welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, mei 29, 2007

Only Time

Largest Database of Images For Comments And Profiles at FreeCommentTags.com
'Afwijzen EU-verdrag zet Nederlands lidmaatschap op spel'
ANP
DEN HAAG - Als de Nederlandse bevolking opnieuw een gewijzigd Europees Verdrag verwerpt, kan dat betekenen dat Nederland uit de Europese Unie moet stappen.
Die waarschuwing uitte staatssecretaris Frans Timmermans (PVDA)(Europese Zaken)
Kijk, we beginnen weer met druk uitoefenen op het "stemvee"
Het is een kwestie van volhouden en steeds opnieuw proberen. De gehele EU zegt mij geen "fuck" en ik hoop dat de uitslag weer negatief is. Dat hele gedoe kost ons klauwen vol geld en levert ons alleen maar meevreters op.

maandag, mei 28, 2007

Vandaag

Largest Database of Images For Comments And Profiles at FreeCommentTags.com
Mijn zus is aan chemokuur tig bezig, ze geniet van elke dag en gaat echt nog wel een poosje mee hoor, geboren vechtertje.
Opa redt het ook wel, ben nog nooit zo een echte opa geweest als nu, ben bang dat ik nooit meer aan de vierdaagse mee kan doen daar de ogen ook aangetast zijn wordt het zien van alle mooie dingen wat minder vooral als het warm is. Maar voor de rest gaat het prima, heb niets te klagen, geniet van elke dag, de wijn smaakt nog prima, het koken gaat me ook nog steeds goed af b.v vanavond heerlijke asperges met Hollandse doré’s, ham, gekookt ei plus een heerlijke saus erover.
Hou nog steeds van geintjes, kan het lonken niet laten, repareer nog steeds computers, installeer nog steeds bij vrienden en bekenden proggies.
Lees nog steeds met veel plezier het log van Mevrouw M. Hoorde zelfs al een paard galopperen waar de prins op komt te zitten die op zoek gaat naar haar.

Bokito wordt niet afgeschoten. Het was een soort "crime passionel"

Het kabinet bestaat uit mierenneukers, de pliessie is ook niet meer wat het behoort te zijn, het lukt me nog steeds niet om een voorbeeldig boeddhist te zijn, de flessen wijn en bier zijn veeeeeel te klein voor de prijs die je er voor neer moet tellen.
Daar zijn dan nog;
Minister Bert Koenders (1958, PvdA), die teveel belastingcentjes weg geeft aan bodemloze putjes.
Minister Guusje ter Horst (1952, PvdA)gaat 500 extra wijkagenten aanstellen, dat noemen wij dus gebakken lucht, tegen de tijd dat zij beëdigd zijn hebben wij de Sharia politie al.
Minister Jacqueline Cramer (1951, PvdA) wil de gloeilamp gaan verbieden, gat wat ongezellig dat kille spaarlampen licht, ik ga alvast een voorraad gloeilampen in slaan.
Minister Klink (CDA) wil de mogelijkheid beperken om in het buitenland thuiszorg of verpleging te krijgen. Deze kosten worden nu bijna altijd vergoed door de AWBZ. In totaal gaat het om 2 tot 3 miljoen euro. Geef deze man 4 jaar en u mag fijn alles zelf betalen uiteraard na het afdragen van uw premie. VERPLICHT EIGEN RISICO IN DE ZORG IN PLAATS VAN NO-CLAIM, ook uit de koker van meneer Klink.
Minister Verhagen (CDA) heeft 10 miljoen euro toegezegd voor AMIS, de vredesmissie van de Afrikaanse Unie. Hupsake, het lijkt Sinterklaas wel.
Ondanks mijn 200 euri ziektekosten verzekering mag opa van minister Klink een nieuwe bril uit eigen knip betalen

Ach ja, je moet maar zo denken elk volk krijgt de regering die het verdiend!
TOKIO, 28 mei. De Japanse minister van Landbouw Toshikatsu Matsuoka heeft maandag zelfmoord gepleegd. Kijk dat is nog eens een minister, betrapt op sjoemelen, harikiri , sorry zich zelf opgehangen.
Niet erg professioneel, hij leefde nog, voortaan even een beul van Bush lenen, dan valt je hoofd er ook nog af.
Maar voor de rest gaat het best, al het bovenstaande moet u maar met een korrel zout nemen, opa gaat er echt niet onder gebukt hoor.

