek en zegt: 'Maar ik ben de Vader van velen'.
Nu weer de bengel: 'Mijn vader heeft 4 zoons, vier dochters en twee kleinkinderen en toch draagt hij zijn boord niet als u !'

De priester wordt een beetje ongeduldig en zegt: 'Ik ben vader van honderden' en leest dan verder in zijn boek.
De kleine knaap zit een tijdje stilletjes na te denken en zegt dan fluisterend: 'Misschien zou U beter uw broek achterste voor dragen in plaats van uw boord !!!!'

dinsdag, januari 15, 2008

Ut is toch wat!

AD rotterdam, dinsdag 15 januari 2008

ROTTERDAM - Het Rotterdamse PvdA-deelraadslid Bouchra Ismaili is in opspraak geraakt door een scheldmail aan een Nederlandse man.

De e-mail is gericht aan een man die Ismaili per mail attendeerde op uitspraken van de omstreden moslimsorganisatie Hizb ut-Tahrir. De van oorsprong Marokkaanse politica gebruikt in haar mail zinnen als "‘val dood’, ‘bekeer je tot de islam’ en ‘jullie zijn hier de allochtonen!!!’."

Dit naar aanleiding van een Email gestuurd naar een groot aantal politici, door de heer Jos Parbleu aangaande uitspraken van Okay Pala van Hizb ut-Tahrir, uitspraken waar hij zich zorgen over maakt.

Beste Okay Pala als je de democratie verwerpt waarom maak je er dan gebruik van?
Als je het niet eens bent met de vrijheid van meningsuiting, waarom uit je dan zelf je mening?
Lijkt het je niet beter om te assimileren en als je dat niet kan ga dan terug naar het land vanwaar je gekomen bent en neem gelijk die Rotterdamse politica Bouchra Ismaili (ook PVDA) met je mee.
Hartelijke groeten opa Jan

Als u niet weet waar "Hizb ut-Tahrir" voor staat klik dan op deze link "HUT"

Tegenstrijdig



"Balkenende niet bang voor economische recessie"
Uitgegeven: 12 januari 2008 15:46
Laatst gewijzigd: 13 januari 2008 00:14


En wat zegt heer Donnert?



"Donner waarschuwt voor recessie"
Uitgegeven: 14 januari 2008 19:48
Laatst gewijzigd: 14 januari 2008 19:50

Hebben deze mensen nu nog niet door dat zij het "lachertje" van Europa zijn geworden?

maandag, januari 14, 2008


klik op afbeelding voor vergroting.

'Belediging gesneuvelde soldaten aanpakken'
Uitgegeven: 14 januari 2008 21:23
Laatst gewijzigd: 14 januari 2008 21:49

De PVV wil dat minister Ronald Plasterk van Media actie onderneemt tegen de website marokko.nl, omdat daarop de dit weekend gesneuvelde Nederlandse militairen zouden zijn beledigd.
U bedoelt vraag je je dan af? Nu gewoon dit;
Daar heeft namelijk gestaan, "Lekker voor ze" en "2 zware criminelen opgeruimd die zo veel verkrachtingen op hun naam zullen hebben en burgermoorden".
Woordvoerder Khalid Mahdaoui van marokko.nl bevestigt volmondig dat berichten met een dergelijke strekking op de site hebben gestaan of nog steeds staan. "Het is misschien ethisch niet verantwoord, maar je moet bezoekers de ruimte geven om te discussiëren."

Hallo Plasterk, Cohen, Vogelaar als jullie toch op bezoek gaan bij de makers van marokko.nl neem dan Doekle Terpstra ook mee, lekker een kopje thee drinken.
De site marokko.nl wordt gesubsidieerd uit het Stimuleringsfonds voor de Pers
Wat Khalid Mahdaoui woordvoerder van marokko.nl betreft, beste man jij laat zien dat alle mooie woorden ten spijt jullie gewoon tot het uitvaagsel dezer aarde behoren.
Dit soort teksten hoor je van je site te verwijderen en de plaatsers een levenslange ban op te leggen.
hier een screenshot van betreffende site;

van Middelkoop

'Deh Rawod in hoog tempo onveiliger'
van onze redactie binnenland
De twee omgekomen Nederlandse militairen zijn getroffen door eigen vuur, maar los daarvan maakt ook de taliban de omgeving van de de Nederlandse basis bij Deh Rawod steeds onveiliger, constateert Defensieminister Van Middelkoop.
DEN HAAG - De omgeving van de Nederlandse basis bij het Afghaanse Deh Rawod is in snel tempo onveiliger geworden doordat de taliban is doorgedrongen in tot voor kort 'veilig gebied'

Poosje terug zei die eikel, quote;
"We moeten wegkomen bij de tegenstelling dat het een opbouw- of een vechtmissie is. Je vangt het noch met het woord opbouw-, noch met het woord vechtmissie. Het is beide."
Opa weet wel dat er harder gevochten wordt als opgebouwd. Hoe is het mogelijk dat het stelletje "Gristenen" met Eimert van Middelkoop voorop gevolgd door Jan Peter Balkenende en André Rouvoet nog één nacht rustig kunnen slapen terwijl daar jonge knapen, groentjes nog de dood in gestuurd worden! De dood ingestuurd worden voor een verloren zaak!

