welkom

Welkom bij opa Jan

maandag, februari 27, 2006

Doe mee


Project Aware!
is een jonge, onafhankelijke, niet-gouvernementele, non-profit stichting, die zich inzet om meer mensen bewust te maken van mensenrechtenschending in de wereld. Het accent ligt op de schendingen van mensenrechten bij het volk van Tibet. Door een beroep te doen op iedereen die in vrijheid leeft, werken we aan een wereld zonder marteling en onderdrukking. Stichting Project Aware! is gevestigd in Amsterdam en opereert vooralsnog voornamelijk vanuit Nederland.

Onze kernpunten zijn:

Project Aware! vraagt niet om geld,
Project Aware! hanteert de term 'Kosten Nul',
Project Aware! houdt zich niet bezig met politiek,
Project Aware! richt zich uitsluitend op bewustwording en vrijheid,
Project Aware! vraagt aan iedereen zijn of haar e-mailadres te doneren,
Project Aware! vormt een brug tussen bestaande organisaties en het publiek,
Project Aware! wil wereldwijd een einde maken aan marteling en onderdrukking.
Neem gerust contact met ons op via onze website

Denk er eens over na, het volk van Tibet heeft Uw steun nodig. Kijk eens rond op de site van Project Aware

zondag, februari 26, 2006

Kritische noot?

Ja, het wordt wel weer eens tijd voor een kritische noot.
Simon ergert zich, Henk is ook verontrust, dan mag ik toch niet achterblijven, ja het is een poosje stil geweest, persoonlijke omstandigheden, sorry.
Als Holybewoner valt het me op dat de wijkagent bijna niet meer zichtbaar is in de wijk, valt me ook op als er een keer een aantal politiemannen/vrouwen staan controleren, zij niet eens meer opmerken wanneer er verkeersovertredingen worden gemaakt. Tegen de rijrichting inrijden op een fietspad is tegenwoordig schijnbaar niet meer verboden. De tramovergang Lepelaarsingel prachtig beveiligd met allerlei toeters en bellen en lichten wordt genegeerd, geen hond (sorry agent) die er op let. Jong en oud negeren de verkeerslichten massaal.
De ambtenaar die het fietspad bij de Loper heeft uitgevonden verdiend een lintje. Komend van Schiedam is er een fraai fietspad dat door zou moeten gaan tot aan de Vlaardinger Vaart, maar helaas bij de doorgang Loper houdt het verhaal op. Je kunt links of rechts maar niet rechtdoor. Resultaat? Men fietst over de hobbels in de trambaan aangebracht of brengt de bloemist tot wanhoop door over het voetgangersgedeelte te fietsen. Ja, de politiek houdt echt alles in de gaten. De zogenaamde “wetlands”voor de Wenenweg zijn nu al een stinkende modderpoel aan het worden, waar afval in gedumpt wordt. Soms heb ik het vermoeden dat er in deze wijk geen politici wonen, want waar je niet komt kan je ook niets zien. Er worden weer beloften gedaan dat de politiek het nog beter gaat doen, opa gelooft er niets van tenzij het roer wordt omgegooid en dat beslist U, Vlaardingse kiezers. Ga 7 maart naar de stembus, beken kleur en laat zien dat het anders kan. Stop met het stemmen op figuren die geen vlees en geen vis zijn. Helaas moet ik constateren dat teveel mensen het nog steeds geen bal interesseert wie of wat aan de macht is; “Het is toch allemaal één pot nat”. Tijd om daar verandering in te brengen, vergelijk de verkiezing folders die u in de bus vindt gooi die niet direct in de prullenbak.
Maak op 7 maart een keus, blijf niet thuis, STEM, dat is de mening van opa Jan
en waar stemt opa Jan op juist!

vrijdag, februari 17, 2006

Aangebroken


Inderdaad, de verkiezingen komen eraan, wij in Vlaardingen hebben nieuwe stemkaarten ontvangen omdat er op de oude nog al wat fouten stonden. Moet zeggen ze zien er snoezig uit. Nu alleen maar hopen dat de mensen van hun recht gebruik maken en gaan stemmen. Stemmen is niet alleen een recht het is een voorrecht.
Opa weet heus wel dat er veel dingen niet goed gaan maar om daardoor weg te blijven van de stembus en wel aan de bar of aan de koffietafel over politiek te zitten discussiëren is de weg van de minste weerstand. Dus kom op Nederlanders ga 7 maart ter stembus en mocht u het nog niet weten,hier een gratis advies van opa, Stem Rood, Stem tomatenrood. Stem SP
Mocht u me de komende week missen dan is opa folderen ongeveer 1100 stuks maar het is voor een goede zaak. Het wordt de hoogste tijd dat we Balkenende eens laten weten dat het genoeg is geweest met zijn zuur en zeker met het beloofde zoet, want dat zogenaamde zoet kost me wel dik 100 euro per maand.
Ik wens u allen een goed weekeinde toe en denk er nog eens over na.
"Niet stemmen is een verloren stem"
"SP stemmen is een stem voor de toekomst"

groetjes van maffe opa Jan

dinsdag, februari 14, 2006

Aanpak jeugdwerkeloosheid

DEN HAAG - Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat de bestrijding van de jeugdwerkloosheid door het kabinet slagvaardiger moet. Zowel regeringspartijen CDA, VVD en D66 als de linkse oppositiepartijen vroegen staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken dinsdag om een "meer sluitende aanpak" en betere uitvoering van eerder ingediende voorstellen.

