welkom

Welkom bij opa Jan

maandag, oktober 29, 2007

See You

Next Saturday.

Largest Database of Images For Comments And Profiles at FreeCommentTags.com

"Till then all my love"

Verdwazing!?


"Paus verklaart 498 man in één keer zalig"
zondag 28 oktober 2007 om 21:20

ROME - Paus Benedictus XVI heeft zondag 498 Spaanse priesters, monniken, nonnen en andere katholieken zalig verklaard omdat zij tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936-39) werden vermoord. Het was de grootste zaligverklaring uit de kerkgeschiedenis, maar ook een van de meest controversiële.

Waarom de meest controversiële?
Gedurende de Spaanse burgeroorlog werden naar schatting 7000 katholieke religieuzen gedood door republikeinse troepen die de strijd aanbonden met de fascistische generaal Francisco Franco.
De rooms-katholieke kerk in Spanje stond destijds openlijk aan de kant van de fascisten
Zoals de Rooms katholieke kerk altijd aan de kant van de overheersers heeft gestaan, zij waren ook niet vies van Adolf Hitler en Mussolini.

Trouwens wat te denken van Benedictus 16?
Even more fun than that though is that as a young man, Ratzinger was a member of the Hitler Youth in Bavaria, and was drafted into the Wehrmacht, the Nazi army. And yes it was “mandatory” but that doesn’t absolve people of responsibility for their lives. Also, it’s been pointed out he was never a member formally of the Nazi party. Again, yes and?
Voor U gevonden in: PoP Occulture

Bovendien wat worden die 498 priesters daar nu wijzer van zij zijn al sinds eind dertiger jaren dood, death, le mort, matti. Anders zouden zij nog kunnen zeggen "Wat schuift het?"

zaterdag, oktober 27, 2007

Gaat U rustig slapen


Container ontploft in Botlekgebied

ROTTERDAM - Bij een opslagbedrijf in de Botlek is zaterdagmiddag een container ontploft en in brand gevlogen. De verbranding van onder andere divinylbenzeen veroorzaakte een stankwolk die vooral Vlaardingen trof.
Van gevaar voor de volksgezondheid was echter geen sprake en niemand raakte gewond.

International Chemical Safety Cards
DIVINYLBENZEEN (ISOMERENMENGSEL) ICSC: 0885

SOORTEN GEVAAR/ BLOOTSTELLING ONMIDDELLIJK GEVAAR/ SYMPTOMEN VOORKOMEN EERSTE HULP/
BRANDBLUSSEN
BRAND Brandbaar. Verhitting zal de druk doen toenemen met kans op barsten.
GEEN open vuur. Poeder, AFFF, schuim, koolzuurgas.
ONTPLOFFING Boven 76°C kunnen ontplofbare damp/lucht mengsels worden gevormd. Boven 76°C een gesloten systeem en verluchting gebruiken.
In geval van brand: vaten, enz., koel houden door te besproeien met water.

BLOOTSTELLING VOORKOM VORMING VAN NEVELS!
• Inademing Hoesten. Keelpijn. Verluchting, plaatselijke afzuiging of ademhalingsbescherming. Frisse lucht, rust.
• Huid Roodheid. Beschermende handschoenen. Verwijder besmette kledij. Spoel de huid met veel water of neem een douche.
• Ogen Roodheid. Pijn. Veiligheidsbril. Eerst gedurende verschillende minuten spoelen met veel water (indien mogelijk contactlenzen wegnemen), dan naar een (oog)arts brengen.
• Inslikken Niet eten, drinken of roken tijdens het werk. Vóór het eten de handen wassen. Spoel de mond. NIET laten braken. Rust.
OPRUIMEN VAN GEMORSTE STOF
Vang voor zover mogelijk de weglekkende en de gemorste vloeistof op in afsluitbare vaten. De overblijvende vloeistof in zand of inert materiaal laten opslorpen en naar een veilige plaats voeren. (Persoonlijke bescherming: filtermasker voor organische gassen en dampen.) Gescheiden van oxidatie middelen. Koel. Alleen opslaan indien gestabiliseerd.

Verder gaat alles goed, blijft u gewoon doorgaan met ademhalen, het wordt pas zorgwekkend als uw ledematen spontaan van uw lichaam sodemieteren, u bloed gaat spugen o.i.d.
Opa is erg blij dat hij toch aan het eind van de dag heeft vernomen wat er aan het begin van de dag heeft plaats gevonden, voor hetzelfde geld had hij en met hem vele anderen het eind van de dag niet gehaald. Wat betreft de burgervader die is alleen bij feestelijke evenementen nadrukkelijk aanwezig. Welkom in wereldstad Vlaardingen.

Sport

"Ik heb zeer gemengde gevoelens bij deze penalty”, zei Graafschaps trainer Jan de Jonge. "Het stelde niet veel voor, maar ja, je moet tegenwoordig met je klauwen van de tegenstander afblijven.”
Beste Jan bij het door ons zo geliefde voetbalspel is het altijd zo geweest, dat je met je klauwen van de tegenstander af moet blijven, daarom heet die sport ook "voetbal".
Echter jou Taal beluisterend had je beter coach van een rugbyteam kunnen worden of boks trainer.In ieder geval ben je geen lichtend voorbeeld voor de voetbalsport.

Maaike


Aan alles komt een eind zo luidt een oud gezegde, zo ook aan "So you wannabe a popstar."
Dat betekent dat opa toch wel een aantal leuke jonge opkomende artisten gaat missen.
Wat hij echter niet gaat missen dat zijn de z.g. supporters en daarmee bedoel ik die horde totaal losgeslagen pubers die alleen maar hysterisch kunnen krijsen, zodat de presentatie niet te verstaan is, de jury overstemd wordt.
Schande dat dit spul niet gecorrigeerd wordt door de aanwezige ordedienst.
Ja ik weet het opa wordt oud! Maar hij geniet nog wel van goede muziek zoals "Lost" zo jong en dan zo een stem dat belooft wat voor de toekomst.

Martin Jol

Soms verdwijnen trainers geruisloos van het toneel. Soms worden trainers tot in het bot verguisd. Soms laten de fans wel eens zien dat zij de weggedirigeerde trainer hooglijk hebben gewaardeerd, vandaar onderstaand filmpje.

donderdag, oktober 25, 2007

Justitie


Je blijft lachen met vrouwe Justitia.

Bossche rechter was onbevoegd
ANPDEN BOSCH - Veertig uitspraken en beslissingen van de meervoudige strafkamer in Den Bosch staan op losse schroeven omdat een lid van de rechtbank niet formeel beëdigd was. Het gerechtsbestuur maakte die pijnlijke fout gisteren bekend. Om welke zaken het gaat, wil de rechtbank niet zeggen.

Kijk wij zijn doof en blind toch? Een feit is echter dat de rechter dit soort zaken heeft behandeld.
Onbevoegde rechter behandelde ontucht, fraude en drugs
UTRECHT/DEN BOSCH - 25-10-2007 - De rechter die anderhalve maand onbeëdigd heeft gewerkt bij de rechtbank in Den Bosch heeft bij een aantal grote, opzienbarende zaken gezeten. De betrokken advocaten hebben dat donderdagochtend bevestigd.
O.a. dit geval,
Slachtoffers in een jarenlang slepende ontuchtzaak zijn woensdag geconfronteerd met de mededeling dat de veroordeling van hun 42-jarige pleegvader is ondertekend door een onbevoegde rechter.

Er gebeuren wel meer vreemde dingen bij vrouwe Justitia, o.a.

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft donderdag beroep ingesteld tegen de vrijlating van een 43-jarige man uit Rijen in Brabant. De politie verdenkt de man van minstens zes aanrandingen van jonge meisjes in Doorwerth, Bennekom en Renkum, maar de rechter-commissaris in Arnhem stelde de Brabander woensdag op vrije voeten.
Die klootzak oordeelde dat het persoonlijk belang van de verdachte groter was dan de maatschappelijke onrust die hij heeft veroorzaakt.

Of,
Veel criminelen laten anderen straf uitzitten
donderdag 2 november 2006 07:57
Justitie controleert de identiteit van gevangenen slecht, waardoor veel veroordeelden hun straf door iemand anders laten uitzitten.
De identiteit van veel gevangenen is niet bekend bij Justitie
Tientallen criminelen lopen vrij rond terwijl iemand anders in de gevangenis zit op hun naam.

Ook,
De rechtbank in Den Haag heeft de 16-jarige D.T veroordeeld tot een jaar jeugddetentie, en jeugd-tbs voor de moord op de 25-jarige Pascal Triep.
Ja voor zo'n straf kan je nog wel eens iemand doodschoppen nietwaar?

Tot slot:
constateren wij,
‘Zwaardere straffen overbodig’
AMSTERDAM - Zwaardere straffen om Amsterdamse relschoppers van de straat te houden zijn niet nodig. Als politie en justitie beter samenwerken met jeugdzorg en de kinderbescherming, kunnen de lastpakken via de rechter in een gesloten inrichting worden geplaatst.
En,
Iets minder ‘witte’ rechterlijke macht
zou meer begrip hebben voor culturele verschillen
In toenemende mate doen allochtonen een beroep op hun cultuur, als rechtvaardiging
voor een strafbaar feit dat ze hebben gepleegd.
Zo speelt in eerwraakzaken de grote druk van de familie een rol.
Culturele verweren worden door rechters nauwelijks geaccepteerd.
Meer begrip voor culturele verschillen is wel van belang, vindt onderzoeker
Mirjam Siesling.