"Hufters, zo lang het jullie kroost maar niet is, zal het je een worst zijn!"

Evelientje


Heeft geen boter op haar hoofd, nee zij is begraven onder de vroegere roomboterberg!
Wat is het geval, onder Kok 2 werd zij de opvolger van Jan Pronk op ontwikkelings samenwerking.

Als minister maakte Eveline Herfkens ‘goed bestuur’, een voorwaarde voor Nederlandse ontwikkelingshulp.
Maar als het om ‘Miss Millennium Goals’ zelf gaat is ze niet meer zo principieel.
Deze dame verdient een slordige 160.000 dollar schoon in het handje, maar dat is niet genoeg voor haar, zij weet ook nog eens een forse huursubsidie van Nederland binnen te halen en wat zegt ze? „Ik was wel gek dat niet te doen. Anders had ik uitzicht op een muur."
Dat zij ten onrechte honderdduizenden euro's huursubsidie van buitenlandse zaken kreeg toen ze in New York woonde, heeft zij tot op heden geen enkele spijt van haar actie.

Over normen en waarden gesproken.

"Ik wilde drie kamers, honderd vierkante meter en een balkon, anders word je claustrofobisch in New York. En op loopafstand van kantoor, dat ook, anders zou ik tijd kwijt zijn met de metro.”
Bovendien dacht zij slimmer te zijn dan de Amerikaanse autoriteiten door alvast een "greencard" aan te vragen, zodat zij na de zak te hebben gekregen gewoon in de VS had kunnen blijven.
Mevrouw wilde ook "business"class" blijven vliegen, ja als je je niets verbeeld ben je niets, toch?
Ja Evelientje neemt het niet zo nauw, maar dat is bekend van Nederlandse ex-politici, denk aan Lubbers (losse handjes),Ad Melkert ( oogkleppen voor) Jan Pronk (denkt alles te kunnen zeggen)het verschil is echter dat alleen Evelientje goed haar zakken heeft gevuld en schijt had aan regeltjes die gelden voor "goed bestuur"
Zoiets moet dan een voorbeeld zijn van de integriteit van "DE" Nederlandse politica.
Zij zit nu, op non actief, ergens achteraf over haar handelingen na te denken, gelukkig heeft niet iedereen "boter op het hoofd"
"By the way, ook zij was PVDA"

zondag, januari 13, 2008

Hier is alles mogelijk

Extra betalen voor gestolen ID-kaart
DEN HELDER - Net beroofd van je tas met identiteitskaart en direct daarna twintig euro extra moeten betalen voor het verlies van die kaart.

"Sorry mevrouw, regels zijn regels zei de ambtenaar!"
Dat u bestolen bent is mijn zaak niet en als u zonder id kaart rondloopt bent u strafbaar.

Hoogbejaarde man schept echtpaar
Bij het zebrapad aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam-Alexander is een echtpaar (67 en 69 jaar) op straat terechtkomen na een botsing met een Toyotaatje van een 88-jarige bestuurder.

Excuses als mensen zich aangesproken voelen, maar als 88 jarige reis je toch met het openbaar vervoer, op die leeftijd ben je een gevaar op de weg.

Gewelddadige man vrijgelaten
LIMBURG-NOORD - De Man die vijf agenten heeft geprobeerd neer te steken is weer vrijgelaten. Korpschef Rookhuijzen van de politie Limburg-Noord is verbijsterd. De rechter-commissaris oordeelde dat de verdachte niet langer kon worden vastgehouden.

"Heb toch het gevoel dat de "rechter commissaris" anders had geluld als hijzelf het mikpunt was geweest."

Verslavingszorg pleit voor polikliniek op school
013-01-2008 | Door: NOVUM
(Novum) - Middelbare scholen moeten worden voorzien van een polikliniek om drugsgebruik onder jongeren tegen te gaan.
"Poosje kwik of kobalt mijnen bij Poetin, dat is de juiste remedie."

Kunt u mij vertellen of er in dit land nog normale dingen gebeuren?

De Huisarts



Er is niets vervelender dan in een volle wachtkamer van de dokter door de assistente te worden gevraagd waarvoor je de dokter wilt spreken. Daarom prijs ik de manier waarop een 86-jarige man dit probleem aanpakte. Toen de vraag van de assistente kwam: "Hallo mijnheer, waarom wilt u naar de dokter toe?",
antwoordde hij: "Er is iets met m'n pik."
De assistente raakte geïrriteerd en zei: "Dit soort dingen kunt u hier in het publiek niet zeggen mijnheer" "Waarom niet, je vroeg mij er toch naar."
De assistente antwoordde: "Dat kan wel zo zijn, maar sommige mensen storen zich aan zo'n antwoord. U kunt beter zeggen: "Ik heb pijn in mijn oor of zoiets, dan kunt u met de dokter verder wel privé bespreken wat er werkelijk is."
De man ging de deur uit, wachtte een paar minuten en kwam weer opnieuw de wachtkamer in.
"Ja?" vroeg de assistente met een glimlach. "Er is iets met mijn oor", zei de man. De assistente knikte goedkeurend, wetende dat de man het lesje ter harte had genomen.
"En wat is er met uw oor mijnheer?" vroeg ze.
"Ik kan er bijna niet meer mee pissen"
De wachtkamer barstte bijna van de lach.