Onweerstaanbaar

Largest Database of Images For Comments And Profiles at FreeCommentTags.com

Geen zorgen M, de prins te paard duikt eerdaags op.

Ut is toch wat

Largest Database of Images For Comments And Profiles at FreeCommentTags.com
Agent in opleiding betrapt bij inbraak
De korpsleiding neemt komende week disciplinaire maatregelen tegen hem. Daarnaast is het woord aan de rechter. Mocht het tot een veroordeling wegens diefstal komen, dan is zo iemand onhoudbaar binnen een politieorganisatie, zei een woordvoerder van de politie.
Opa denkt dat ook zonder veroordeling zo iemand niet houdbaar is binnen het corps

15-jarige wint De Gouden Duim voor sms-taal
In de categorie smoesjes won de 15-jarige met het smsje: ''b&iw! srry dak 2L8 b&: b& mt mn nwe gbrde trui Rgns 8ter blyvn Hkn: mst ds 1st nr Oma, om 'm te ltn mkn!''. In Nederlandse taal:''ben ik weer! sorry dat ik te laat (to late) ben: ben met mijn nieuwe gebreide trui ergens achter blijven haken. Moest dus eerst naar oma, om hem te laten maken''.
Het is toch niet verwonderlijk dat de jongelui het ABN niet meer machtig zijn!

Burundi krijgt 22 miljoen euro extra
ANP
BUJUMBURA - Nederland trekt de komende drie jaar 22 miljoen euro extra per jaar uit voor steun aan Burundi. Die belofte heeft minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) gedaan tijdens de donorconferentie in Bujumbura, de hoofdstad van het land. Dit maakte de minister gisteren na afsluiting van zijn bezoek aan het land bekend.
Bert Koenders? Nooit van gehoord, gooit weer dure nederlandse euries
in een bodemloze put. Hier in Nederland wordt de afbraak van het zorgstelsel met verbeten inzet doorgezet.Dank u wel Minister Bert Koenders, doe is niet zo gul met de belastingcentjes joh!

donderdag, mei 24, 2007

De mening van opa Jan

7 mei 2007 schreef ik een stukje op de site van "KriTisch Vlaardingen"aangaande mijn zorgen over “alarmfase rood” die het gemeente bestuur voor ogen heeft betreffende de woningsituatie In Vlaardingen. Sprak toen al mijn huiver uit voor de vinger in de pap van WaWo bij de sloop en renovatieplannen van deze corporatie. Riep toen ook de SP op om actie te ondernemen tegen deze verderfelijke plannen. Wel mijn gebed is verhoord, volg link naar het artikel;Hogendorplaan Geweldig dat de SP deze zaken aan de orde gaat stellen. Men heeft het echter alleen nog maar over de verdwijnende middenstand. Maar voor de daar woonachtige huurders van woningen zijn de rapen ook gaar dunkt me.
Het echtpaar van Putten spreekt over koopwoningen van , goedkoopste, 270.000 euro en huurwoningen van 800 euro per maand. (maaspost 24/05/07)
Heeft de gemeente Vlaardingen enig idee waar de bewoners uit deze wijk heen kunnen, een huur van 800 euro per maand is voor velen niet op te brengen. Waar moeten deze mensen heen? Zij vinden nooit een woning met een huurprijs gelijk aan de huidige. Mensen die daar fijn wonen en uit zichzelf nooit weg zouden gaan, worden straks verdreven omdat men zonodig in de vaart der volkeren opgestoten wil worden. Beseft u wel wat u al deze mensen, winkeliers als bewoners aandoet? Beseft WaWo wel wat zij de bewoners van de renovatie woningen aandoet? Uiteraard de waarde van hun (WaWo) woningbezit wordt steeds groter, maar “de mens”als zodanig telt niet meer mee.
Welnu geacht college, Vlaardingen was een dorp, is nog steeds een dorp en zal altijd een dorp blijven, althans dat is mijn mening.