Ja hoor Mirjam je hebt helemaal gelijk, nog even en dan is er van de rechtspraak niets meer over. De volgende keer een dopje "Cillit Bang" tegen vet en vuil over je inlegkruisje gieten.
Met de rest van de voorraad Cillit Bang het paleis van vrouwe Justitia reinigen inclusief de rechterlijke macht.

woensdag, oktober 24, 2007

Herfst



De vier jaargetijden doen mij denken aan:

"Voorjaar"
Het geboren worden en opgroeien, het ontluiken van lichamelijke en geestelijke schoonheid.

"Zomer"
Naar volwassenheid gegroeid, het tintelen van het bloed dat door het lichaam stroomt, de gevoelens en lusten die bij het leven behoren.

"Herfst"
Het vallen der bladeren die mij vertellen dat er aan alles een eind komt maar dat de afgevallen bladeren weer voedsel geven aan het ontstaan van nieuw leven.
Zij die zeldzaam schoon van bloei zijn zullen herinnerd worden, zij die minder schoon zijn zullen vergeten worden binnen korte tijd. Toch zijn allen een deel van de kringloop des levens.

"Winter"
De koude van niet te bestaan of te zijn, een fase waarin bewustzijn en weten niet bestaan.

Het leven van een mens is als de cyclus van een boom, steeds opnieuw zullen de afgevallen bladeren vernieuwd worden.
Zij die geloven in een hiernamaals zullen bedrogen uitkomen, zij die vrede hebben met de cyclus van de natuur zullen vrede ontvangen.
Doe vandaag wat niet tot morgen kan wachten, wees niet bevreesd voor hetgeen komen gaat, zorg dat u in de herinnering blijft van hen die u lief zijn.
Soms is opa een vreemde vogel, zoals nu, maar kijk naar de bomen en zo zal het zijn.

Guusje Terhorst

Meer verstand van alcohol als van relschoppers.
Zij was toch de dame die vond dat de hoofdcommissaris van Amsterdam wartaal uitsloeg aangaande Parijse toestanden?
Neem van opa aan "muts Guusje" dat als er stukken in de buitenlandse media ("The Sidney Morning Herald") verschijnen er meer aan de hand is als een per ongeluk in de fik geraakte auto!
Als toegift In Amsterdam-West is vanavond in het stadsdeel Slotervaart een invalidevoertuig in vlammen opgegaan.
Das heel flink toch?
Mevrouw zei kort geleden:
De vergelijking van de situatie in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart met die in Parijs gaat mank. Wat twee jaar geleden in de Franse hoofdstad speelde, is veel erger. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) donderdag in reactie op uitlatingen van de Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten.
Als je dat honderdmaal herhaalt heb je van de leugen een waarheid gemaakt mevrouw Terhorst ( vrij naar Heer Goebbels 1943) en is het onderstaande nooit gepubliceerd.

The Dutch Intifada, Night 6
Sun, Oct 21, 2007 at 11:46:58 am PST
For the sixth night in a row, Muslims in Amsterdam are torching cars, following the death of a Muslim who burst into a police station and stabbed two officers:
Violence flares again in Amsterdam.
Gelukkig hebben we niet allemaal zand in ons ogen Guusje!

Thuiszorg

Met dank aan de heren Hoogervorst en Klink.


Patiënten in nood door geldgebrek bij thuiszorg
Door MONICA BEEK
Tekorten in het budget voor thuiszorg leiden ertoe dat patiënten soms langer in het ziekenhuis liggen dan nodig.
Zij kunnen niet naar huis omdat daar geen zorg kan worden geleverd.

Wel 2,5 miljard naar de Antillen maar geen geld voor eigen volk??
Kabinet Balkenende schaam u.

maandag, oktober 22, 2007

Oh wat een dag!

Zorgpolis duur door wanbetaler van onze redactie binnenland NIJMEGEN - Notoire wanbetalers zadelen zorgverzekeraar UVIT op met 38 miljoen euro aan oninbare premies. Niet alleen UVIT (VGZ, Univé, Trias en IZA, met circa vijf miljoen verzekerden) lijdt daardoor schade, ook CZ, Menzis en Groene Land Achmea moeten miljoenen euro's aan premie-inkomsten als oninbaar afboeken.
Bij CZ gaat het over 2006 om zo'n 22 miljoen euro.
Ja en dan denken U en ik hoe gaan we dat oplossen? Gewoon simpel: De gederfde premies worden doorberekend in de ziektekostenpremie voor 2008. ,,U en ik betalen eraan mee'', zegt een woordvoerster van Zorgverzekeraars Nederland.
En dat is nog niet alles, blijf lachen lieve mensen want wat alle wanbetalers doen is nl met een lachend gezicht de buit binnen halen in de vorm van de zorgtoeslag.De wanbetalers profiteren in veel gevallen wel van de zorgtoeslag van de overheid. ,,Een aantal mensen besteedt dat geld niet aan de zorgverzekering, maar koopt er welbewust iets anders voor''.
Lust u nog peultjes en u weet zeker wel om welk soort mensen het gaat. Het zijn die zielige mensen die geen baan kunnen krijgen en altijd gediscrimineerd worden.
Dan nog het volgende;

Antillianen willen geld, geen bemoeienis door onze correspondent Trix van Bennekom
Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en een aantal fractievoorzitters uit de Tweede Kamer reizen vandaag naar de West voor hun vierjaarlijkse bezoek.
De Antillen hopen op geld, veel geld.
Belangrijkste kwestie is de Nederlandse toezegging om de torenhoge Antilliaanse overheidsschuld van 2,5 miljard euro grotendeels over te nemen
Het Nederlandse geld is hartelijk welkom, maar de voorwaarden die Nederland stelt, liggen erg gevoelig.
Sommigen zeggen ronduit dat Nederland het geld gewoon moet geven, gezien de 'ereschuld' vanwege het slavernijverleden.
Lieve Luie Lanterfantende Antillianen, als jullie je handen eens uit de mouwen zouden steken, niet zoveel op die grote dikke vette achterwerken zouden hangen, eens een keertje vooruit gaan kijken en dat prachtige land van jullie eens op gaan stoten in de vaart der volkeren, niet altijd zeuren over dat slavernij verleden waar opa zo langzamerhand van gaat kotsen en vooral eens normaal gaan doen. Waarmee ik bedoel werken, bolletjes slikkers lekker laten exploderen, dan zou het al aardig de goede kant opgaan.
Opa heeft het niet over de goedwillende hardwerkende Antillianen, want die zijn zo als gebruikelijk net zo de lul als hardwerkende Nederlanders.

Giethoorn

De folder liet er geen twijfel over bestaan. Voor 10 euries een geweldige dag uit naar één der mooiste plekken van Nederland.
Wat krijg je nog meer voor dat onnozele tientje. Om te beginnen in een gezellig restaurant koffie drinken. Ook niet te versmaden het diner. Een rondvaart door de mooie slootjes van Giethoorn. Dus het moest er dan maar eens van komen. Afgelopen dinsdag was het zover. De wekker moest om half zes aflopen want voor zoiets prachtigs moet je helaas vroeg op. Vader wentelde zich nog eens behaaglijk om onder zijn warme dekbedje van 45 euro en dacht, meid veel plezier, maar hand op de knip!
Onbewust van hetgeen haar te wachten stond heeft zij zich piekfijn opgedoft want uiteraard moet je een beetje toonbaar zijn voor een daagje uit. Ja ja het begon al goed, het kopje koffie in dat gezellige restaurant ging wegens verbouwing van de zaak niet door. Jammer maar hier is overheen te komen, alleen als je van Vlaardingen met de bus naar Giethoorn gaat ben je wel een poosje onderweg en daar krijg je een droge strot van, nietwaar?
Op de prachtige najaarsdag kwamen zij daar in die bus om klokke tien in het idyllische Giethoorn aan. Maar het is net als met een mooie meid, je mag er alleen maar naar kijken. Binnen de korst mogelijke tijd was het hele gezelschap naar binnen geloodst. Zowaar de koffie kwam er aan.
Tjonge “das lekker” er achteraan een ober, met een gezicht alsof zojuist de derde wereld oorlog was uitgebroken, een blad torsend met verrukkelijk gebak, dat was wel wat voor die uitgedroogde bustocht figuren. Bingo, het gebak was niet bij de koffie inbegrepen, ff dokken dames.
Al pratend met een lieve medelander zo zwart als de koffie begon het volgende zich af te spelen. Gut mevrouw wat bent u dik geworden, (lekker binnen kommertje )Nou ja dik laat ik het maar mollig noemen vroeger was u zo’n leuke vrouw! Verdomme de dag is net begonnen en ik ben al tot in het diepst van m’n ziel gekwetst, de koffie is lauw, het gebak te duur en dat etter van een medelander verziekt m’n hele dag als dat zo door gaat, m’n aura, wijst op enge dingen en ga zo maar door. Hallo juffie uit de oerwouden van donker Afrika ik ben een daagje uit hoor.Over discriminatie gesproken.Na dit overleeft te hebben werden de bustochtfiguren in een ruimte gefrommeld die overmatig verhit was, zodat op z’n Hollands gezegd het zweet tussen de dijen stond. Toegegeven de verkoper van de aanwezige slaap, bed en rust materialen was goed van de tongriem gesneden en lulde de hele meute suf, doordat er echter weinig tot niets werd verkocht bleef de man doorgaan met het aanprijzen van zijn artikelen. Zelfs sloeg hij wel eens een schuine kwink, maar zelfs dat had geen succes. Tussendoor werd het beroemde diner opgediend, U kent ze wel dat zijn van die vretenspaketten bestaande uit overgebleven voer van de vorige dagen opgevrolijkt met een zogenaamd kip satehtje met een alles verhullend sausje. Volgens kips identiteitskaart heeft ze langer in de vriezer gehangen als op het erf gedarteld. In ieder geval de show must go on dus de verkoper trok nog maar eens van leer. Gelukkig was zij onder begeleiding van een doorgewinterde vriendin, die van vader de opdracht had gekregen “let op dat zij niets koopt” en die doorgewinterde tante zei; meid, de dekbedden en onderdekens die bij hem tussen de 300 en 800 euro zijn koop je bij de Aldi voor veel minder. Gelijk had ze want aan het begin vertelde ik u al over mijn dekbedje van 40 euro en daar lig je net zo lekker onder. Eindelijk na 7 uur aandringen, doordrammen kreeg de verkoper er genoeg van en konden zij tot slot van het mooie Giethoorn gaan genieten.
Dat was een waar festijn zij kregen precies 20 minuten om te wandelen, moesten in die tijd ook nog eens in de rondvaart boot gepropt worden en moesten toen voor zover mogelijk met rollator figuren rennen om de bus te halen. In Vlaardingen aangekomen ging zij bij het uitstappen plat op haar plaat. Gelukkig geen schade maar wel een merkwaardig einde van een bustocht.
Tot slot van dit verhaal "de moraal: Hoe je voor een tientje op je bek kan gaan!"