Moet kunnen tussen alle narigheid door.

Opbouw werk toch?

Militairen gesneuveld in Afghanistan
DEN HAAG - In Afghanistan zijn opnieuw twee Nederlandse ISAF-militairen om het leven gekomen. Een militair is gewond geraakt.

"En wat zegtie";Balkenende diep geschokt
DEN HAAG - Minister-president Jan Peter Balkenende heeft zondag verklaard ,,ten diepste geschokt'' te zijn door de dood van de twee Nederlandse militairen zaterdagavond in Uruzgan.
Zij gingen er naar toe om het land op te bouwen, minister "precedentje!" Toch?
Tenmiste dat dachten zij, en U verschuilt zich achter George Bush, de man die u vuistdiep in z'n anus zat om maar mee te mogen doen.
Maar zij zullen u tot aan uw dood achtervolgen, nodeloos het leven gelaten voor een zandbak en een stelletje ongeregeld dat al eeuwen oorlog voert en dat nog eeuwen zal blijven doen. Slaap lekker Harry!

zaterdag, januari 12, 2008

Zie je wel.



Ik, Jan PeterBalkenende, ben niet bang voor recessie
,,We moeten ons geen recessie aanpraten, dat zou onverstandig zijn'', zei hij zaterdag tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst van het CDA in Zwolle.
en ook;"Bovendien staat Nederland er heel wat beter voor dan in 2002, toen Balkenende premier werd. De overheidsfinanciën zijn gezond!

Die heb jij gezond gemaakt door de belastingbetaler uit te persen, schandalige lasten verhogingen op alle fronten,afbraak van de gezondheidszorg, dus klop maar op je kippenborst Harry Potter,bij God je bent echt een tovenaarsleerling.

Als je echt niets meer te vertellen hebt gooi je het op de toer die Julius Ceasar en met hem vele vorsten zo goed beheersten,
"Geef het volk brood en spelen."Ja en dan denk jij gelijk aan het binnenhalen van het wereldkampioenschap voetbal in 2018. Heeft het volk iets om naar uit te zien, toch?

Ook moet er meer in Nederland geïnvesteerd worden door beleggers als pensioenfondsen, is het niet verstandig Harry om met je poten van de pensioenfondsen af te blijven? Je voorgangers hebben het ABP jaren geleden al een poot uitgerukt omdat zij een te groot kapitaal bezaten in de ogen van de toenmalige regeerders. Toen echter de kas wat krap was nog niet zo lang geleden, werd voor de pensionada de nullijn ingesteld en werden zelfs pensioenen verlaagd. Met dank aan vorige kabinetten.
Zaterdag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Zwolle zat het gelovige volk in stille aanbidding te luisteren naar de man die nooit en te nimmer een leider van de natie zal worden.

Naarmate het voor de gewone man slechter wordt is er altijd nog zoiets als de
"Bijbel en de Koran" Dat is het enige waar jullie goed gebruik van maken, "religie", nog even en we zijn weer terug in de crisisjaren van voor de 2e wereldoorlog. Want wat lees ik;
Aantal biddende mensen op werk stijgt

HOUTEN - Het aantal christenen dat zich in de pauze op het werk terugtrekt om te bidden, blijft stijgen. Begin 2008 waren er 143 groepen geregistreerd, twintig (16 procent) meer dan begin 2007.

Nederland moet eens stoppen met bidden en wat meer de vuisten ballen!

vrijdag, januari 11, 2008

Harry Potter spreekt

Balkenende: uitspraken Brinkman 'respectloos'
Premier Balkenende vindt de uitlatingen van PVV-Kamerlid Brinkman over de Antillen ‘respectloos’. Brinkman noemde de Antillen en Aruba ‘een corrupt boevennest’.

Nou en JP? Wat heeft de man hiermee miszegd? Het is toch een corrupte boevenbende, hij heeft het niet over Jan de gewone man, maar over hen die leiding behoren te geven aan de Antillen.
Hij zegt het, maar in je gereformeerde hart ben je het met hem eens, denk ik, schei uit met dat pamperen van figuren die jou en je mede politici haten tot in het diepst van hun ziel
Laten zij daar eens gaan werken voor hun geld en niet op Nederland parasiteren vanwege een ver verleden. Mijn god wat een "softies" zijn wij geworden. Ik stel toch ook de Duitsers niet aansprakelijk omdat ik van 1941 tot 1944 niet naar school kon.