Ja daar hoor je toch van op he? Het is gewoon een grof schandaal dat er niet meer toezicht op wordt uitgeoefend, in onze omgeving lopen talloze jongelingen doelloos rond, krijgen op alles subsidie. Wonen samen waar de overheid zogezegd niets van weet, verwekken in hun doelloze tijd kinderen waar U en ik weer voor mogen opdraaien.
Maar je moet natuurljk wel willen werken en inzet tonen.
En niet zo als nu het na een maand voor gezien houden omdat je moe bent.
Schaatsen
Heeft u gisteravond ook zo genoten van de vrije kuur in het paar rijden? Wel wij hebben genoten vooral van het laatste chinese paar die na een enome doodsmak van het meisje toch weer het lef hadden (guts is een mooier woord)om door te gaan en zelfs nog de 2e plaats behaalden. Maarrrr, daar komt het! Zij werken, zij zijn niet doelloos, zij hebben inzet,en zij zijn ook moe! Maar ze gaan door.

Weet zeker dat zij nooit werkeloos zullen worden.
Tot de volgende keer,komt u dan weer?

donderdag, februari 09, 2006

web radio

Ondanks alle ellende op de wereld over het wel of niet plaatsen van spotprenten, het aantal te verwachten bodybags, de a.s. gemeenteraads verkiezingen zijn er toch ook wel leuke dingen te vermelden. Vroegah luisterden mijn vrouw en ik altijd naar het programma Candlelight van Jan van Veen. Heerrrrrrrlijk, pretentieloze muziek, kromme romantische gedichten. Op het moment van de uitzending lagen wij dan te kooi met een lekker glas wijn te genieten. Dat was nog in de tijd dat we geen last hadden van Mohammed en zijn volgelingen. Maar bij het ouder worden verdwijnen er veel dingen zo ook Candlelight. Maar op de tegenwoordige webradio die een grootse tijd te wachten staat her-ontdekte opa de echte onvervalste Jan van Veen weer met zijn heerlijke programma, klik maar op de volgende link http://www.candlelight.nl/ van zondag tot en met donderdag avond tussen 22 en 23 uur. Wie van oldies houdt moet vast eens afstemmen op deze webradio. Voor straks welterusten en hopenlijk tot een volgende keer.

vrijdag, februari 03, 2006

Wat één wereld

Wat krom is praat men recht en andersom. Het was me het dagje wel, laten we beginnen bij ons fijne kabinet die leven nu in een waan dat zij alles kunnen doen;
Kabinet staat langere werkdagen toe
Een werknemer moet volgens het kabinet straks diensten kunnen draaien van twaalf uur lang, tegen maximaal tien uur nu. Het gemiddelde aantal uren dat een werknemer per week mag werken, wordt ook ruimer in de nieuwe Arbeidstijdenwet.In het wetsvoorstel van De Geus wordt dat over een periode van vier weken gemiddeld 55 uur per week of per zestien weken gemiddeld 48 uur.
Dat heeft het kabinet vrijdag besloten op advies van minister De Geus van Sociale Zaken.
Nog even en we zitten weer in de dertiger jaren.
Naar aanleiding van de commotie onder de moslims aangaande de spotprenten die in Denemarken zijn gepubliceerd zou ik willen zeggen;"wees eens niet zo gauw op je tenen getrapt." Ik hoorde een man in het journaal zeggen, integreren moet van 2 kanten komen, is dat zo? volgens de grote van dale is het "
in·te·gra·tie
het integreren, het maken tot een harmonisch geheel of opnemen in een geheel
in·te·gre·ren
overgankelijk werkwoord
in een eenheid opgaan
volledig maken
in een geheel doen opgaan
Hetgeen betekent dat niet wij maar zij die hier binnenkomen in de nederlandse maatschappij op moeten gaan. Dus niet op deze manierVoorbeeld? Lees maar ;
Verder wens ik u een prettig weekeinde, hetgeen uiteraard ook voor hem geldt.
Ja Boris we worden allen op zijn tijd een oor aangenaaid, welk uilskuiken vertrouwt nu op Wouter Bos. Jij dus!
Maar in de kwestie Afghanistan, staat het gelijk aan jou zijde, jammer dat je daar op gesneuveld bent.