Door de grond gaan.

Gewoon op de galerij, dus dicht bij je eigen voordeur gebeuren soms dingen waar bij je op het moment dat het plaats vind het liefst onder het beton van de galerij zou willen kruipen.
Het ging n.l. zo. Naast ons woont een leuk en aardig echtpaar en zij waren 3 weken geleden 50 jaar getrouwd. Eerst gevierd met kinderen en kleinkinderen en daarna een gezellige avond voor de buurtjes. Aangezien het hele huis vol met bloemen stond hebben we afgesproken dat onze bloemen pas gegeven zouden worden als zij 50 jaar en 3 weken getrouwd zouden zijn.
Van hun kinderen kregen zij een reis naar Indonesië aangeboden waar zij dolgelukkig mee waren, al 2 keer was er door onvoorziene omstandigheden niets van gekomen. Maarrrrrr 3 maal is scheepsrecht nietwaar ?
Hij wilde na zoveel jaar, Indonesië weer eens terug zien en zij zou dan eindelijk haar geboorteplaats Ceribon weer terug zien. Gezien de leeftijd was dit misschien wel de laatste mogelijkheid, hetgeen wij allen dus beaamden en er aan toevoegden “pak je kans als het nog kan”. Koffers werden gepakt, er werd gevraagd wat mogen we voor jullie meebrengen? Nu die keus was snel gemaakt in mijn tropentijd gebruikte ik altijd “lida buajang” dat is een shampoo die gewoon uit planten wordt geperst en mijn vrouw wilde graag wat batikstof. Dus iedereen blij.
Afgelopen vrijdag waren zij 50 jaar en 3 weken getrouwd dus stond ik zoals afgesproken met een mooi bouquet bloemen voor de deur.
De buurman opende de deur en ik zei ;”gefeliciteerd 50 jaar en 3 weken” en gaf hem de bloemen. Daar bleef hij heel verdrietig mee staan en hij vroeg me om binnen te komen. Hij had slecht nieuws, ’s nachts had zij een bloeding gekregen en waren ’s morgens naar de dokter gegaan die hen onmiddellijk doorstuurde naar de gynaecoloog . Na het onderzoek werd hen gewoon even verteld dat zij kanker had en dat de afspraak voor de 1e bestraling in de Daniel den Hoed al was geregeld.
Vakantie moest maar geannuleerd worden. Daar sta je dan met een bos feestelijke bloemen in je handen en een gevoel of de grond onder je voeten weg valt.
Toch hebben we even fijn zitten praten en dat zal best nog wel meer voorkomen. Zij hebben gelukkig heel lieve kinderen en schoonkinderen, daar zal het niet aan liggen. Maar zij moet de strijd toch alléén voeren, man en kinderen kunnen naast je staan, maar het is en blijft haar strijd.
Lieve Els ik hoop zo voor je dat je het gaat redden,alle kracht en sterkte toegewenst die je de komende tijd zo hard nodig zal hebben.

zondag, oktober 21, 2007

Normen en waarden.

Naar aanleiding van mijn vorige posting nog even dit;
Opa kan er nog steeds niet over uit dat de nazaten van onze Koninklijke familie totaal niet opgevoed zijn.
Op z’n Hollands gezegd “Wat een tuig”
Opa kan er nog steeds niet over uit dat “zo’n droplul” van een predikant besmuikt lachend doorgaat met zijn preek zonder dat tuig eens even onder handen te nemen.
Dat er niemand was die ingreep tijdens die ongeordende bende!
Dat meneer Normen en Waarden Balkenende ook zat te lachen.
Dat de koningin zat te lachen. Dat Alex en Maxima zaten te lachen.
Jezus wat dondert dat spul van hun sokkel.
Zagen zij die daar zaten wat er gebeurde?
Is hun vroomheid dan enkel maar een dooddoenertje om het klootjesvolk tevreden te houden? Zoals gewoonlijk zullen zij wel weer vertrouwen op het sentimentele gevoel van de 800000 kijkers.
850 Genodigden? Wie gaat dat betalen? U natuurlijk!
Beseften zij dat zij zich bevonden in een gebedshuis en dus voor het aangezicht van hun God, dat het niet de plaats is om speelkwartier te houden met hun kinderen en kleinkinderen?

Opa is niet gelovig maar hij weet wel:
Wie moskeeën, kerken of tempels betreedt eerbiedigt de gebruiken, bedekt al dan niet het hoofd, draagt al dan niet schoeisel, of wat verder ook vereist wordt. Wie de vereisten te ver vindt gaan kan ook buiten blijven.
Onderstaand nog enige begrippen uit de Grote van Dale.

kerk•dienst (de ~ (m.))
1 godsdienstoefening in een kerk, bestaande uit een aantal voorgeschreven gebeden, ceremoniën en handelingen => dienst, eredienst, liturgie
ge•loof (het ~, geloven)
1 vertrouwen in de waarheid van iets
2 vast en onwankelbaar geloof in God en Gods woord <=> ongeloof
3 godsdienst
ge•loofs•op•voe•ding (de ~ (v.))
1 opvoeding tot een godsdienstige, m.n. christelijke levenshouding.

Bij het laatste punt heb ik toch het idee dat de roemruchte voorgangers van het Koninklijk Huis enige steekjes hebben laten vallen om niet te spreken van
“de boot gemist” hebben.

Wat een zootje

Ariane gedoopt in zonnestraal

DEN HAAG - Een huilende baby, "een moeder die een traantje wegpinkt" en een zonnestraal die precies het doopvont belicht. Ook wat zaterdag tijdens de doopplechtigheid van prinses Ariane niet was geregisseerd, verliep zoals in een draaiboek.
Weet U hoeveel moeders er in Argentinie een traantje en wel meer hebben weg gepinkt?
Kom op Nederland wordt eens wakker, hebben jullie gezien wie er naast de Koningin zat?
"Ja juist verdomme nog aan toe".
Jorge Horacio Zorreguieta
Vanaf maart 1979 tot maart 1981 was hij minister van Landbouw en Veeteelt.
De commissie die tot taak had de ‘Verdwijningen’ te onderzoeken, schatte dat tussen 1976 en 1983 ongeveer 9.000 mensen waren "verdwenen".
Schattingen gedaan door mensenrechten organisaties plaatsen het aantal dichter op 30.000.
Zorreguieta beweerde als burger niet op de hoogte te zijn geweest van deze schendingen van de mensenrechten, die bekend staat als de "Vuile Oorlog".
"Heb ik die uitdrukking niet eerder gehoord?".
Volgens velen is het onwaarschijnlijk dat Zorreguieta niets van de verdwijningen heeft geweten. Zorreguieta's directe baas, minister van Economische Zaken José Alfredo Martínez de Hoz, speelde een belangrijke rol bij de repressie van de oppositie. Onder andere prof. dr. Baud, die in opdracht van de overheid voorafgaand aan de verloving onderzoek deed naar het verleden van Jorge Zorreguieta stelde vast dat Zorreguieta op de hoogte moet zijn geweest.
Eindeloze toestanden zijn er over geweest of dit omstreden figuur wel in Nederland mocht komen. Maar zoals het een goed Nederlands kabinet betaamt doen we steeds een beetje water bij de wijn, men heeft inmiddels zoveel water bij de wijn gedaan dat het niet meer te drinken valt. Wat ook duidelijk merkbaar was, Hare Majesteit en Jorge zaten bijna hand in hand. (bah)
Enne, hebbie dat ook gezien?
De twee zusjes van Ariane verschenen ten tonele toen het doopwater werd binnengedragen.(Notabene doopwater uit de Jordaan, wat mankeert er aan ons Nederlandse water?)
Samen met een groepje kinderen dat uit neefjes, nichtjes en vrienden van de familie bestond, namen Amalia en Alexia plaats op de traptreden voor het doopvont. Mijn God wat een zootje ongeregeld, totaal geen opvoeding.
Het waren het vooral de bloemstukken, de zwaaiende ouders en de rokken van de dominee die de kinderen interesseerden.
De beste brave oetlul van een dominee viel haast op z'n plaat door de onopgevoede Koninklijke nazaten. De ouders? "Die zaten te lachen"
Wat moeten we hier nu van denken? "Neerlands hoop in bange dagen?".
Opa houdt zijn hart vast.

zaterdag, oktober 20, 2007

"Integratie?"