Heb meelij Jet

Zit er nu helemaal geen verstand meer in dat koppetje van je, je mag dan wel drs voor je naam hebben staan, maar een licht ben je bepaald niet. Hoezo, vraag je je af? Gewoon door de onzin die je telkenmale verkondigt.
Zoals het een politica van de huidige tijd betaamt heb je jezelf ook in het "Hyves" gedoe gesodemieterd. Hebben jullie politici niet iets beters te doen dan een beetje "popi jopi" uit te hangen op zo'n kutsite als Hyves, sorry dat had ik niet moeten zeggen, goed er zijn al 5 miljoen Hyvers, nu voor mij zijn het meer "hijgers". Goed om terug te komen op de zaak, je schrijft op je blog in Hyves,"Het goede nieuws van de verkiezingen is dat kiezers afgerekend hebben met het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren."
Ja de kiezers wel, maar door toedoen van Wouter de Boskabouter en figuren zoals jij zijn we nog verder in het slop geraakt.
En wat lees ik nu weer van je, lieve Jet, stop toch eens met dat voorop lopen, laat dat eens aan anderen over, je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk.

"'Boerkini goed voor integratie in sport’."
De boerkini draagt bij aan de integratie van moslimvrouwen in de sport.
Met deze badkleding die armen, benen, hoofd en lichaam bijna helemaal bedekt, kunnen deze vrouwen ook gewoon naar het zwembad.
Bussemaker vindt de boerkini niet onveilig of onhygiënisch, zoals Agema had gesteld. De staatssecretaris vergelijkt het met lichaamsbedekkende badpakken die duikers en surfers vaak dragen.

Meid wat haal je de zaken door elkaar, om te beginnen, met zo'n "soepjurk" kom je in een normaal land het zwembad niet in.
Bovendien lijkt het mij nogal onhygiënisch en zwemwater vervuilend.
Denkt Jet dat het lukt om te voetballen ,hardlopen, gymmen, bokspringen en niet te vergeten het beoefenen van de oer Hollandse sporten zoals daar zijn, "het koekhappen en touwtje springen" in zo'n soepjurk??

Hoe verzin je het om een duiker met zijn uitrusting te vergelijken met een op hol geslagen moslima in soepjurk, hoe zou een moderne moslima zich in zo een soepjurk staande moeten houden op een surfplank.
Kom op Jet, stuur deze opgefokte moslimvrouwen gewoon terug naar het gebied waar zij horen, daar mogen zij niets, totaal niets. Dus als zij iets westers willen, gewoon aanpassen en in een net badpak zwemmen, in een kort broekje voetballen etc etc.

donderdag, januari 10, 2008

Hypocriet

Misschhien kunt u zich nog wel de uitzending van Sonja Barend herinneren waarin de "Meiden van Halal" aanwezig waren, of beter gezegd "weg" zijn gelopen". In de betreffende uitzendingen waren nl wat korte sex flitsen te zien en dat was voor de "Meiden van Halal" teveel van het goede, zij kregen braakneigingen bij het zien van de filmpjes, kortom deze "vrome" meiden vonden het afschuwelijk om te zien en wilden niet geconfronteerd worden met zulk soort vuige dingen, vandaar dat zij zich verwijderd hebben. Bravo, als je zo leeft en denkt is dat prima en opa kan daar zelfs respect voor opbrengen. Tot er een artikel in de Vara gids onder de naam "Buis en Haard" verscheen. Daarin doen de meiden uit de doeken wat zij thuis zoal doen en vooral waar zij naar kijken en waar kijken zij naar onze "Meiden van Halal?"
Juist naar "Sex and the city" en "Desperate housewives" ja en we kunnen er niet genoeg van krijgen. Zelfs Hajar één van de meiden zou zelfs wel 2 dagen Samantha willen zijn, nu vraag ik je "Samantha", ja "Samantha" meen je dat nu? "Samantha"
Ja ja gut wat zijn die "meiden van halal" halal, mag ik ff lachu?

Hier staat het artikel
Discriminatie !
Na een vermoeiende dag winkelen ging ik met lijn 23 terug naar huis. In de tram zat een wat oudere dame, die een hapje van een boterham nam. Kan gebeuren dat een mens ineens plotsklaps trek krijgt toch? De trambestuurder nam dit in zijn spiegel waar en als door een wesp gestoken vloog hij overeind om de oudere dame er op te wijzen dat “nuttigen” van etenswaren in het voertuig ten strengste verboden is! Pats Boem die zat. De oudere dame verslikte zich bijna in een hapje van haar boterham en verschoot zichtbaar van kleur terwijl zij haar boterhammetje weer netjes in haar tas deed. Het “bestuurdertje” nam weer plaats op zijn schietstoel en vervolgde zeer voldaan zijn route.