maandag, mei 21, 2007

Bokito



Om ziek van te worden alle meningen rond het Bokito drama. De gewonde dame en met haar vele vele anderen hebben nog nooit van de Gorilla Etiquette gehoord of enige poging ondernomen om zich te verdiepen in de gorilla op zich. Uren staan ze stom vervelend voor het glas, smoelen te trekken, tong uit steken, tegen het glas bonken, herrie maken en ga zo maar door. Voor al deze stukken onbenul, speciaal voor de gewonde dame die denkt dat Bokito naar haar lacht onderstaande etiquette;

Gorilla Etiquette - or Mizz Manners of Gorillas:
* Here are some Gorilla-No-No’s in Gorilla Etiquette:
*Staring is a form of a threat or aggression to a gorilla.
*Loud noises or fast, sudden movements are threats to a gorilla.
*Pointing or waving arms towards a gorilla is a threat or rude gesture.
*Showing teeth is a sign of aggression.
*Beating your chest, shoving together to get as close to the gorilla as possible or standing tall and trying to show off or scare them is a sign of disrespect.
*Making fun of or laughing at a gorilla is rude - they have feelings too.

Think about these things. What happens at a zoo? You see a gorilla, are amazed, point to it, shout for your friends to come and see what you’re seeing, you smile (showing your teeth) and stare at it! The poor gorilla is probably thinking, "These rude humans. What did I do to deserve this kind of ill mannered treatment?" Some zoo gorillas get used to the constant rudeness of their human visitors. Some zoo gorillas are upset and stressed by it and display aberrant (abnormal or unusual) behaviors, which is of great concern to their zoo keepers.

But there are Gorilla Manners you can learn. These include:

*Be QUIET and don’t make sudden movements.
*If/when a gorilla looks your way, nod and lower your head, glance away and then look back, as a sign of respect. Don’t stare!
*Crouch or kneel down, so the gorilla is above or across from you, if that’s possible. This is like bowing to the queen and a sign of respect.
*Stay put and quietly observe the gorillas - be like one of their family, and often one of them will come over to investigate to see who this polite newcomer is!
*You can smile at a gorilla, but try to smile without showing too many teeth.
*And if you nod your head while smiling, often a zoo gorilla will understand you’re trying to be polite!
Al deze informatie is te vinden op de site Gorilla Haven (sinds 1978) Waarom zoeken de liefhebbers? van gorilla's nooit naar echte informatie, behalve het rotvervelende praatje pot en het in de weg staan van andere bezoekers? Oh, het is in het engels, ja moeilijk hoor.
Voor mij heeft Bokito gewoon gedaan wat een goede gorilla man hoort te doen, n.l. zijn familie beschermd tegen die vervelende en bedreigende 2 voeters.
Ik wens de directie en medewerkers sterkte toe bij het in toom houden van de z.g. lieve mensen.
Oh ja, zelf kom ik nooit in een dierenpark, al deze dieren behoren nl in de vrije natuur te leven.

zaterdag, mei 19, 2007

Rechtvaardig

Volgens Kramers woordenboek betekent "rechtvaardig", eerlijk, billijk, volgens het recht, (2)deugdzaam.
Mark Rutte heeft eens iets gezegd over Somaliers n.l. dit;
Hij vroeg begin 2003 aan gemeenten om inwoners van Somalische afkomst extra te controleren op fraude met bijstand.
Dit deed hij naar aanleiding van bewezen fraude door een bevolkingsgroep. Het bleek dat een groot aantal van deze groep in een ander land werkte en hier een uitkering opstreek, bovendien waren er ook nog een aantal die postadressen beheerden, tikt ook lekker aan.Persoonlijk vond en vind ik zijn vraag,(zie boven) eerlijk,billijk en volgens het recht.