Mag ik ff spontaan over de nek gaan?

Ergernis over Turkssprekende politici

De maat is vol voor het Rotterdamse deelraadslid Marijke Goedegebuur. Tijdens vergaderingen van de deelraad in Feijenoord wordt louter Turks gesproken. "Schandalig. Daar staan wij als Nederlandse raadsleden nota bene gewoon bij", zegt ze vandaag in het AD.
Goedegebuur vindt het "onbeleefd" om in dergelijke vergaderingen en zelfs in de pauzes Turks te spreken. "Het is dan net alsof ze iets bespreken dat wij niet mogen weten. Andere raadsleden worden hierdoor volledig buitengesloten. Het is ook niet goed voor de integratie en de inburgering. Maar toen ik de Turkse collega' s hierop aansprak werd ik gewoon uitgelachen."

Natuurlijk lieve Marijke lachen zij je uit. Reden? Jullie accepteren het! Gewoon vergadering schorsen en hen verplichten Nederlands te lullen, anders einde oefening en terug sturen naar Turkistan.
Stoethaspels zijn we geworden door onze leiders die alles met de mantel der liefde bedekken. Het grote voorbeeld van dit soort figuren is onze "Oppertheedrinker" Job Cohen, die alleen maar flink is tegen zijn brandweercorps, dan heeft hij wel haar op z'n tanden en is de theepot opgeborgen.
In ieder geval. Sterkte Marijke met je (hi hi) Turkse deelraad.

Ontbijt



Er zijn dagen dat opa wel eens trek heeft in iets anders.

vrijdag, oktober 19, 2007

koninklijk

en flink!

'Grote jachtpartij op zwijnen bij Paleis Het Loo'
Ja Ja ze kunnen het weer niet laten onze koninklijke familie leden, echte dierenvrienden zijn het. Goed ze zijn niet allen even bedreven in de schietsport er wordt wel eens een zwijntje gemist, vandaar de uitdrukking "U heeft gezwijnd"
Personeel van het Koninklijk Jachtdepartement, politie en marechaussee patrouilleren rond een afgesloten gebied om mogelijke toeschouwers op afstand te houden. Het is namelijk zo, stel dat U zou zien hoeveel slampampers van koninklijke bloede en andere omhoog gevallen personen daar aan meedoen, het mogelijk is dat uw symphatie voor het koninklijk huis naar het absolute nulpunt daalt. Hoewel opa zich daar niet direct zorgen over maakt, want als Maxima 1 maal met haar borsten en billen draait zwijmelt het Nederlandse volk weer.

Volgens de Faunabescherming zagen waarnemers diverse terreinauto's met Duitse gastjagers en bloedhondenbegeleiders het terrein oprijden.
Had men die niet beter naar Slotervaart kunnen dirigeren? Als je toch zo graag op zwijnen jaagt, toch?
Een woordvoerder van de organisatie stelt dat vrijdagmiddag maïs in het bos wordt gestrooid om de dieren te lokken.
Kijk als een vorstelijk telg uit een roemrijk, nou ja, geslacht, ben je in mijn ogen pas een vent of een wijf (want heren en dames vermoorden geen dieren)als je deze zwijnen met blote handen te lijf gaat. Vooral met de "beer "op de foto.


Nou Lexi hij maakt mosterd van je. Nee hoor eerst volstoppen met mais en als het beest dan lui en voldaan is, vanachter een stevige vesting heel flink het beest neerknallen. Het geeft je waarschijnlijk een "kik" want thuis heb je niet veel te vertellen.
De rekening? die sturen we gewoon naar minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA)je weet wel het mens dat straks in een boerka loopt, zij liet vorige week weten dat de jacht door de koninklijke familie wordt betaald met gemeenschapsgeld.
Hoeveel geld daarmee is gemoeid, is niet bekendgemaakt. Dat jou toekomstige volk het steeds slechter krijgt zal je uiteraard een rotzorg zijn, maar dat is het mij nog niet. Opa vind dat het klootjevolk al meer als genoeg bijdraagt aan jou en je familie.

Nooit van gehoord?

Nu dus wel: "Guillermo Habacuc Vargas"
Hij geeft zich uit voor kunstenaar en laat hond verhongeren.
AMSTERDAM - De kunstenaar Guillermo Habacuc Vargas uit Nicaragua heeft als onderdeel van zijn tentoonstelling een hond laten verhongeren.
De perverse klootzak mag deelnemen aan de “Bienal Centroamericana Honduras 2008″.

De man betaalde twee kinderen om een straathond te vangen.
Hij bond het dier vast in een hoek van de galerie en liet het dier daar zonder eten zitten tot het doodging.
Ook bezoekers kregen een verbod om het beest te voeren.
Net buiten bereik van de hond had de kunstenaar met hondenvoer de zin
'je bent wat je leest' geschreven.

De kunstenaar verdedigde zijn experiment door te zeggen dat 'het hypocriet is dat mensen wel geschokt zijn als een dier sterft in een witte ruimte, maar niet als dit op straat gebeurt.' Bovendien 'deed niemand van de bezoekers iets', verklaarde hij.

Wat een walgelijk figuur zie hier het resultaat van zijn "tentoonstelling".


Op de laatste foto ziet u hoe eenieder van zijn of haar drankje geniet terwijl de hond stervende is. Droevig droevig dat zoiets kan gebeuren.
Maarrrrrrrrr
om 2300 uur hadden al 25909 mensen een online petitie getekend, met het doel deze schoft te verhinderen om dat kunstje ook nog eens op de “Bienal Centroamericana Honduras 2008″ te flikken.
Dus gewoon even op deze link klikken en de petitie tekenen.

donderdag, oktober 18, 2007

Parijs - Amsterdam

Is ruim 500 km en als mevrouw Guusje Terhorst, mijn God hoe kom je aan zo een naam,bedoelt dat de steden niet met elkaar te vergelijken zijn heeft ze een punt. Maar als ze zegt;
'Geen Parijse toestanden'DEN HAAG -
Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft niet de indruk dat de onrust in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart tot Parijse toestanden zal leiden.
,,De schaal staat niet in verhouding tot wat er in Parijs is gebeurd'', zei ze donderdagmiddag nadat ze 's ochtends een bezoek had gebracht aan het politiebureau in Slotervaart.
Dan weet deze betweterige tante het weer beter als de man die altijd de kooltjes uit het vuur mag halen, nl. De Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten die zei woensdagavond op televisie dat hij er elke dag rekening mee houdt dat in Slotervaart Parijse toestanden zouden kunnen uitbreken.

Maar je mag als troetel madonna van de PVDA natuurlijk niet achter een hoofdcommisaris gaan staan, want dat komt het "pamper"
beleid niet ten goede.
Je moet vooral dat geteisem tegen beter in blijven verdedigen, beschermen en al wat meer te bedenken valt maar vooral niet aanpakken, want dan komen de Marokkaanse organisaties in het geweer;
Marokkanen tegen harde aanpak in Slotervaart
donderdag 18 oktober 2007 19:22
Marokkaanse organisaties in Amsterdam hebben stelling genomen tegen hard optreden van de politie in Slotervaart. Armoede en sociale problemen zijn volgens hen de oorzaak van de onrust in de wijk.
Als deze relschoppers nu eens gewoon gingen werken dan verdween de armoede vanzelf en keerde de rust terug, want wie moe is van het werk heeft geen zin meer om te rellen.

"De organisaties vinden het zorgelijk dat na de gebeurtenissen de roep om repressie en een harde aanpak steeds luider klinken. ,,Wij roepen het Amsterdamse Gemeentebestuur en lokale politiek op om haar verantwoordelijkheid te dragen en zich niet te laten leiden door de waan van de dag, maar duurzaam te investeren in mensen''"

Vooral die laatste zin is uitermate komisch. Lieve organisaties het is "geen waan van de dag" maar het is zo langzamerhand een structureel probleem. Wat duurzaam investeren in mensen betreft mag deze gemeenschap zelf wel eens een voorbeeld geven, voorlopig investeren zij alleen maar in vernielingen en rellen.
Wat mevrouw de minister Guusje Terhorst betreft, zij kan zich beter verdiepen in de kwaliteit en kwantiteit van alcohol en als zij die cursus met goed gevolg heeft afgelegd wordt het voor haar weer de hoogste tijd om terug te keren naar het aanrecht en het stoppen van sokken. "Back to basic" heet dat geloof ik.

