welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, januari 31, 2007

Srebrenica

In de nieuwe Checkpoint, het maandblad voor veteranen deze keer aandacht voor een aantal Dutchbat 3 veteranen. Mijn God wat zijn zij en wij bedonderd.
Quote; De VN deed niets en Mladic en consorten richtten een moordpartij aan. "Onze patrouilles hadden geen enkel nut. Het waren lange wandelingen, maar verder? " Je realiseert je dat het een opgave is zonder einde. Dan voel je je intens verdrietig, boos en machteloos."" Het is te gek voor woorden maar de Serviërs maakten de dienst uit." "Niet de VN maar Mladic was de baas." "De Dutchbatter schampert over de beroerde bewapening die of niet werkte of waarvan de benodigde minutie ontbrak. Je had 2 magazijntjes met 2 keer 10 patronen. Op goed geluk met je blauwe helm op."
Conclusie sinds 1940 heeft defensie nog niets geleerd want ook toen werd Jan soldaat met 10 patronen en een karabijn uit de 1e wereldoorlog de Grebbeberg opgestuurd.
Om het Volk en Vaderland te redden.
Loopt het echter mis laten we voor de zekerheid Jan soldaat gewoon als eerste vallen, toch? Een oer degelijke nederlandse methode die je altijd achteraf met een lintje kan verbloemen. Zo heeft Hare Majesteit besloten en uiteraard met dank aan de man die toen onze heldhaftige minister van defensie was. Kent u hem nog?
Ach, dit was ook wel aardig, zo dacht men de Duitsers tegen te houden.

dinsdag, januari 30, 2007

Shit, grote shit

Voor Poetin is niemand veilig blijkt maar weer eens uit de pers.





Het Kremlin heeft altijd gesteld dat Litvinenko een onbeduidend personage was en hij de publiciteit zocht om kritiek te uiten op Poetin.

Russische media hebben echter nabij Moskou een schietbaan ontdekt waar commando’s oefenden met het portret van Litvinenko als schietschijf. De ontdekking werd gedaan lang voor bekend was dat Litvinenko aan stralingsziekte leed.
Maar we weten van niets hoor!
Het is toch te gek voor woorden dat men om één man te doden de levens van zovelen anderen op het spel zet, je zal maar net een kopje thee gaan drinken in dat hotel, voor hetzelfde geld had het Job Cohen kunnen zijn, toch? Die drinkt graag kopjes thee. Koekje erbij? Nee sla mij maar over hoor. Opa kijkt liever naar Nikita van Eltin John.




zaterdag, januari 27, 2007

Lachu







Sinds een paar maanden heeft opa last van uitermate vervelende strammigheid en heeft daar 24 uur per dag last van met opstaan lopen bewegen en ga zo maar door. Hoogste tijd om de dokter te raadplegen dacht ik in m’n onschuld. Afspraak gemaakt bij de nieuwe piepjonge niet onaantrekkelijke vrouwelijke huisarts met een behoorlijk laag decolleté. Wat zijn uw klachten? M’n benen willen niet meer zoals ze gewoon waren te doen. Op de knieën zitten is a real disaster want als opa eenmaal gezeten is kan hij niet meer overeind komen. Oh ja? Ja! Toen kwam het beeldscherm in actie. Ik zie het al u gebruikt Simvastine. Daar komt het door, gewoon mee stoppen. Maarre, een blik werpend op het decolleté, (ze gebruikte het volgens mij als een soort bliksemafleider) hoe gaat het dan met m’n cholesterol? Geeft niet daar kan je makkelijk even buiten. Oké. Januari, bloed wezen prikken en wederom een afspraak met het beeldscherm. Uw bloed is goed, gewoon weer de Simvastine gaan gebruiken. Maarre, de pijn is niets minder geworden hoor dokter. Nee, dat zal het ook niet worden want het is gewrichtslijtage! Poef, dat doet zeer. Is helaas niets aan te doen, ja misschien een beetje therapieën. Dat is nu zo knap van de hedendaagse medische wetenschap, ze heeft me niet eens onderzocht, voor hetzelfde geld had ik 2 kunstbenen gehad waar zij dan niets van gemerkt had. Knap hoor medische computers! Volgende keer ga ik met m’n hond mee naar de dierenarts. Niet goedkoop, maar dan heb je ook wat, hij onderzoekt nl wel.