Twee halten verder stapten door de voordeur één “big mama” met een sliert kroost achter haar aan de tram binnen allen rijkelijk voorzien van “patatjes oorlog” , “big mama” en haar kroost keken niet naar links zij keken niet naar rechts, nee zij ploften met hun maaltijden neer en smikkelden en smekten dat het een lieve lust was. De mayonaise en de curry sputterden in het rond en de lege bakjes werden tussen de stoelen gedeponeerd.
Het “bestuurdertje” keek niet links en hij keek niet rechts, hij keek zelfs niet naar achteren.
Op de Koemarkt stapt er een man binnen die bij Bas zijn boodschappen was wezen kopen, volle tassen u kent dat wel, maar hij had net een tasje te weinig dus had hij een sixpack Dommelsch onder zijn arm, “offie maar ff een tassie om dat bier wilde doen", anders mocht het bestuurdertje hem niet meenemen.
Wie wordt er hier nu gediscrimineerd?

woensdag, januari 09, 2008

Komkommertijd?

Kleindochter voor Aad van Toor
door de redactie
AMSTERDAM - Aad van Toor --beter bekend als de helft van het bekende duo Bassie & Adriaan-- is opa geworden.

Jezus is me dat ff wereldnieuws, hebben jullie het al gehoord Aad van Toor ( de helft van Bassie en Adriaan) is opa geworden, ben er helemaal overstuur van, dat zoiets zomaar kan gebeuren.
Volgens een schatting uit 2004 tijdens het in Thailand gehouden Lausanne Forum zouden er in de komende twintig jaar op deze wereld een miljard kinderen geboren worden.
Hetgeen neerkomt op 50 miljoen baby's per jaar, dus worden er ook jaarlijks 50 miljoen opa's geboren en dat nu net toevallig onze Aad van Toor daar bij zit.
Zoiets heeft echt nieuwswaarde toch? Primeur voor de Televaag!
Free Images on FreeCommentTags.com

Spaarlampen

Het kabinet wil het, de EU wil het!
Maar ik wil ze niet, ik haat spaaarrrrrlampen bijna nog erger als dit kabinet.
Geen van beide stralen zij iets uit. Het kabinet is kil en koel zo ook de spaarlamp. Al wordt de hele wereld kil en koel in ons huis moet het warm blijven als het ff kan zonder kabinet Balkenellende maar zeer zeker zonder de spaarlamp.
Bovendien heeft de spaarlamp iets waar bijna niemand bij stil staat in die verdomde spaarlamp zit "kwik"
"Als een lamp kapot valt, kan er kort kwikdamp vrijkomen. De blootstellingsduur is kort en paniek is niet nodig, maar uit voorzorg is het belangrijk om niet klakkeloos een gebroken lamp op te ruimen", legt woordvoerder Puk van Meegeren uit. Zelfs blootstelling aan een kleine hoeveelheid kwik kan al duizeligheid en hoofdpijn veroorzaken.
Als een lamp in stukken valt, moet minstens vijftien minuten goed geventileerd worden. Ook mag je absoluut geen stofzuiger te gebruiken om de scherven en het vrijgekomen poeder op te ruimen.
Eerst moest het kwik de wereld uit en nu halen zij het er zelf weer in, beetje krom gedacht.

Opa blijft bij die gezellige ouderwetse gloeilamp.

maandag, januari 07, 2008

Norma

Vincenzo Bellini een Italiaans componist leefde kort (1801-1835) maar heeft in dat korte leven prachtige opera's gecomponeerd, één er van is "Norma" de geschiedenis van een hoge priesteres die een verhouding had met een pro consul uit het Romeinse rijk.
Waarschijnlijk denkt u waarrrr gaat dit nu weer over maar bij het beluisteren van "Casta Diva" kwam mij een verhaal uit een ver verleden in gedachten.

Een jonge zeeman die opera muziek waardeerde, wat opmerkelijk is voor een jonge zeeman van pakweg 20 jaar. Zocht in de plaatsen waar zijn schip aanmeerde en hij daartoe de benodigde pegulanten bezat, naar opera's op LP. Zo ook in Kaapstad, Zuid Afrika. Een klein platenzaakje in de 18 Upper Orange street werd dan ook regelmatig door hem bezocht. In deze zaak leerde hij een jonge vrouw kennen die ook op zoek was naar opera muziek, zij raakten met elkaar in gesprek en van het één kwam het ander.

Zodra de zeeman in Kaapstad kwam luisterden zij samen naar opera's, hand in hand dromend van een toekomst die zij samen konden bepalen, vooral met veel opera en veel kinderen. Deze jonge vrouw heette, dat zal u niet verbazen "Norma" vandaar dat hij een voorliefde kreeg voor de opera "Norma".

Als hij weer voor een aantal maanden vertrok, schreven zij dagelijks brieven en vertelden elkaar over hun grote liefde, terug in Kaapstad dansten zij hand in hand, lachten, deden kattekwaad en bedreven de liefde.