Nieuwe Samenleving

Een oud-commissaris van politie te Amsterdam sprak bij herhaling over 'de nieuwe samenleving' waar we in leven, met al die groepen migranten en de multiculturele samenleving. Wie denkt dat Nederland een 'nieuwe samenleving' is geworden zal nooit begrijpen waar de rechtse splinters hun aanhang vandaan halen, of waarom de PvdA steeds kleiner groeit.
Die nieuwe samenleving is niet alleen Amsterdams maar puur Nederlands gezichtsbedrog.

Nederland is 90% wit en 98% westers.
Ruwweg 300.000 immigranten uit islamitische landen staan vijandig ten opzichte van de Nederlandse samenleving.
Een klein deel van die 300.000 zijn doodgewone rel schoppers. Een verwaarloos aantal dus, die gewoon hard aangepakt moeten worden.
Er is geen nieuwe samenleving waar die gepensioneerde diender het over had er is gewoon een samenleving waar ook die vijandig ingestelde Islamieten het mee moeten doen. Als zij dat niet willen moeten zij terug gaan naar het land van herkomst opa weet zeker dat zij binnen de kortst mogelijke tijd weer terug zijn uit hun droomland om hier weer te kunnen profiteren van die verfoeide Westerse geneugtes,
en dan zegt Cohen: Geen harde aanpak in Slotervaart
woensdag 17 oktober 2007 19:14
In navolging van Amsterdamse agenten pleit de Algemeen Christelijke Politiebond (ACP) voor harde maatregelen tegen rellende Marokkanen in Slotervaart, zoals een samenscholingsverbod.

Maar burgemeester Job Cohen vindt dat niet nodig.

Volgens Van der Roer krijgt de politie nu niet genoeg bevoegdheden van burgemeester Job Cohen. “De druk en frustratie bij collega's is hoog. Theedrinken alleen lost niets op. Als zelfs imams en ouders geen vat op deze knapen krijgen, moeten we misschien wat radicaler optreden.''

Ook de voorzitter van stadsdeel Slotervaart, Ahmed Marcouch, pleit voor een hardere aanpak. "Ik heb aangedrongen op steviger optreden tegen een groep die de straat terroriseert en lak aan alles heeft." Marcouch deed de oproep na de relletjes van de afgelopen dagen waarbij twintig tot dertig veelal Marokkaanse jongens betrokken waren.
Het wordt gewoon hoog tijd dat Cohen met een kopje thee het bos wordt ingestuurd, want deze PVDA eikel lult recht wat krom is.

woensdag, oktober 17, 2007

Beschaving?????



De Europese Commissie onderzoekt of er een humane manier is om zeehonden te doden en te villen.

Jagers doden in Canada jaarlijks honderdduizenden zeehonden, meestal met een geweer. Alleen in Canada mogen jagers nog een knuppel gebruiken om de schedel in te slaan. Het zachte bont gaat vooral naar Europa.

Dit is nu wat men noemt hypocrisie van de bovenste plank.
Het gebruik van een geweer of nog erger een knuppel maakt je tot een onmenselijk wezen. Volgens het woordenboek betekent humaan bn
1 welwillend => menselijk
2 [med.] van de mens afkomstig


Een levend wezen doodschieten of met een knuppel de hersens inslaan is nu niet bepaald humaan. Als dus een levend wezen op deze wijze wordt behandeld, is dit gewoon moord en weer volgens de grote van Dale is moord;
1 met opzet iemand om het leven brengen => "afslachten"

ver•moor•den (ov.ww.)
1 gewelddadig van het leven beroven => bloed vergieten, elimineren, iemands levensdraad afsnijden, iem. koud maken, iem. naar de andere wereld /helpen/zenden/, iem. om het leven brengen, iem. om zeep /brengen/helpen/, iem. over de kling jagen, iem. uit de weg ruimen, ombrengen, omleggen.
Als opa deze definities leest komt daar toch duidelijk uit naar voren dat hier nooit een humaner manier voor gevonden kan worden. Iemand "afslachten" is en blijft gewoon "moord" in koelen bloede.
Dus stel onverlaten van de E.U. doe eens iets nuttigs en verbiedt die "opgedirkte huppelkutjes" ooit nog van hun levensdagen bont van dieren te dragen.
Kijk eens goed naar de foto van dit prachtige beest, kijk eens goed in die prachtige ogen. Schande is uw deel door zijn of haar jasje over uw potsierlijk opgemaakte lichaam en gebotoxte rotkop te hangen!

dinsdag, oktober 16, 2007

Koekje bij de thee?



Koekje bij de thee? 7 euro
Door IRIS VAN DEN BOOM

UTRECHT - Bewoners van de Utrechtse verpleeg- en verzorgingshuizen van Aveant (waaronder Tamarinde en Rosendael) moeten per 1 november zeven euro per maand betalen voor de koekjes bij de thee.
Ook de activiteiten zijn niet meer gratis. Meedoen aan bijvoorbeeld bloemschikken of kerstkaarten maken kost maandelijks maximaal dertien euro.

Kijk dat bedoelt opa nu, miljarden naar Afghanistan, miljoenen naar z.g. ontwikkelingslanden, miljoenen naar z.g. probleemwijken. Maar de ouderen die zich een leven lang verrot hebben gewerkt, lezen jullie mee, mekkerende, protesterende niets presterende probleemwijk bewoners,mogen de dingen waar zij nog aan mee kunnen doen gaan betalen. Shame Shame on you en aan deze klote regering die dit allemaal laat gebeuren!
Theo van Gogh zei in een andere context "Shit Happens" als dit niet bij shit hoort weet ik het niet meer.

Vlaggen

Largest Database of Images For Comments And Profiles at FreeCommentTags.com


Vlaginstructie voor Europa
HILVERSUM - De Nederlandse vlaginstructie wordt op verzoek van minister president Jan Peter Balkenende aangepast, zodat op de dag van Europa op overheidsgebouwen de Europese vlag wappert. Dat heeft staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) dinsdag gezegd tegen NOS radio.
Deze dus:


De vlag die van Nederland niet in het nieuwe Europese hervormingsverdrag mocht staan, wordt wel opgenomen in de officiële vlaginstructie. Volgens Timmermans is slechts sprake van het vastleggen van de bestaande praktijk. „Op 9 mei, de dag van Europa, hangt die vlag al uit en nu wordt de praktijk van jaren vastgelegd in een vlaginstructie.”
"Sorry, opa kan het even niet meer volgen, wel - niet, is dit draaikonterij of niet?"

En dan rijst de vraag; Wanneer wappert deze vlag van onze overheidsgebouwen.

Aghanistan

'NAVO op winst in Afghanistan'
door onze correspondent Hans Gertsen
BRUSSEL - De door de NAVO geleide internationale stabilisatiemacht voor Afghanistan, ISAF, is aan de winnende hand in de strijd tegen de Taliban. Dat zei de secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer, gisteren in een gesprek met Nederlandse journalisten.
Het gaat zo goed dat vandaag het Nederlands kamp bij Deh Rawod is beschoten.
dinsdag 16 oktober 2007 om 20:52
DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse kamp bij Deh Rawod in Uruzgan, Camp Hadrian, is maandagmiddag beschoten met een viertal projectielen, vermoedelijk 107mm granaten. Twee daarvan kwamen terecht in het kamp, een erbuiten en de vierde ontplofte niet.

107 mm granaten worden niet met een klappertjes pistool afgevuurd dus lieve Jaap de Hoop Scheffer zo goed gaat het dus ook weer niet.

Who the fuck is Jaap de Hoop Scheffer, een korte opsomming.
Zijn huidige positie is een hem gegunde troostprijs voor zijn falen als leider van het CDA, na niet veel langer dan een jaar ministerschap allerminst een springplank naar een internationale functie.

Zijn enige wapenfeit als minister is de overhaaste en ondoordachte wijze waarop hij en de Nederlandse regering zich in september 2002 achter een mogelijk militair optreden van de Verenigde Staten tegen Irak stelde, ook al zou dit buiten een mandaat van de Verenigde Naties plaat vinden. Bij het Kamerdebat over deze kwestie zong hij in der tijd eensklaps een ander liedje: de instemming met de Amerikaanse oorlog was juist gebaseerd op resolutie 1441 van de Veiligheidsraad.

Bovendien na 11 september 2001 heeft de regering van de Verenigde Staten de NAVO politiek voor irrelevant verklaard. Sindsdien doet het bondgenootschap alleen nog maar dienst als het Vreemdelingenlegioen in dienst van George W Bush, zoals de Amerikaanse commentator William Pfaff constateerde.Lidstaten mogen militair bijdragen op Amerikaanse voorwaarden deelnemen aan militaire operaties die door Washington, en door Washington alleen, geleid worden.
Het was dus geen wonder dat de Hoop Scheffer in Washington door zou gaan voor een ideale kandidaat.

maandag, oktober 15, 2007

de Toekomst

Amsterdam
Stadsdeelvoorzitter Marcouch bezoekt de ouders van de dader waarschijnlijk vanavond. Eerder vandaag brachten de ouders en de familie een persverklaring uit.Deze is in zulk een perfect Nederlands gesteld dat opa het gevoel heeft dat men de familie een handje heeft geholpen met de opstelling om rellen te voorkomen.
Bovendien!