dinsdag, januari 23, 2007

Eenzaam

Ook het leven van een kater valt niet mee. Eens was ik een vrolijk speels mannetje dat door het huis dartelde en 2 kleine lieve vriendjes had. Uiteraard was er ook een hoofd kater en een opper poes. Ik had al snel door dat via het balkon er een ongekende wereld voor mij open ging die niet altijd even leuk was. Eén of andere vervelia die niet gediend was van kater bezoek heeft mij een tijdje opgesloten in een kast waarschijnlijk doordat hij het niet op prijs stelde dat zijn plantjes werden bewaterd.Maar goed, thuis was het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn eerst ging de hoofdkater er vandoor, dus ik rook de macht. Helaas kwam er een plaatsvervangend hoofdkater voor terug die mij op een zeer ongelukkig moment het balkon aftrapte van 4 hoog naar beneden, heb daar 4 dagen onder de struiken veel pijn geleden, m'n rechter achterpoot was gebroken. gelukkig is mijn kleine vriendinnetje blijven zoeken en zij heeft mij tot ontsteltenis van die bruut weer mee naar huis genomen. Gedurende 8 weken heb ik totaal niet kunnen lopen, maar uiteindelijk is het toch weer redelijk geheeld al loop ik wat mank. Toen is de hoofdkater de opperpoes gaan mishandelen en dat was echt niet gezellig, nee de lol ging er zo wel een beetje van af. Tot overmaat van ramp werden mijn 2 kleine vriendjes ook nog uit huis geplaatst dus werd het nog stiller en daarna ging de opperpoes aan de wandel en blijft zomaar weken weg. Gelukkig voor mij is er nog een heel oude kater in de buurt die de sleutel van het huis heeft en me komt verzorgen, lekkere hapjes, brokjes en fris water, maakt m'n bak schoon en daarna mag ik heerlijk een half uurtje op zijn schoot zitten. Maar weet je wat het nu is, ik verveel me kapot want deze kater zit ruim 23 uur per dag alleen in een grote 4 kamer flat die, omdat mijn inkomen 3 maal niets is, flink gesubsidieerd wordt. Ik ben natuurlijk maar een dom mank lopen katertje maar er is woning nood is het dan niet handiger als men mij een goed tehuis geeft en in dit flat ander mensen laat wonen, die niet omringd zijn door logen, gogen, gul gevende instanties, subsidierende overheids dienaren en de opper poes eens gewoon aan het werk zet?

zondag, januari 21, 2007

Stel

Je bent jong, je kan 39 moeilijk oud noemen toch? Je vindt de liefste vrouw op aarde, samen geniet je intens van het leven.Heerlijk op vakantie naar Brazilie, bij terugkomst ga je even naar de dokter. Wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis, wat zij je daar vertellen weiger je te geloven en zoekt het hogerop. Eerste conclusie in het andere ziekenhuis, nee hoor niets aan de hand. Blij ben je, nieuwe plannen, nieuwe uitdagingen. Toch voel je dat er iets niet goed gaat. Bij het tweede bezoek aan het ziekenhuis vertelt men je wat er ook in het eerste ziekenhuis werd verteld. Je besluit te gaan vechten,beter gezegd, jullie besluiten samen te gaan vechten. Alles wordt in de strijd geworpen,elke wetenschap onder de zon wordt geraadpleegd en worden de meest gruwelijke dieten op tafel gezet. Ook die werpen geen resultaten af. Niemand wil jullie de hoop ontnemen, maar tegen alvleesklier kanker valt niet te vechten. Tegen beter weten in blijven jullie geloven in een wonder. Wonderen mogen dan in de bijbel voorkomen in deze wereld komen ze echt niet voor.Je wordt zieker en zieker, dan komen er tot overmaat van ramp ook nog eens onenigheden tussen je partner en je ouders, alsof je al niet genoeg te verwerken hebt. Tijdens je ziekenhuis opname, waar je partner aan je zijde blijft, zijn er een stel onverlaten die (waarschijnlijk op de hoogte)je grote flatscreen van de muur slopen en je laptop meenemen.Jongstleden vrijdag kreeg je te horen dat je naar huis mag om te sterven met de boodschap, nog een paar dagen, misschien een paar weken. Daar lig je dan 39 jaar, je gaat niet alleen dood maar ook de boel om je heen ligt aan diggelen. Kunnen mensen tegenwoordig niet eens de kracht opbrengen om vetes na je overlijden uit te vechten? Of nog beter de vetes uit te praten en bij te leggen uit respect voor jou?
Lieve John we hebben je maar 2 maal ontmoet en toen heb je een onuitwisbare indruk op ons achtergelaten. Ga heen in vrede, straks ben je verlost van je pijn, benauwdheid en zorgen.Denk straks aan allen die je werkelijk lief hadden en bescherm hen.
Afscheid