Toch doemden er donkere wolken op, haar ouders wilden geen "zeeman" voor haar, en zijn boot ging op een andere route varen, ver weg van Afrika. Het plan dat zij samen hadden bedacht was ten ondergang gedoemd, brieven werden door derden geopend en vernietigd. Wat zo mooi was werd door anderen besmeurd.
Opera's hebben zoals het behoort een droevig einde in de opera "Norma" eindigde de hoge priesteres en haar geliefde Pollione op de brandstapel omdat hij niet voor haar wilde kiezen.
In het geval van de jonge zeeman waren derden in het spel die Norma valselijk lieten weten dat hij niet voor haar koos.
Leven en opera hebben veel met elkaar gemeen.

Go, go just say goodbye
I won't speak, I won't cry
For there is nothing to say
Go, go I won't ask why
Love is gone but life goes on
Say goodbye walk away now

I'll remember every ember
Of the flame that burns so brightly
All the music, all the laughter
All the love I gave you
I will treasure all the pleasure
Of the arms that held me tightly
And relive each golden moment
Of the days when love was new

Go, go just say goodbye
I won't speak, I won't cry
For there is nothing to say
Go, go I won't ask why
Love is gone but life goes on
Say goodbye, walk away now

I'll recapture all the rapture
Of the nights you lay beside me
Never lonely, living only
For the sight of you once more
Now you leaving and I'm grieving
For the love that you denied me
Now it's ending, no pretending
Turn away and close the door

Say goodbye and go

zaterdag, januari 05, 2008

De oude wijze kater.


De oude wijze kater zat genoeglijk te spinnen in zijn warme knusse huisje. Het was heel gezellig, het speelse poezenkind van de buren was op visite. Dat poezenkind en het poezenkind van de kater renden door het huis en maakten samen dolle pret, zij verveelden zich geen seconde.

Echter er kwam een kink in de kabel, want de poezenkinderen wilden graag buiten in de grote wereld gaan spelen, bedacht één van de poezenmoeders. De oude wijze kater vond dit nu niet zo’n goed besluit, maar ja probeer het maar eens tegen te houden, achter zijn snorharen bromde hij; “Mauw, jullie komen er nog wel achter, ga maar.”
Nu dat werd me een feest, overal renden zij rond, terwijl de moederpoezen andere lekkere luchtjes achterna gingen. De twee poezenkinderen wilden na verloop van tijd toch wel weer terug naar het huis van de oude wijze kater, maar één van de moederpoezen rook teveel lekkere hapjes om direct aan de wens van het grut gehoor te geven. Toen ook zij verzadigd was van alle lekkere dingen gingen zij naar huis. Door de haast om naar de oude wijze kater te gaan lette één van de poezenkindertjes niet op, jong en baldadig rende zij de straat op, niet kijkend of er verkeer aan kwam. Een grote vracht auto probeerde het rennende poezenkindje te ontwijken. Eén moederpoes gilde van angst, een kreet die door merg en been ging. Maar gelukkig wist het poezenkind voor de vrachtauto met piepende remmen te ontkomen. Thuis gekomen bij de oude wijze kater, heeft moederpoes nog heel lang liggen trillen van angst met het kleine poezenkindje tegen haar aangedrukt, blij dat het allemaal zo goed was afgelopen. De oude wijze kater zei, ik heb jullie toch gewaarschuwd, dat komt er van als men alleen maar aan eigen lekkere hapjes denkt. Waarop moederpoes haar nagels in de vacht van de oude wijze kater zette en hem al mauwend uitschold voor rotte vis.
De oude wijze kater schudde zijn doorgroefde grijze kop, poetste zijn snorharen op en zei; “Als de boodschap maar is overgekomen, poezenkind blijft voortaan hier!”

vrijdag, januari 04, 2008

Nieuwjaarsfestijn

Nieuwjaarsfestijn doelwit terroristen
ROTTERDAM - Doelwit van de drie terreurverdachten blijkt de feestende massa van de nieuwjaarsparty op de Rotterdamse Erasmusbrug te zijn geweest
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt drie mannen die op oudejaarsdag in Rotterdam werden opgepakt van het 'voorbereiden van een ontploffing met een terroristisch oogmerk'.
De twee Marokkanen en de Soedanees die maandag - slechts uren voordat het feestgedruis in het hart van de stad in alle hevigheid zou losbarsten - op drie adressen in Rotterdam-West werden opgepakt door zwaarbewapende teams van de Dienst Speciale Interventies, liepen al wekenlang bij de geheime dienst AIVD en de Rotterdamse politie in de kijker.

Kijk dat men niet het achterste van de tong laat zien is begrijpelijk, maar dat een burgemeester zich dan druk maakt over "kauwgom", daar kan ik met de pet niet bij.
Stel dat dit op waarheid berust, hoeveel doden waren er gevallen? Opa wordt een beetje moe van dit soort burgemeesters.