Jongerenwerkers, buurtmoeders, buurtvaders, religieuze leiders en andere actieve bewoners trekken intussen de buurt in om te vertellen wat er gebeurd is. Ook de moskee houdt de hele dag door bijeenkomsten.
Op het stadsdeelkantoor is een speciale kamer met broodjes, koffie en thee vrijgemaakt waar buurtbewoners op verhaal kunnen komen.
Camera mensen van de NOB werden bedreigd door onze liefdevolle medelanders, net voor u gezien en gehoord bij NOVA,
"Ikke slaan jou neus in jou kop" Jij gaanne weg hier!
"Waarom schiete dood?" Niette nodig toch.
De beste brave borst was even vergeten dat de liefdevolle Mocro wel getracht heeft 2 agenten dood te steken. Maar isse nie erg was toch maar ongelovige, niet waar?
Als je dan die slappe hap op de persconferentie ziet krijg je toch braakneigingen, stuur de ME op dat stelletje rapalje af.
Als toegift voor deze avond heb ik nog beeld voor u uit de Haagse wijk Transvaal
Prem Radhakishun van de NPS bracht een bezoek aan deze wijk omdat het volgens hem niet zo erg is als we denken. Zet je schrap en klik op "Transvaal"
Vooral niet vergeten dat we in Nederland zijn hoor. Opa heeft voor vandaag weer genoeg multiculti gedoe gezien en gehoord.
Kopje Thee? Koekje er bij?

Dwaze wereld

Libanon en Israël wisselen lichamen uit
Door: ANP
NAQURA (ANP) - Israël en Libanon hebben maandag drie lichamen uitgewisseld. De joodse staat droeg de stoffelijke resten van twee strijders van Hezbollah over in ruil voor de resten van een Israëlische man.

Een soort monopoly dus, zo van ik geef jou 3 stations en dan wil ik de Kalverstraat.

HILVERSUM - Sinds de laatste lokale verkiezingen anderhalf jaar geleden hebben 26 gemeenteraadsleden van de SP het "bijltje erbij neergegooid of hun raadszetel meegenomen".

Wat wordt er nu met die neergegooide bijltjes gedaan en staan die raadszetels nu in de huiskamer te pronken?


Een moordenaar met taakstraf
Een taakstraf voor een verkrachting of een moord lijkt wel een erg milde sanctie.
Uit een verslag bleek dat in 2006 de rechter 54 keer een taakstraf bij verkrachting oplegde en 225 keer voor aanranding. Ook bij poging tot moord en poging tot doodslag kwamen taakstraffen voor. De rechter heeft zelfs voor moord in een geval volstaan met een taakstraf.

Als opa het goed begrijpt kan die onschuldig uitziende hulp in het bejaardenhuis, of de tuinman van mijn buren, etc etc iemand van bovenstaande taakstraf figuren zijn.
Zelfs de rechters zijn het spoor bijster in onze bananenrepubliek!

zondag, oktober 14, 2007

Huurwoning

Opa heeft het genoegen in een huurflat van Waterweg Wonen te bivakkeren, dit doen wij al sinds 1972. We betaalden in 1972 240 gulden in de maand inclusief verwarmingskosten. Van die verwarmingskosten kregen we elk jaar nog een fors bedrag teruggestort en het was nooit koud in huis.
Heel fijn omdat opa onregelmatige diensten liep en dus bij nacht en ontij rond schommelde. Heden ten dage we spreken dus over 2007 is het
’s nachts een koude boel in huis en zit je vaak met een dikke trui of shawl plus vingerloze handschoenen avonds laat te computeren en te blauwbekken, want de overheid, lees WaWo, maakt uit wanneer de kachel aan en uit gaat.
In de loop der jaren is met het afnemen der warmte in huis, de huurprijs toegenomen, tot 505 euro. Sorry Zalm ut is toch ruim 1100 gulden.
Zodoende staat het één en ander niet meer in verhouding tegen over elkaar.
In de 36 jaar dat wij hier wonen is er geen enkel onderhoud aan de woning gepleegd, in al die jaren is er slechts 2 maal een schilder langs geweest, met nadruk zeg ik langs geweest want tijd om te schilderen had hij niet. Met een rotgang liep hij met de kwast langs de gevels, echt zo een veni, vidi, vici schilder , ik kwam, zag en overwon.
Voor dat de koffie gezet was, zat hij al een verdieping hoger. Verder heeft er nooit onderhoud plaats gevonden.
Omdat de woningen volgens WaWo niet meer aan de eisen der tijd voldoen, gaat men renoveren, ja ja, opa noemt dit achterstallig onderhoud plegen en zelfs deze renovatie wordt met de Franse slag uitgevoerd en gaat uiteraard een verhoging der huursom betekenen. De renovatie brengt onverwachte ellende met zich mee, de rotzooi in huis,de overlast,het zelf toezicht moeten houden op je spullen als er "tig" man door je huis lopen, moet je hen dan bij de deur fouilleren? Oudere mensen die het allemaal niet meer aan kunnen en enkele van hen zijn in die periode dan ook gestopt met roken (betekent overleden). Aan de Madridweg pletterde op de hoogste verdieping zelfs het dak van de douche cel naar binnen bij het doorvoeren van leidingen(over kwaliteit gesproken).
En alles wat je meer wilt hebben als het minimum moet dik worden bijbetaald. Dus voor de renovatie start hangt er voor de huurder al een prijskaartje aan.
Nu is mijn vraag;"Wat is er dan met al die huurcentjes in de loop der jaren gebeurd?"
Het antwoord is gewoon te vinden in het dagelijks nieuws,

AMSTERDAM - De topinkomens bij woningcorporaties blijven fors stijgen. Recordhouder is Jim Schuyt, directievoorzitter van De Alliantie, waaronder ook De Dageraad in Amsterdam valt. Schuyt ontving vorig jaar 319.000 euro, 67 procent meer dan 2004.
Ook kan een rel worden verwacht over een corporatie in het midden van Nederland, waarvan de naam nog niet genoemd wordt. De vier, provinciale bestuurdertjes van deze corporatie hebben zich vorig jaar 1,7 miljoen euro laten uitbetalen, ruim vier ton per persoon, waarvan 270.000 euro vast salaris.
De twee bestuurders van Woonzorg Nederland kregen volgens de SP in 2006 ieder bijna een kwart miljoen euro. Uit het jaarverslag van hun organisatie blijkt dat de beloning van de twee gezamenlijk tussen 2004 en 2006van 333.000 tot 497.000 euro is gestegen.
Waardoor ik mij af vraag zou de heer L. de Jong van WaWo ook zo’n hoge aanwezigheidspremie opstrijken?
Bovendien blijkt dat de corporaties miljarden in kas hebben waar Wouter de Boskabouter op zit te loeren.
Alle door de regering toegestane huurverhogingen van de afgelopen jaren zijn veel te hoog geweest. Heeft men hetzelfde plan als indertijd met het ABP waar vele miljoenen zijn ingepikt, de zuurbetaalde premies van de ambtenaar!
Ja, dan begrijp ik waar Uw en mijn dure huurcentjes naar toegaan, het is toch te gek voor woorden dat dit in ons kikkerlandje allemaal mogelijk is.

FF lachu




Dit is echt het lachertje om de week mee af te sluiten de weledele heer,
Hirsch Ballin: tweede nationaliteit geen punt.
NRC.nl van gisteren.

Paddo's

Paddo’s verboden

De verkoop van hallucinerende paddestoelen wordt verboden. Minister Klink van Volksgezondheid is aangedaan door de dood van een 17-jarig meisje dat zelfmoord pleegde nadat ze paddo’s nam.
Is meneer Klink niet aangedaan door de doden die overleden zijn aan overmatig gebruik van alcohol en tabak?

Gaat deze minister Klink ook alcohol en tabak verbieden omdat daar veel meer dodelijke gevallen onder vallen als door het gebruik van paddo's?

Uit: Scholieren.com
-Alcohol en verkeer: 225 doden en 3400 ernstig gewonden per jaar
Kijk eens op deze link, "Party Flock"
Veel jonge mensen en vaak oorzaak drank.

Uit: Geschiedenis.VPRO.nl
J. van Voorst Vader is een gepensioneerd longarts. Al in het begin van de jaren 60 schrijft hij in medische tijdschriften over de gevaren van het roken. "In 1965 heb ik een berekening gemaakt dat roken jaarlijks minstens 10.000 doden kost.

Kijk en dat is voor meneer Klink de minister voor volksgezondheid geen enkel probleem.
De reden? Wat denkt u dat alcohol en tabaks artikelen aan belastinggelden in de pot van Wouter de Boskabouter storten?

vrijdag, oktober 12, 2007

Multi Culti

Volgens de PVDA en Groen Links is de diversiteit van de Nederlandse samenleving een zegen voor ons. Waarvan acte!
Inderdaad eten we meer buitenlands voer, in onze taal worden vreemde woorden uit een ander taal opgenomen omdat zij zoveel gebruikt worden. ja ja.
Wat je ook steeds meer als zegen gaat ervaren is dat de jeugd steeds liefdevoller wordt. Ze houden van elkaar en doen leuke spelletjes.
Vooral met een
bijvoorbeeld;AMSTERDAM - Hüseyin P. (14) werd boos om een grapje over zijn achternaam. Korte tijd later stak hij zijn klasgenoot Youssef Mokhtari (16) dood, die hij een dag eerder ook al met een vlindermes had bedreigd.
De Marokkaanse Youssef had hem voor de gein geprikt met een schoolpasje, waarop Hüseyin een vlindermes liet zien: ''Ik ga je steken.''