Er was echter één Somalier die naar de rechter stapte omdat hij vond dat er dicriminatie in het spel was.
En wat gebeurde er in onze knuffel maatschappij De rechter heeft gesproken de vraag is echter of hij recht heeft gesproken;
Rechtbank: Rutte zette aan tot discriminatie
ANP
HAARLEM - VVD-leider Mark Rutte heeft als staatssecretaris van Sociale Zaken gemeenten aangezet tot rassendiscriminatie. Dit oordeel heeft de rechtbank van Haarlem geveld over een oproep van Rutte.

Daar tegenover staat het bericht van een Turkse organisatie over de bouw van een omstreden moskee;
AMSTERDAM - Het bestuur van de Turkse organisatie Milli Görüs dreigt met een opstand als Amsterdam de bouw van een nieuwe moskee weigert.

Fatih Dag, voorzitter van het moskeebestuur, zegt in Trouw dat zijn organisatie zal demonstreren en Turken van andere Milli Görüsmoskeeën uit heel Europa zal oproepen mee te doen. Hij vreest dat die demonstratie wel eens uit de hand zou kunnen lopen. ''Onze mensen zijn emotioneel en er kan zomaar een gek tussen lopen.'' Ook denkt Dag dat de tv-zender Al-Jazeera het nieuws groot zal brengen als de moskee er niet komt. ''En ik sta ze te woord. Wat de gevolgen zijn? Ik houd mijn hart vast.''
Wat een land is dit zeg, hier wordt regelrecht "opstand" gepredikt en dat schijn te mogen!
Kunt u het nog volgen? Opa niet meer! Kopje thee? Koekje er bij?

dinsdag, mei 15, 2007

Mooi



Van Boedha valt nog heel wat te leren.

maandag, mei 14, 2007

Ut moet nie gekker worden

Kuipertjes Maandag behoort echt tot het verleden. In vroeger jaren hadden de kuipers op maandag weinig tot niets te doen vandaar de benaming, opa heeft dat ook jaren volgehouden echter er is tegenwoordig zelfs op maandag "breaking news".

Zoals er is: Vrouw schopt konijn dood
AMSTERDAM -
Een 29-jarige vrouw in Houten heeft gistermiddag een konijn doodgetrapt. Ze heeft spijt betuigd, fijn voor het konijn!

Jumpende Hilbrand Nawijn wil jeugd laten bewegen
maandag 14 mei 2007 om 13:01
Na een gestrande politieke carrière heeft Hilbrand Nawijn zich op de muziek gestort. Zijn legendarische optreden in het SBS-programma So You Wannabe A Popstar krijgt een vervolg. De oud-minister presenteert zijn eerste single: Hey Jumpen. Het zou jammer zijn als hij weer zou stranden, opa heeft liever dat hij kopje onder gaat en nooit meer boven komt.

Man overleden na val van trap bij discotheek
Na een handje geholpen te zijn! Toch wel sneu als je 21 bent

Meerderheid Nederlanders tegen toetreding Turkije
Uitgegeven: 13 mei 2007 12:23
Maar we gaan er wel graag met z'n allen op vakantie!