zaterdag, januari 20, 2007

did it my way

Veel dingen heeft opa in het leven gedaan, sommige goed, sommige fout, but i did it my way.Kijkend op wat er rest is er niet veel over, terug kijkend is er veel te genieten geweest en dat is dan ook wel gedaan.Daar moest ik aan denken toen ik een filmpje tegen kwam van de oude rocker Herman Brood, ook iemand die alles heeft gedaan wat onze lieve Heer verboden heeft. Dit was zijn laatste opname, voordat hij aan zijn eerste en laatste vliegles begon.

vrijdag, januari 19, 2007

Toekomst?



Delerium - Angelicus
Zo mooi, niets aan toe te voegen.

maandag, januari 15, 2007

Stille Tocht


Opa is altijd tegen stille tochten, zinloos geweld molenaartjes en weet ik veel geweest.
Natuurlijk is het verschrikkelijk als er een ongeluk gebeurd zoals in Wapenveld, 3 jonge mensen uit het leven weggerukt. Maar om daar nu een stille tocht voor te organiseren gaat wel een brug te ver, op deze manier kunnen we wel blijven lopen. Misschien een alternatief voor de 4 daagse?
In ieder geval wens ik de familie sterkte toe bij het verwerken van zoveel verdriet.

zaterdag, januari 13, 2007

donderdag, januari 11, 2007

Voor wat het waard is.


Bos zei in de verkiezingscampagne nog dat hij niet vicepremier zou worden onder CDA'er Jan Peter Balkenende

Harde botsing Bos en Balkenende
Uitgegeven: 29 oktober 2006 14:16
Laatst gewijzigd: 29 oktober 2006 15:35

Ondanks de harde toon sloten Bos en Balkenende een coalitie van CDA en PvdA niet uit. Balkenende liet zich niet uitdagen door VVD-leider Rutte om al voor de verkiezingen kleur te bekennen. Bos zei erover dat "ook als je het zeer oneens bent, je toch met elkaar in gesprek kunt blijven." Wel sloot hij uit dat hij vicepremier zou worden onder Balkenende. Als Balkenende de premier wordt, ziet Bos zichzelf als fractieleider in de Tweede Kamer.

En wat leest opa vanavond????

DEN HAAG - PvdA-leider Wouter Bos wordt mogelijk minister van Financiën en vicepremier in het nieuwe kabinet. Ingewijden houden daar rekening mee, al heeft Bos nog geen besluit genomen

Dus jongelui en ouwe sokken zet je maar schrap! Dus drink louter kabouter en vertrouw op Wouter,en Balkenende zorgt voor de rest van de ellende.
Het gaat U allen goed.

woensdag, januari 10, 2007

Mis jullie




Don't worry ééns zijn jullie weer happy

Link: sevenload.com

dinsdag, januari 09, 2007

vrijdag, januari 05, 2007

Ontmoeting

Tijdens het bezoeken van blogs en logs ontdek je een wereld die in de vorige eeuw niet voor mogelijk werd gehouden. Je neemt een kijkje in het leven en gevoelens van een ander. Hetgeen soms tot verrijking en zelfs ontplooing kan leiden. Opa weet heus wel dat er een hoop valse schijn bij zit, maar iemand die werkelijk is geïnteresseerd komt mooie dingen tegen. Over liefde, leven,handicap, religie, politiek en uiteraard ook de normale platvloersigheden die de huidige wereld kenmerkt.
Het meest verbazingwekkende is dat er in deze kille gevoelloze maatschappij zoveel mensen iets op een blog plaatsen van zo een ongekende schoonheid dat het mij tot de conclusie brengt "God, Allah, Boeddha zij dank voor al deze mensen"
Opa leest uw blogs met genoegen. Prettig weekeinde.