Toen een leerling de onderwijzer waarschuwde,
''Ik zei tegen de meester: 'Hij heeft een mes.'
Maar die zei: 'Ik kan er niks aan doen, het is buiten school.' ''

Jordi, vanochtend: ''Ik zei tegen die meester: Dit had niet hoeven gebeuren.
Hij zei: Ik heb mijn best gedaan.''
© Het Parool, 12-10-2007, 11:57 uur

Echt een heel fijne meester, de ouders mogen hem wel dankbaar zijn voor zijn flinke optreden. Wat een "kutsmoes" het is buiten de school.

Maar om verder te gaan met het dagelijks gebeuren, Rotterdam kon natuurlijk niet achterblijven,
Opnieuw steekpartij bij school
Rotterdam, 12 okt. Een 15-jarige jongen uit Rotterdam is vrijdagmiddag gearresteerd omdat hij verdacht wordt van een steekpartij 's ochtends in de Spanjaardstraat in Rotterdam. Daarbij raakten een 51-jarige vrouw en een 15-jarige jongen gewond aan gezicht en armen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De politie vermoedt dat een eerdere ruzie tussen jongens de aanleiding is van de steekpartij.
Kijk dat is nu eens intelligente opmerking van oom agent!

Zoals de leerling in Amsterdam gisteren opmerkte, toen aan hem gevraagd werd hoe of hij het vond. "Hij vond het vreedzaam". In plaats van wreed. Hoezo geen taal achterstand.

Opa wenst alle ouders van betrokkenen sterkte en kracht toe, want het zal je kind maar wezen.

Gotspe

betekent volgens het woordenboek, got·spe (de ~, ~s)
1 wel zeer grote brutaliteit

Dat is naar nu gebleken de grote bek geweest van minister Hirsch Ballin, gisteren hoog van de toren geblazen, waarna opa ging denken, ja ja zij worden wakker. Niets van dit al, we dronken een glas, bla bla bla.De hier geboren allochtoon wordt netjes gevraagd op zijn 18e, zou jij misschien zo vriendelijk en voorkomend willen zijn om je tweede paspoort op te geven? Niet? Oh jee wat jammer nu, kopje thee? koekje erbij?
Ja Maxima, slechts "één koekje"
Mijn God wat een stel knuffelaars! Trouwens de Polen en andere oostblokkers waar we mee overspoeld gaan worden hebben ook geen inburgerings cursus nodig. Nee niemand mag tegen de haren worden gestreken van meneer Balkenende en zijn consorten, stel voor dat zij boos worden. Mag niet van de EU, mag niet van de koning van Marokko en de rest van de soepkippen verdomd het gewoon om Nederlander te worden.
Geef me dan Frankrijk, opa weet niet of het u is opgevallen maar daar lullen alle allochtonen vloeiend Frans! Hoe of dat komt?? Drie keer raden, de Fransen hebben namelijk een "identiteit" zij zijn trots op hun taal en hun vlag, als je daar wilt wonen spreek je gewoon Frans en voor de rest Basta.
Largest Database of Images For Comments And Profiles at FreeCommentTags.com

De VVD en PVV vinden dat Nederland geen coulance moet hebben voor buitenlanders die door regelgeving in hun land van herkomst de nationaliteit niet kunnen opgeven.
„Dat is dan jammer voor hen", vindt de liberaal Zijlstra.
„Wij moeten er eens anders tegenaan kijken en ophouden om problemen in de wetgeving van andere landen op te lossen.
Ja das allemaal wel leuk gezegd, maar de Marokkanen lachen ons recht in het gezicht uit" meneer Zijlstra en niet alleen de Marokkanen hoor, allemaal dank zij ons opperhoofd die denkt dat het allemaal komt door de koning van Marokko en van de EU waar hij zo graag bij wil behoren.
Kortom een volk zonder mening en zonder pit verdient dit huidige kabinet!
Largest Database of Images For Comments And Profiles at FreeCommentTags.com

donderdag, oktober 11, 2007

Paspoort



Hirsch Ballin pakt dubbele nationaliteit aan
Kinderen die over twee paspoorten beschikken en vijf jaar in Nederland wonen moeten voortaan op hun achttiende jaar afstand doen van één van hun nationaliteiten. De ministerraad bespreekt vrijdag een voorstel van die strekking van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.
De CDA-bewindsman gaat in het kabinetsberaad ook voorstellen terroristen het Nederlandse paspoort te ontnemen, als ze daarover beschikken.
Nederland telt op dit moment ongeveer een miljoen inwoners met een dubbele nationaliteit.
Tien jaar geleden waren dat er nog 400.000.

Dus dat belooft nog wat te worden tijdens het kabinets beraad, opa weet nog wel dat afgelopen voorjaar er iemand was die het ook niet had op dubbele nationaliteiten en het lef had, om de bewindslieden Nebahat Albayrak en Ahmed Aboutaleb (beiden PvdA, dus knuffel allochtonen), die behalve over de Nederlandse nationaliteit ook over respectievelijk een Turks en een Marokkaans paspoort beschikken te bekritiseren,
de kamer uit haar dak ging van verontwaardigde politici.

Heeft Geert dan toch gelijk? Loopt het de spuigaten uit?
Opa kan haast niet wachten op het antwoord van de kamer.

ABN-AMRO

Britse bankier nieuwe directeur ABN Amro
Mark Fisher moet ABN Amro zien op te splitsen

Maar als iemand het kan, moet het Fisher zijn. Eerder leidde hij de integratie van de Britse bank National Westminster, door RBS in 2000 overgenomen. Destijds werd al met argusogen naar dat proces gekeken, maar Fisher rondde de integratie, weliswaar ten koste van 18.000 banen, zonder problemen af.

'Fortis sust vrees voor ontslagen'
Geplaatst op: 24 Mei 2007 - 08:42
(Novum/Betten) - Als Fortis ABN Amro overneemt, zullen er veel minder ontslagen vallen dan de veertienduizend waarmee vakbond De Unie rekening houdt.

Je zal toch maar bij ABN-AMRO werken en er achter komen dat een stel op geld beluste hotemetoten de zaak onder je kont verkocht hebben. Daarna in kennis gesteld van bovenstaande kans op ontslagen en dan de rotkop te zien van een geflopte directeur die met zoals hij het omschrijft "met pijn in het hart" afscheid neemt. Je nog ff vriendelijk bedankt voor je inzet, er totaal schijt aan hebbende wat voor jou de gevolgen zijn als je straks op straat staat, maar zelf lekker zijn zakken heeft gevuld. Het is ook duidelijk aan die rotkop te zien hoeveel verdriet hij heeft van de teloorgang, ondergang van alweer een stukje nationale trots.

Rijkman Groenink, de bestuursvoorzitter van ABN Amro die woensdag zijn vertrek aankondigde, ontvangt bij zijn opstappen een aandelenoptiepakket
ter waarde van 26 miljoen euro.
Dat schrijft de Britse krant The Times donderdag op zijn website.


Hallo vrienden, hij trekt echt een lange neus naar jullie!

woensdag, oktober 10, 2007

Met dank aan



Ontwikkelingsbeleid Nederland weer beste ter wereld
Gepubliceerd: vandaag 19:55
Update: vandaag 20:27
Nederland is opnieuw het meest ontwikkelingsvriendelijke land ter wereld. Op de Global Development Index staat Nederland op plaats één, gevolgd door Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Vorig jaar stond Nederland ook eerste.

















Dus de Nederlander, die volgens Maxima niet bestaat, wordt nog ff uitgeperst om de buitenlandse beerput die men ontwikkelingslanden noemt te vertroetelen,
terwijl hier in "ons land" de gezondheidszorg wordt uitgekleed. De ouden van dagen er steeds meer bij inschieten.

We miljoenen gaan besteden aan het pamperen van z.g. probleemwijken om te voorkomen dat de;
aanhang van radicale islam groeit.
DEN HAAG - De aanhang van de radicale islam in Nederland groeit, vooral onder Marokkaanse jongeren. In een gisteren gepresenteerd rapport waarschuwt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) op 'islamitische neoradicalen', die het gebruik van geweld afzweren, maar op slinkse manieren en door intimidatie proberen moslimenclaves te vormen waar de islamitische wet, de sharia, geldt.

Volgens de AIVD gaat het om een ,,zeer onverdraagzame en antidemocratische'' stroming, die wordt verspreid door tussen de vijftien en de twintig salafistische predikers. Zij geven door het hele land lezingen in tussen de dertig en 35 moskeeën en jongerencentra.
De bijeenkomsten worden bezocht door tientallen jongeren en hun aantal groeit. Volgens de dienst is het aantal actieve predikers al verdubbeld.

Dus lieve brave borsten het komt er op neer dat het grootste deel van de belastingen door U en mij opgebracht uitgegeven wordt aan zinloze doelen. Want als zij;
die 20 predikers het land uit zouden schoppen, de ontwikkelingslanden bevolking eens lekker aan het werk zouden zetten, en de Irakezen en de Afghanen het zelf uit laten vechten, de EU te laten voor wat het is n.l. een geld verslindend instituut dat geen enkele waarde heeft voor ons land, dan was er misschien kans dat mijn invalide gabber zijn scootmobiel en kunstbeen wat sneller kreeg. Dat mijn overleden buurman wat eerder en wat meer dan 2 maal (door 5 jaar bureacratisch handelen) met zijn scootmobiel had kunnen rijden.
Je gaat je nu als oudere bijna schamen dat je nog in het land der levenden bent. Voor meneer Klink zou het zeer aantrekkelijk zijn als wij, geboren voor de 2e wereldoorlog gewoon de pijp uitgaan, "isse koestenbesparend toch?"