Hakenkruizen bij examenstunt
HEEMSKERK - Een eindexamenstunt in Heemskerk is flink uit de hand gelopen.
Aan de buitenkant van het Kennemer College waren vrijdagavond op de ruiten hakenkruisen aangebracht en hadden jongeren sloten vernield.
Ach ja, het is Mei en dan hoort een hakenkruis er bij zoals de kip bij het ei. Wel gestudeerd maar niets geleerd

Angst voor domme studenten in collegebanken
De kwaliteit van het eindexamen in het voortgezet onderwijs staat ter discussie. Vanaf komend schooljaar worden de eisen aangepast. Critici vrezen dat het niveau daalt. Ze zijn bang voor domme studenten in de collegebanken.
Helemaal niet erg hoor de 2e kamer kan hen wel gebruiken.

Gelukkig is er ook nog vertederend nieuws.
Zomaar gevonden tussen alle bovenstaande ellende.

Mini-man wist me vandaag te verrassen met een simpel schilderij van zijn voetjes in de gele verf, zijn handjes in de groene verf en het middelpunt van dit speciale schilderij was een kusje met echte lippenstift! Ik ben een meer dan gezegend mens en tot op het bot ontroerd dat cadeautjes me dus blijkbaar wel iets kunnen doen!!! Zo verwend was ik blijkbaar niet!! En wat het verhaal helemaal compleet maakte vanmorgen was die dikke vette natte klapkus, vol op mijn mond. Lieve schat, jij bent de grootste schat die ik heb, daar kan geen cadeau tegen op!!
Laten we nog lang samen genieten van dit moois, wat zeker een ereplaats boven mijn bed gaat krijgen, als opa die spijker er in komt slaan!!!

dinsdag, mei 08, 2007

Huisjesmelkers

Mijn mening
over de Vlaardingse huisvestings politiek

Tegenwoordig bestaat overal een commissie, werkgroep of hoe u het noemen wilt voor. Zo is er een “Taskforce Starters” , waar het op slaat snapt opa ook niet maar het hapt wel lekker weg zo een half Engelse titel. In onze Nederlandse taal hebben wij n.l. niet voldoende mogelijkheden om ons duidelijk te maken volgens bepaalde oliebollen. Taakgroep Starters klinkt niet zo lekker maar is wel Nederlands, we mogen toch minimaal verwachten dat in deze multiculti samenleving onze eigen taal behouden blijft, zeker van de overheid. In ieder geval de “Taskforce Starters” is tot een conclusie gekomen die Jan de gewone man al lang had geconstateerd n.l. dat veel woningen voor starters niet warm te stoken zijn of met slechte lucht kampen. Ja ja zo’n groep kost wat maar dan heb je ook niets, want zij volgen gewoon het beleidsplan van de woning corporaties, zo veel mogelijk slopen, strippen en nieuwbouw plegen. Hetgeen betekent dat de nieuw te bouwen of gerenoveerde woningen een stuk duurder zullen worden. Wordt het niet eens tijd dat de woning corporaties verplicht gaan worden hun woning bezit naar behoren te onderhouden?
Jaren heeft men het woningbezit verwaarloosd, beter gezegd alleen maar huur geïncasseerd. Na ettelijke miljoenen binnen te hebben gehaald, gaat men nu renoveren, hetgeen inhoudt dat men achterstallig onderhoud gaat plegen! Echter alleen door het woord “renovatie” krijgt de huurder die meestal in de loop der jaren de woning zelf heeft gerenoveerd de rekening gepresenteerd voor achterstallig onderhoud, terwijl de kwaliteit van het geleverde niet aan de eisen voldoet die men mag verwachten van een “renovatie”.
Daarbij komt dan nog de mening van B en W die van mening zijn dat voor Vlaardingen de alarmfase rood van toepassing is, hetgeen betekent dat zij het zelfde voorstaan als de “Taskforce Starters” Weet u het lijkt wel dat de directeur van WaWo een vinger in de pap heeft of denk ik dat maar?
Kom op SP kom eens uit je schuilplaats vandaan en pak deze verkapte huurverhogingen aan, bescherm de laagste inkomens. Of blijft het alleen bij slogans. Hoogste tijd voor wat actie, althans dat is de mening van Opa.