Weer PVDA

De directeur van de Rekenkamer Stadsdelen Amsterdam stopt met het leveren van diensten aan stadsdeel Zuid Oost. Victor Eiff is gedesillusioneerd geraakt door de affaire met drie PvdA-deelraadsleden in Amsterdam Zuid
Volgens de Rekenkamer waren André Bhola, Mala Eckhardt-Angna en Egbert Doest fout bezig, toen ze subsidies gaven aan instellingen waarin ze zelf actief waren. De PvdA schorste de raadsleden, maar hief die schorsing weer op na onderzoek door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten.
Eiff ziet dit als een gebrek aan vertrouwen in de Rekenkamer. "Dit vertrouwen is van essentieel belang voor een goed en effectief functioneren van een lokale Rekenkamer," zei hij in een toelichting.

Hieruit blijkt dat zodra de PVDA het voor het zeggen heeft, de gekleurde medelander ondanks bewijs van de rekenkamer gewoon de hand boven het hoofd wordt gehouden en een integer man als Victor Eiff moet het veld ruimen.
Dit zal wel weer heerlijk klinken voor Doekle Terpstra en zijn gang de z.g. "witte elite." De PVDA doet tenminste wat aan de gepolariseerde verhoudingen in ons land, niet waar Doekle?

Nederland het land waar de waanzin regeert.

Bloos bloos


Vanmorgen liep opa met zijn kleindochter de hond uit te laten toen een leuke goedgevormde joggende dame ons passeerde. Opa kon het weer niet laten en keek nog even achterom, waarop kleindochter (9 jaar) opmerkte; "lekker kontje, opa, en nog een lekker wijffie ook."
Het maakte mijn hele dag goed! Bedankt Linsey.

woensdag, januari 02, 2008

Hoe dom is dom?



‘Witte elite’ spreekt zich uit voor tolerantie
Gepubliceerd: 2 januari 2008 13:38 | Gewijzigd: 2 januari 2008 22:29
Enkel witte Nederlanders spreken hun zorgen uit over de toenemende polarisatie in een tweepagina's grote advertentie in het dagblad Trouw. ,,We wilden alleen witte mensen op de lijst", zegt initiatiefnemer Doekle Terpstra.
Doekle Terpstra blijft bezig en begrijpt nog steeds niet dat hij bezig is de tegenstellingen nog groter te maken. Het stelletje ondertekenaars, de zogenaamde bekende Nederlanders van de "witte elite klasse", mijn God als het niet zo rampzalig zou zijn kwam ik niet meer bij van het lachen, met o.a. 58 Nederlanders, van ondernemer Harry Mens tot historicus/schrijver Geert Mak, van voorzitter Bouwend Nederland Elco Brinkman tot cultureel econoom Arjo Klamer, ondertekenden de tekst.
„Wij maken ons grote zorgen, zowel over de reële problemen die de integratie van allochtone Nederlanders met zich meebrengt, als over de gepolariseerde verhoudingen in ons land.” Vandaar de oproep tot respect en tolerantie.

Waar ik mij telkenmale over verbaas is het woord "integratie"
in·te·gra·tie (de ~ (v.), ~s)
1 het maken tot een harmonisch geheel of opnemen in een geheel

Van af het begin is dit het verkeerde uitgangspunt geweest, het is niet de bedoeling om een harmonisch geheel te maken of om "op te nemen in een geheel."
Onze allochtonen moeten nl niet "integreren", maar "assimileren"
as·si·mi·le·ren1 (onov.ww.)
1 [taalk.] (van twee aangrenzende medeklinkers) geheel of gedeeltelijk gelijk worden
2 zich aanpassen

Daar zit nu net het verschil opa is in veel landen geweest en "heeft zich altijd aangepast aan de normen en waarden van het betreffende land."
Maar krijgt nu het gevoel dat hij zich nu in eigen land aan moet passen aan de "normen en waarden?" van onze nieuwe medelanders.
Is het erg meneer Doekle Terpstra dat opa u een "querulant" vind?

Volgens van Dale is een "que·ru·lant, de querulant (mannelijk); querulanten
1 iemand die zich altijd over vermeend onrecht beklaagt.
Dit lijkt aardig op u van toepassing te zijn. Bovendien waarom gebruikt u in het NRC bovenstaand logo? Het is toch "witte elite", wat doen die gekleurde armen er tussen?

Opstelten en Bruinsma



Het klinkt als een nieuwe "crimi", maar is het niet.
"Stad tegel voor tegel kauwgumvrij"
ROTTERDAM - Een spijkerharde belofte van burgemeester Opstelten, gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak: voor 1 juli zijn alle tegels in de Rotterdamse binnenstad kauwgumvrij.

Is het niet om je dood te lachen, je hebt als burgemeester echt een punt hoor, de stad "kauwgomvrij."
Lieve burgemeester, je bent op radio Rijnmond al niet om aan te horen en nu ga je nog spijkerharde beloftes doen aangaande "Kauwgum", u zou zich eens wat drukker moeten maken over onderstaande relschoppers,

1000 keer moest worden uitgerukt, waarvan 50 keer voor brand in woningen, garages en fietsenhokken. Er werd in de regio voor miljoenen euro’s schade aangericht, onder meer in het openbaar vervoer.
In metrostations – vooral richting Zevenkamp en Ommoord – werden ramen en deuren vernield, met vuurwerk automaten opgeblazen en slagbomen gesloopt. Station Gerdesiaweg kreeg het ’t hardst te verduren: ramen gingen eruit, kaartjesautomaten werden beschadigd en een roltrap onklaar gemaakt. Vijftig abri’s van tram en bus werden vernield.