De Nederlander

Máxima onzorgvuldig geciteerd

DEN HAAG - De uitspraken van prinses Máxima bij de presentatie van een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) over integratie zijn onvolledig geciteerd en uit hun context gelicht.

Máxima heeft nooit gezegd dat ''de Nederlandse identiteit niet bestaat''. Zij heeft er in veel genuanceerder woorden op gewezen dat de Nederlandse identiteit geen statisch begrip is.

Premier Jan Peter Balkenende heeft dat woensdag gezegd in de Tweede Kamer.

Wat kan die man ontiegelijk slap lullen, hij is nog erger als Harry Potter

Klik op link;
Maxima zegt "duidelijk" De Nederlander bestaat niet.

Heeft deze man nu niet anders te doen dan dit soort gemeenplaatsen te lanceren?
Kom op Balk ga eens wat doen!

zaterdag, oktober 06, 2007

Alweer een congres.

Zoals er eerst was een congres van de VVD, een samenkomst voor de bonzen van die partij, want naar de gewone leden werd niet geluisterd. Nu wederom een congres maar nu van de Partij Van De Afvalligen, die ook niet naar hun achterban willen luisteren.
1
AMSTERDAM - Het PvdA-congres vindt het niet nodig om een referendum te houden over het nieuwe EU-verdrag. Het congres verwierp zaterdag in Amsterdam moties die zich uitspraken voor een volksraadpleging.
Als dank "Ha, lekker koffie met slagroom gebak". Een kinderhand is snel gevuld!
2
Bos roemt inbreng van de PvdA in het kabinet.
Mag ik ook weten welke inbreng?
3
,,Regeren doet pijn. Je haalt resultaten en soms ook niet. En dat is pijnlijk en teleurstellend, elke keer weer'', zei Bos.
Hallo Wouter lieve kabouter, je hebt nog niet één slag binnen kunnen halen die jou voor de gewone man geloofwaardig maakt.
4
Om te regeren moet je soms wat in leveren vind onze Wouter kabouter Plop. Sterker nog hij stelt met een doodleuk gezicht dat er in de toekomst nog wel meer verkiezing beloften zullen sneuvelen.
5
Bos op de zeepkist tijdens de verkiezingen:
- Alle asociale ingrepen in WAO en Ziektekosten worden teruggedraaid.
- Hypotheekrente wordt aangepakt.
- Er komt een nieuw referendum.
- De topsalarissen worden keihard aangepakt.
- Ik wordt nooit minister onder Balkenende.
6
Vraag niet wat dit kabinet voor u betekent, vraag u ook af wat u voor dit kabinet kunt doen'', aldus Bos met een variant op John F. Kennedy.

Hoe ver kun je als minister zakken om de woorden van John F Kennedy te gebruiken, een man die zijn schoenveters nog niet zou laten strikken door een figuur als kabouter Plop
7
Wie niet kan wennen aan de dilemma's van het regeren ,,moet op het pluche van de oppositiebankjes blijven zitten'', stelde de PvdA-vicepremier. ,,Dan hoef je nooit in te leveren op je verkiezingsprogramma, maar dan bereik je ook niets.''

Wat heb je dan nu zoal bereikt?
Laat opa nu steeds gedacht hebben dat onze tuinkabouter juist de harde bankjes van de oppositie in heeft geruild voor het pluche van de kabinet zetels.
8
Tijdens de bijeenkomst stemden de leden tegen een referendum over het Europees Hervomingsverdrag en het terugtrekken van de Nederlandse troepen uit Uruzgan.
Het is maar dat u weet hoe de partijbonzen denken met uw(?) instemming te kunnen beslissen over wat goed of slecht is voor ons.
Uw mening is nl totaal verschillend als die van hen die in den Haag zaten te confereren.
Let op:
Peiling: Verleng militaire missie in Afghanistan niet.
Van alle deelnemers vindt minder dan een kwart dat de missie moet worden verlengd. Onder jongeren is maar 16 procent voor verlenging.

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders ook op andere gebieden meer betrokken willen worden bij het overheidsbeleid. Zo blijkt bijvoorbeeld dat 60 procent een nieuw referendum wil over het Europees Hervormingsverdrag.
Van de PvdA-kiezers is 58 procent voor een referendum, 30 procent is tegen.

Uit dit alles blijkt dat de partij van de afvalligen totaal geen voeling heeft met de achterban, gewoon omdat het ze niet ene fuck interesseert wat u en ik denken. Voor het volledige artikel klik op "deze link"

Tot slot de SP onder leiding van good old Jan Maorijnissen gaat ook al water bij de wijn doen; SP: tekst nieuw EU-verdrag minder provocerend
ANP
BRUSSEL - De SP vindt de tekst van het nieuwe ontwerpverdrag van de EU inhoudelijk grotendeels ongewijzigd, maar wel zorgvuldiger en minder provocerend opgeschreven.
Dus
"Ik verzoek den leezers dan ook, wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen".
Vrij naar Colijn 11 maart 1936

vrijdag, oktober 05, 2007

Hoe zou ut komen?

Raad waarschuwt voor verval democratie
De Nederlandse democratie loopt gevaar als deze niet structureel onder de aandacht van de bevolking wordt gebracht. Zo moeten kinderen via onderwijs en sportclubs en andere verenigingen al in een vroeg stadium in aanraking komen met de basisprincipes van democratie. Dat stelt de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) woensdag in een advies.

Welke democratie? Toch niet de democratie die door salon socialisten van de PVDA wordt gebezigd. Want:
PvdA wil wel referenda maar niet over EU-verdrag
ANP
DEN HAAG - De PvdA wil net als de oppositie dat de bevolking het initiatief kan nemen tot een referendum, maar niet over het nieuwe Europese hervormingsverdrag. Dat zei Tweede Kamerlid Luuk Blom van de PvdA donderdag tijdens een debat in de Kamer over dit onderwerp.

Het bracht de D66-er Boris van der Ham tot de constatering dat
de PvdA zo vaak draait dat je er een dynamo op kan zetten om duurzame energie mee op te wekken”.
Geloof mij (opa) de PVDA kan zelfs geen zwakstroompje meer opwekken met roverhoofdman Wouter kabouter Plop
Als je nu alleen nog maar referenda krijgt over de kleur condooms die we het liefste willen hebben, of een referendum over alleen maar bruin toiletpapier,

dan is het inderdaad beter om het referendum maar gewoon af te schaffen met dank aan onze politici die democratie zo hoog in het vaandel hebben staan en niet luisteren of willen luisteren naar hetgeen de "RMO" adviseert.
Dus gewoon de lolbroek uit blijven hangen als symbolen voor een bananen republiek.

Ja toch Wouter en Jacques?

donderdag, oktober 04, 2007

Bedreigd

Ayaan Hirsi Ali wil vrijdag naar Amerika om een lezing te houden.
Jezus we beleven wat met dat mens, eerst heeft ze de hele Islamitische gemeenschap over de geestelijke kling gejaagd. Daarna heeft ze Theo van Gogh voor haar wagentje gespannen met alle bekende gevolgen. Toen bleek ook dat ze een notoire zich zelf liefhebbende fantaste was (cq is). Onder alle omstandigheden "straalt" ze. Zij fantaseert met het grootste gemak de mooiste verhalen bij elkaar waarbij je de tranen in de ogen schieten.
Op de dag dat zij zo opgelucht dit vreselijke Nederland verliet en naar het beloofde land vertrok, het land dat het bloed van moslims wel kan drinken, heeft zij nooit kunnen dromen dat dit beloofde land haar als een baksteen zou laten vallen als zij Amerikaanse financiele hulp nodig zou hebben, zo ver gaat de liefde van Uncle Sam niet hoor. Op hangende pootjes weer terug naar dat waardeloze Nederland, toch Ayaan? Die klootzakken betalen wel voor je beveiliging hoor. Een groot deel van de Nederlandse bewoners heeft moeite om financieel rond te komen.
Maar om jou te beveiligen moet er elk jaar dat je nog te gaan hebt tussen de 2 en 3 miljoen euro uitgetrokken worden van onze belasting centen, voor jou, de niet altijd waarheid vertellende avonturierster.
Wat is nu de "winst"geweest van jou aanwezigheid in Nederland? Heb je de Islamitische vrouwen geholpen? Nee. Heb je de integratie bevordert in Nederland? Denk het niet! Toch tracht je hier geld in te zamelen om je veiligheid te kunnen waarborgen.
Dus als je a.s. vrijdag naar Amerika gaat om een lezing te houden, boek dan gelijk een ticket voor ergens in Afrika en blijf daar!
Je bent nu 38? Dan heb je statistisch gezien nog 36 jaar te gaan, maakt dus 36 maal 2.5 miljoen, dat scheelt ons "90 miljoen euro" aan beveiliging.
Dus gewoon inpakken en wegwezen!