donderdag, januari 04, 2007

Valse voorlichting

Zit opa potjandori afgelopen week te lezen dat de koopzondag voor de kerst zo'n geweldig sukses was. Lees ik nu in de krant;
"Koopzondag voor kerstdagen geflopt
van onze redactie economie
OOSTERHOUT - De koopzondag voor kerst heeft supermarkten alleen maar geld gekost. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK".
Dat was ver van tevoren al te bezien.Je gaat niet wachten met het doen van boodschappen tot zondag en wat je op zondag gekocht zou hebben, had je zonder koopzondag op een andere dag gekocht. Dus die z'g geslaagde koopzondag heeft alleen maar verlies opgeleverd voor de winkelier.

maandag, januari 01, 2007

De Waarheid



Is dat het op oudejaarsavond gewoon een rotzootje was.De politie probeert ons wijs te maken dat het allemaal gladjes is verlopen. Ja hoor oom agent je hebt gelijk.
Een 71 jarige inwoner uit Scherpenisse schoot een 17 jarige in zijn voet.
HENDRIK-IDO-AMBACHT - In Hendrik-Ido-Ambacht is maandag kort na de jaarwisseling een 36-jarige man uit Barendrecht om het leven gekomen toen 'vuurwerk' in zijn gezicht ontplofte. (mortierbom)
Slopen
Het ging om onder meer postbussen en bushokjes. ''Noem het en ze hebben het gesloopt.''
In Hendrik-Ido-Ambacht zette de politie honden in om een groep dronken jongeren in bedwang te houden. Twee van hen raakten gewond, vijf werden aangehouden. Eerder had een onbekende op dezelfde plek de voorruit van een brandweerauto vernield.

In Limburg raakte omstreeks hetzelfde tijdstip een 38-jarige Kosovaar zeer ernstig gewond nadat 21 kilo vuurwerk in zijn gezicht ontplofte. De man probeerde de lont van de vuurwerkbom met een sigaret aan te steken. Voor zijn leven wordt gevreesd.

In het Zuid-Limburgse Vaesrade raakte een man zwaargewond toen een vuurpijl in zijn gezicht explodeerde. De man liep daarbij meerdere botbreuken en brandwonden op, maar verkeert niet meer in levensgevaar, aldus de politie.
In Puttershoek veegden de ME en agenten met politiehonden het Oranjeplein leeg nadat jongeren met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten hadden gegooid. In Voorschoten gooiden omstanders ook met stenen en zwaar vuurwerk naar de politie en de brandweer, die een illegaal vreugdevuur probeerde te blussen.

In Leiden werden politie en brandweer ook bekogeld. Ook werden er lawinepijlen richting de hulpverleners afgevuurd. „Dat laatste gebeurde vooral door jongeren rond de 14 jaar oud”, aldus de politie.(en dan is het niet zo erg) Op een andere plek in de stad werden de ruiten van voertuigen van de politie en brandweer ingegooid.

In Rijnwoude bliezen onbekenden de voorgevel van het politiebureau op. Volgens een woordvoerder van het politiekorps Hollands Midden kon in enkele gevallen ambulancepersoneel alleen in actie komen onder begeleiding van de politie, omdat omstanders de paramedici het werk beletten.

Grote branden waren er onder meer in het Groningse Zoutkamp, waar zondagavond op een terrein van de gemeente duizenden kliko's in brand vlogen, en in het centrum van Leeuwarden, waar verschillende panden werden getroffen. De Friese gemeente denkt dat de schade in de miljoenen euro's loopt. (ANP)
Een 26-jarige inwoner van Nunspeet die tijdens de jaarwisseling gewond dacht te zijn geraakt door vuurwerk, bleek bij nader inzien getroffen door een kogel.

De waarheid is dat men achter de feiten aanhuppelt, onze overheid heeft zelfs toestemming gegeven om nog zwaarder vuurwerk te verkopen, dat beloofd wat voor volgend jaar.