Over de explosie aan de Broekweg
De Vlaardingse burgemeester Tjerk Bruinsma, die tijdens de jaarwisseling, kort na de explosie ter plekke was, heeft vanochtend besloten het traditionele en tevens legale vreugdevuur op het Broekplein niet meer toe te staan.
Deze burgemeester had nooit en te nimmer goed moeten keuren dat er in een druk bevolkte wijk dit soort vreugdevuren ontstoken worden. Hoe kan je als burgemeester boter op je hoofd hebben, je weet toch dat als je zoiets organiseert er calamiteiten kunnen ontstaan. Nu krijgt "mist" de schuld, ga toch weg man, men heeft er gewoon teveel benzine op gelazerd.

Heb altijd gedacht dat burgemeester "een vak" was, regeren is toch vooruit zien?
Maar zo kan opa het ook hoor.

Ut gaat goed


glitterbank.com glitter textglitterbank.com glitter textglitterbank.com glitter text
glitterbank.com glitter textglitterbank.com glitter textglitterbank.com glitter text
jewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel text
jewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel text

Politie laat rellende jeugd lopen
BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft op oudejaarsdag niet opgetreden tegen zo'n honderd rellende jongeren. De politie koos daar bewust voor om de spanningen te verminderen.

Publiek belaagt ambulances
AMSTERDAM - De hulpdiensten zijn tijdens de jaarwisseling in Amsterdam meerdere malen belaagd door feestgangers.


Haagse familie zwaar mishandeld
Een inwoner van Den Haag en drie van zijn familieleden zijn op oudejaarsavond zwaar mishandeld. Een groep mannen ging hen, onder meer met stokken en een ijzeren staaf, op straat in het Haagse Laakkwartier te lijf. De daders zijn voortvluchtig.

Hulpverleners belaagd en bedreigd DEN HAAG - De jaarwisseling heeft op diverse plekken in het land geleid tot agressie tegen en bedreiging van hulpverleners. Ambulancepersoneel, brandweermannen en agenten werden belaagd door omstanders en in sommige gevallen bekogeld met vuurwerk en stenen.

Meisje (14) slaat agent
UTRECHT - Een 14-jarig Utrechts meisje is aangehouden nadat ze dinsdagmiddag een agent had geslagen en beledigd.

Vandalen op camera vastgelegd
ROTTERDAM - Camerabeelden van de RET zullen samen met de politie tot op de laatste pixel worden afgestroopt om de vandalen te pakken die tijdens oud en nieuw hebben huisgehouden. De vervoersmaatschappij vreest voor bijna een miljoen euro aan schade. De eerste daders zijn al gepakt.

Ruim honderd ruiten gesneuveld door ontploffing
VLAARDINGEN - Rond het Broekplein in Vlaardingen zijn in de nieuwjaarsnacht van ruim honderd woningen ruiten gesprongen als gevolg van een ontploffing, die plaatsvond toen een vreugdevuur werd ontstoken.

(Novum) - In de ziekenhuizen van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn met Nieuwjaar meer dan 220 vuurwerkslachtoffers behandeld. Dat blijkt uit een rondgang langs de ziekenhuizen.

Jaarwisseling: 11 miljoen euro schade
Den Haag, 2 jan. De verzekeraars zijn aan de schade die veroorzaakt werd rond de jaarwisseling dit jaar zeker 11 miljoen euro kwijt. De schadebedrag is hoger dan vorig jaar. Toen lag het totaalbedrag op 8 miljoen euro.

Het is toch bijna niet te vatten dat dit allemaal mogelijk is in Nederland.
De waanzin slaat elk jaar harder toe, 's morgens vroeg lopen knapen die nauwelijks de luiers ontgroeid zijn in camouflage kleding voor een vermogen aan vuurwerk de lucht in te jagen, voelen zich moedig en onverschrokken, schromen ook niet om van 10 hoog vuurwerk naar onder hen lopende passanten te gooien. Tot slot van de happening komen 's avonds vaders hun kroost de helpende hand bieden door met verwilderde koppen nog meer lawaai te produceren. Als dit allemaal de lucht is in gegaan, dan wordt het hoogtijd om te gaan "rellen", zie foto's.


Een politie wetenschapper (hoe verzin je het) verklaart dan doodleuk;
’Molotovcocktails traditie, net als oliebollen’
Massale vechtpartijen, de brandweer aanvallen en molotovcocktails naar ME’ers gooien, horen bij de jaarwisseling. Net als vuurwerk, oliebollen en het skispringen in Garmisch. „Het is traditie”, zegt politiewetenschapper Otto Adang. Aan de man zijn naam te horen wordt het den hoogste tijd dat hij zijn kennis in de binnenlanden van "verweghistan" gaat slijten.